koliko zaslužite
Samozaposlen, s.p. , višja šola
cca 350.000, 00 SIT/neto/mesec
V bistvu pa na plačo vpliva ha, ha 1000 faktorjev.
Če nisi plačana iz proračuna, imaš plačo takšno kot jo imaš in toliko si vredna na trgu.
Niste razvrednoteni. Toliko si vredna tam kjer si.
Ukreni nekaj zase, pojdi na “trg” in se prodaj bolje.
“Krutemu kapitalizmu” se moraš-moramo pač prilagajat.Najlažje ti bo bo, če se “prikuplaš” na državni proračun.
dobra si.
Sigurno si direktor GM v SLO.
V. stopnja izobrazbe, avtmobilska industrija, od 350 – 360.000 sit, brez stroškov
Ekonomski tehnik je ratal poklic deklica za vse. Res smo razvrednoteni. Enkrat sem imela že 1000 dem, danes je vsega skupaj ena revšna pa čeprav sem državna uradnica (tisto prej je bilo na stanovanjski zadrugi).
150000 če sem cel mesec v službi, kar se pri 5 otrocih redko zgodi.
Saj jih ne. Brez moževega zaslužka gremo lohk med zombije.
Saj je tovelik, ampak od dobrih odnosov ni kaj prida za v pisker. Pa za položnice, pa sa šolanje. Pa zakaj za vraga smo tko zlo podcenjeni?
A je to v Ljubljani? Koliko kilometnov pa imaš do službe?
S čim pa se ukvarjaš v popoldanskem s.p.-ju?
na mesec : 12.000 + 18.000 = 30.000 NETO
Mene pa zanima konkretno plača računovodij. Moja je 230.000 neto + prehrana + prevoz na delo. Opravljam pa popolnoma vse v zvezi z računovodstvom (vključno z bilancami in pripravami na konsolidacijo). Računovodje, napišite koliko zaslužite, da ugotovim, če sploh lahko vprašam za povišico.
Hvala
Ana, lep pozdrav!
Delo v računovodstvu je marsikje podcenjeno, tam kjer znajo ceniti dobro opravljeno delo, pa so plače računovodij od 300 do 400.000 SIT neto. Če pride inšpekcija in najde napake, so kazni precej visoke in moje mnenje je, da je bolje dobro plačati računovodje, ki se zato tudi bolj potrudijo, kot pa kazen državi.
Zasebni svetovalec za informacijsko varnost, specializiran za zaščito pred vdori v online bančne aplikacije, od 1 600 000 do 1 900 000 neto.
Mislim, da zgornji odgovori o višini plače ne dajejo realne slike o nekem povprečju, zato ker odgovarjajo prevsem tisti, ki imajo internet, medtem ko dve tretjini zaposlenih v sloveniji zasluži okrog 80 000 mesečno. Gre predvsem za tovarniške delavce, ki pa v večini niso uporabniki interneta in zato tudi niso odgovarjali na zgornje vprašanje.
lp
žal podatki o uporabi interneta kažejo drugačno sliko od teh podatkov kot tudi je podatek o 80.000 Sit samo nakladanje saj vsi vemo koliko je minimalna plača ter bi v primeru da bi 2/3 zaslužili manj od minimalne plače (četudi bi tu notri šteli tudi brezposelne in ostale posebne kategorije) izbruhnil že zdavnaj škandal.
taki posti kot jih zgoraj piše “c.” služijo samo spodbujanju nestrpnosti na forumi ter bi bilo take osebke potrebno čimprej blokirati.
srednja šola + dodatni izpiti in šolanja
informatik + gostinstvo
170.000 sit + vožnja + malica, brez možnosti napredovanja in izobraževanja
strojevodja, V st. el. teh., cca 240000 + 40000 (brez prevoza)
glede na izobrazbo solidno, glede na pogoje dela in zahtevnost dela pa absolutno premalo
vsakemu delavcu je premalo – vendar še vedno deluje ponudba-povpraševanje…kajne?
univ dipl oec, 18 let del dobe, 350.000 neto
kje pa delaš, da imaš s sred.šolo takšno plačo……
Delo v računovodstvu, neto plača 160.000 SIT+malica+prevoz.
Glede na zgornje odgovore – sramota….
glede na to da smatraš da je to sramota, mislim da še preveč dobiš – delo je podpovprečno in tudi plača je podpovprečna – ne razumem kaj bi bilo tukaj sramotnega?
“glede na to da smatraš da je to sramota, mislim da še preveč dobiš – delo je podpovprečno in tudi plača je podpovprečna – ne razumem kaj bi bilo tukaj sramotnega?”
Komu ola. tvoj komentar?
Komentar je namenjen “sramoti”
univ. dipl. oec. , 8 let del.dobe, 235.000,00 SIT neto
Forum je zaprt za komentiranje.