Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Koliko vpliva prehrana na izgled kože?

Koliko vpliva prehrana na izgled kože?

Mislite, da hrana vpliva na izgled kože na obrazu? Imate kakšne izkušnje? Ste jedle bolj zdravo, pa se je koža izboljšala? Pišite, res me zanima.

Seveda vpliva. Predvsem, če ješ mastno hrano, se pokaže v obliki mozoljev. Jaz dobim takšno kožo, ko jem sladkarije in čipse, preveč slano hrano. Pomembno je, da spiješ dosti nesladkane in negazirane tekočine (čaji, voda) in poješ veliko sadja in zelenjave. Učinek je sigurno. Zraven tega pa še šport, ki nasplošno prispeva k boljšemu počutju. Včasih še svna, da telo izloči nečiste snovi, strup.
Lp

zagotovo,da vpliva na izgled koze.Odkar sem zacela piti ogromne kolicine vode,se prehranjevati bolj zdravo (kar vkljucuje mueslije,sadje,zelenjavo,…) in seveda manj stvari,ki so mastne in prevec sladke,se mi je koza izboljsala bolj kot sem si kdaj mislila,da se bo.Nobenega mozoljcka nikjer – sijoca polt in tudi pocutim se super.

Jaz se pa ne strinjam ravno popolnoma, da hrana zelo vpliva na videz kože. Meni čokolada definitivno ne povzroča mozoljev, od nikoli pa ne jem ne vem kako mastne hrane, tako da nisem niti poskušala način prehranjevanja spremeniti. Jem vsega po malo, normalno, zelo rada imam sadje (ne da bi se silisa), pijem tudi približno 2l na dan in to je to..
Za mesec dni sem poskusila tudi z zelo zdravo hrano (malo maščob, nič sladkarij…), pa se koža ni spremenila. Mogoče sem se počutila malo boljše (ali je bilo to samo v glavi), ampak… Ne vem…
Po mojem- v nobeni stvari pretiravat, pa se počutiš najbolje.
LP!

Tudi meni čokolada in mastna hrana ne škodita, mogoče odvisno od vsakega posameznika. Jaz kadim redno – no do 10 cig. dnevno, spijem 3 skodelice kave dnevno, prehranjujem se redno, jem veliko sadja, no zelenjeve ne toliko kot sadja in imam zelo lepo kožo, tako mi jih reče večina. Ne mažem se z nobeno kremo razen z niveo, ponavadi po bazenu, drugače pa nikoli z nobeno kremo, tuširam se že od malega z vodo brez kakršnih koli mil in gelov. Na tem področju imam srečo, saj ne zapravim popolnoma nič denarja za take zadeve.

New Report

Close