Koliko za dopust

Hmmm….sem naredila že precej domače naloge glede dopusta, pa sem videla kar nekaj ponudb aparmajev za 30€ na dan. Sicer res, da skromnejših, se pa najdejo.
Najcenejši pa so najbrž nerenovirani bungalovi Suha Punta na Rabu, s polpenzionom so 167€ za sedem dni. Če ste pri bolj skromnih, potem ni problema najti poceni stvari. Res pa, da iskanje požre nekaj časa.
Aja, še odgovor. Midva bova dala do 60€ na dan za apartma, s tem, da sva kar precej zahtevna: klima, sat tv, spalnica posebej, mirna lokacija, balkon….pa mislim, da nama ne bo problem najt. Še nikoli ni bilo krize. In omenjena cena je maksimum, to bo le v primeru, če nama dajo še dodaten luksuz, kot je dvd, hi-fi, plazma
Za enotedenski najem apartmaja bova plačala cca. 250 evrov, je pa to še v mesecu juniju, tako da je zaradi tega cena tako ugodna. S sabo računava še nekje 500 evrov za oba.
Mi je všeč, ker grem letos na dopust malo prej in je tako kot vedno doslej julija ali avgusta.
Potem jeseni pa še eno rundo, takrat verjetno tujina, all inclusive varianta.
Midva bova za 2 tedna v drugi polovici avgusta dala bivših 172 tisočakov za apartma za 4 osebe, torej 720 EUR, pa se meni osebno zdi že to kar drago. Ampak je res, da je kar na plaži v eni vasici na Pelješacu. Zgleda prijetno.

No potrebno je vzeti v obzir, da so cene zdaj in cene v poletni sezoni popolnoma neprimerljive, že junij-avgust se cene, posebej v tujini zelo razlikujejo. Kar je razumljivo, saj si le malo ljudi lahko privošči dopust izven rednih rokov.
Aja – še naš dopust – 14 dni Rodosa 2 odrasla+1 otrok, studio z zajtrkom 1230 E, začetek julija.
Misliš, da mi, ki imamo prikolice dopustujemo kaj ceneje?
Ravno smo plačali pavšal za to leto, ki nas je prišel 2000€, smo pa trije. Potem pa računaj še ostalo, hrano, bencin, opremo za prikolico….in ravno tako ne moremo biti vsak dan tam.
Je pa tudi res, da prikolice ne bi zamenjala za noben Hilton več na svetu.
Pozabiš na ta denar, si privoščiš in uživaš.

no,mi gremo konc junija preko gruberja all inclusive bretanide,bol na braču,2 odrasla,sin 14 let,pupa še ne 2 leti,pa nas pride 280tisoč starih sit oz.cc 1.100 eu,sina štejejo v tem hotelu še kot otroka do 16 let,ne odraslega,ker drgač dopust v hotelu z 3 odraslimi je res preveč.je vse v ceni,hrane kolkor si želiš,pijača non stop čez cel dan,plaža blizu,ležalniki zastojn,pa še en kup animacije in raznih športov.je ,pa ta hotel kao najboljši na bolu,smo bili lani v riu bonaci,slabši kot tale,pa smo plačali isto kot letos.ja,lani smo šli z globturjem ,je sigurno enih 150 eu dražji kot gruber.nevem,mi smo ugotovili,da se nam ne spalča hodit v apartma za en teden,mož pa itak ne dobi več dopusta poleti.doma imamo bazen,tako,da nam je en teden čist ok,pol pa se namakamo celo poletje doma,za tisti teden,je pa fajn ,da ti ni treba kuhat,ja pa denarnice ni treba nosit zraven,ko si žejen greš lepo k šanku in popiješ kar želiš,pokažeš zapestnico-prve dni pol pa te itak že poznajo.pa za otroke je res super,če si predvsem tavečji želi “10 krat”saldoled ,ga poje kot želi.drgač se mi zdi pa hrvaška kar draga,če mal greš na kakšno pijačo,pa ne velik,pa kakšno restavracijo,pa ne vsakdan,te kune kar letijo iz denarnice,pa apartmaji so res predragi,ponavadi zasolijo ceno,nudijo pa ne nič,ja razen morja,samo v tem našem tržnem svetu je to mal premalo.pa fajn dopust,kjerkoli že boste.

Družina dva odrasla in otrok 11 let gremo v Tunizijo. Hotel +3*, PP, letalo in vse takse, zavarovanje rizika odpovedi, zdravstveno zavarovanje,14dni; 5-19JULIJ07 – skupaj 1050 EUR. (Res je bilo potrebno malo iznajdlivosti ampak gre. Sploh pa kroatarji za ta denar dajo komaj 7-10 dni pa še prevoz do dol ni več poceni).
Lp

Miha Ana
Ni skrivnost.
Ko sem imel izbrano lokacijo (Tunizija) in okvirno 2-3 hotele (na podlagi priporočil iz neta in kolegov) smo izbrali za nas optimalno varianto, kar sicer ne pomemi 5* ne pa tudi najnižji nivo.
Pregledal sem ponudbo agencij takoj ob IZIDU katalogov .
Dejstvo je, da so bili predračuni in razlike med posameznimi agencijami (da se razumemo – za isti hotel, enak termin in enako namestitev) tudi več kot 80 % višji od mojega izbora (pazi; tudi zato ker niso imeli gratis otroka do 12 let) in zato ne morem razumeti ljudi, ki gredo v naključno agencijo in plačajo – kr neki…
No da grem dalje: Izbiral sem med KOMPAS, GULET, GLOBTUR, raznimi “preprodajalci” na netu, INTELEKTO, XXL, travel point….. v ožji izbor sta prišli GULET in INTELEKTA. Preko intelekte sedaj tudi potujemo.
Pri izboru je poleg velikih razlik v kataloških ponudbah, popustih za otroke – ceno moč dodatno pred konkurenco znižati še, če si pozoren na naslednje:
– moraš pogledati kolikšen % ti nabijejo za zavarovanje rizika odpovedi, pri večini je 5 %, intelekta ima manj kot 3%, Gulet ima nekaj že vključeno, (5% na višje kataloške cene ali slabe 3% na nižje naredi “lepo” razliko v plačilu)
– intelekta v svojih poslovalnicah za lastne aranžmaje NE zaračuna stroškov prijave ki je pri ostalih okoli 13 €,
– ujeti moraš popust za zgodnjo prijavo, dobi se tudi do 125 € popusta na dva odrasla in seveda otroka popolnoma GRATIS (plača le letališko takso),
– in pa dobil sem dodaten popust na gotovinsko plačilo (3%).
Vse to mi je ceno z zdravstvenim zavarovanjem spustilo na 1050 €. ZA primerjavo naj samo omenim da je bila ena od zgoraj omenjenih agencij “rekorderka” na ceni 1950 €, večina pa se je gibala nekje okoli 1500.
Pa da ne bosta mislila da ti to vzame veliko časa – NE, zadeva je pregledana in preračunana v 3-4 urah, potlej le še plačaš in razliko, ki jo večina preplača agencijam ti potrošiš NA DOPUSTU.
Preverita samo cene in presenečena bosta, kakšne so razlike med ponudniki. Vedno poskušajte izbrati aranžma pri “matični” agenciji in ne posredniku (matična agencija ti da več info in tudi ob zapletih nimaš problemov z morebitnimi posredniki).
Kot sem posredno omenil v prejšnjem mailu – nehajmo nosit denar sosedom, ki iz leta v leto “nadgrajujejo” le cene in nestrpnost…
Kljub temu, da nisem imel prvenstvene želje odgovarjati tako obsežno, me je žena prepričala – upam, da sem kaj pomagal.
O imenih hotelov, ki povprečnemu popotniku/družini nudijo najboljše razmerje med ceno in ponudbo (kakšen je vajin osebni optimum in zahteve ali pričakovanja?), pa več drugič.
LP
Mlada družina