Koliko zaslužijo učitelji?
mijav mijav, 23.08.2022 ob 11:28
Anonimno 1808, 23.08.2022 ob 11:26
Premalo zaslužijo. Vsaj začetniki. Trgovka v hoferju 1200 neto za 35/ur na teden. Učitelj začetnik z magisterijem 1026.
saj to je povsod v JU tako. Mladi dobivajo majhne plače, po 30 letih delovne dobe pa je tudi plača 2x višja. Saj so na siolu objavljene vse plače učiteljev in vzgojiteljev, pa si poglejte.
Eno je minimalec za prekladanje nekih papirjev in organiziranje nekih zadev, ko imaš ves čas opravka z odraslimi zrelimi ljudmi, drugo je jebanje z hiperaktivnimi, nevzgojenimi mulci in njihovimi starši. Ne moreš primerjat. Pa ko starš enega grozi z inšpekcijo, ker ga je udaril ta drugi nevzgojenec. Pa to rešuješ cele popoldneve. Ma če bi imeli 5 jurjev plače neto, je premalo.
seveda ja, 23.08.2022 ob 11:44
Eno je minimalec za prekladanje nekih papirjev in organiziranje nekih zadev, ko imaš ves čas opravka z odraslimi zrelimi ljudmi, drugo je jebanje z hiperaktivnimi, nevzgojenimi mulci in njihovimi starši. Ne moreš primerjat. Pa ko starš enega grozi z inšpekcijo, ker ga je udaril ta drugi nevzgojenec. Pa to rešuješ cele popoldneve. Ma če bi imeli 5 jurjev plače neto, je premalo.
sami ste si tak sistem naredili. Ste že kdaj štrajkali za karkoli drugega kot za plače?
Mene pa zanima, konkretno koliko bi imela plačo. Imam 18 let+ delovne dobe v šolstvu in naziv svetnik. Sem se preselila na 2. konec in zapustila predhodno delo vodje izobraževanja odraslih. Imam vse pogoje za delo v VIZ (strokovni idr.). Mi lahko kdo razloži kakšno plačo NTO bi lahko imela kot učitelj v podaljšanem bivanju in v kateri plačni razred bi se uvrstila?
Hvala
Za toliko delovnih ur,ki jih opravijo skupaj mesečno ,dobijo PREVEČ.
Če ste bolj lene narave,piflarji in če veste samo to,kar so vas naučili v šoli,vse ostalo vam je španska vas,ste idealni za delovno mesto učitelja.Ne boste se pretegnili,v šolo boste prišli med 7 in 8 uro,domov boste šli med 13 in 14 uro.Pa še lepo boste zaslužili.Preden se kdo ubregne ob objavo,samo povem,da sem dolga leta delal med temi izbranci,samo nisem bil učitelj.
Učiteljicaaa,
najlepša hvala za odgovor. Ste mi veliko pomagali z nasvetom.
Žal je tako, da so danes življenjski stroški previsoki, primerjamo se z Zahodno Evropo glede standarda, čeprav smo daleč zadaj. In čeprav se je v zadnjem letu z inflacijo vse hudo dvignilo, pa plače kar ostajajo bolj ali manj iste. Človek mora pretehtati kako bo preživel sebe in družino. Žal v naši Sloveniji, lahko kar pozabiš na soliden zaslužek, mogoče gre nekoliko bolje tistim iz Ljubljane, je vsaj več prilik. Kako pa naj se sploh osamosvoji en mlad človek, ki je šele končal študij? Strošek stanovanja min. 600 eur, plača 800, kje je še hrana, prevoz, drugo…? Mame samohranilke z otroki?… Ne čudi me, da je toliko depresije in črnogledosti med mladimi, česar včasih ni bilo. Morda pa je zato potrebno več delati na odnosih, ker v dvoje je lažje. Hm.
Glede napredovanja Anonimo, lahko rečem, da vse se da. Jaz sem napisala 2 učbenika, nekaj člankov, soorganizirala konference. Tako, da kar v akcijo.
Za moje pojme učitelji dobijo manj kot zaslužijo.
Poleg tega gredo lahko na dopust samo vnaprej znane termine, ko je itak povsod največ gneče in vse najdražje.
Moja žena je učiteljica in vedno robantim, ker ne moreva izkoristiti nobene ugodne priložnosti za potovanje ali dopust.
Poleti ima frej samo od polovice julija naprej do tričetrt avgusta (1 mesec in par dni). Preostali del poletja jih ravnatelj goni z nekimi izobraževanji in raznimi traparijami. Vsakdanji šiht morajo pa štempljati delovni čas, kot kak Mujo za tekočim trakom. To je diktatura in ne šiht!
V letu ko je bila na porodniški, ji je dopust v celoti gladko propadel, saj ga sme izkoristiti samo od pol julija naprej, ko je bila na porodniški.