Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo koliko zaslužite

koliko zaslužite

Porodniška, 8.stopnja, 6 let delovnih izkušenj, 1700€ neto

…no hvala, pa opravičilo bi bilo tudi na mestu….saj lepo piše da je minimalna plača 521 € torej kar precej več od bivših 80.000 Sit.

Ja gospa je lepo napisala, da je prejela celo nižjo plačo od zajamčene, ki znaša 233€, kar pa je manj kot bivših neto 80 000.

Pa še to. Kar se pa tiče 521€ minimalne plače pa gre za bruto znesek, kar pomeni neto približno 375€, torej ne gre mešati jabolk in hrušk.

Pa mogoče še nekaj o povprečni plači, če se kaj spoznate na statistične grafe in normalno porazdelitev potem veste, da višino povprečne plače doseže bistveno manj kot polovica zaposlenih.

lp

Srednja šola, 320 neto.

320.000 sit/ 1340 Eur

Še to – to je največ, kar država da mamicam za starševsko nadomestilo. Plače sem imela nekaj več kot 1mio mesečno!!!! – 2mio bruto!!!, prispevki niso nič navzgor omejeni, tako kot starševsko nadomestilo!

@odgovor na “odgovor na c.” : ne piši bedarij :

-> gospa (?) ni napisala, da je prejela nižjo plačo od zajamčene, temveč je napisal(a), da 2 tretjini v sloveniji prejema okoli 80.000 Sit plače
-> neto plača je kategorija iz socializma, danes je edini merodajni podatek bruto plača, tako da predvidevam, da govorimo samo o tem – če bi se želeli pogovarjati o stvareh iz preteklosti, lahko kdo potegne na dan tudi izraze kot so dnina, mezda in podobno
-> o statistiki pa tukaj ni bilo govora, verjetno pa lahko odpreš temo glede statistike…

@anabela
: samo mimogrede – tudi očki imajo enako omejitev, ne samo mamice

Gospa je!!! napisala, da prejema nižjo plačo od zajamčene.
Zgleda da ste površno prebrali moj link iz dne 13.2.2007 ob 9:17 uri, kjer piše, citiram:

Avtor: volkulja
Datum: 10-02-07 22:09

Na pogodbi o delu imam celo nižjo od zajamčene, tako, da mi mora firma po zakonu na plačilni listi prikazovat nek “dodatek po zakonu”……
ja, beda od bede. O frizerju lahko le sanjam, zadostuje le za položnice in hrano. Pozabi na kino, gledališče, zabavo…..Delamo za golo preživetje v firmi, ki vsako leto zaključuje z mastnimi dobički…..Ko pojamramo o plačah, nam rečejo, da bodo zaposlili Poljakinje….

205€ DSP na CSD.

Zame bi bilo trenutno že 320€ veliko. 🙁
320 000 bivših SIT pa si ne znam niti prestavljati, saj moram s tem zneskom preživeti pol leta. 🙁
Mimogrede tudi jaz imam V. st. izobrazbe pa se neda več dobiti službe. 🙁

lp

Mešanje dveh ali več tem povzroči samo zmedo, pa naj vseeno komentriram tudi link o katerem govorite – gospa je jasno napisala da prejema zajamčeno ali pa višjo plačo (ne pove namreč koliko točno, vendar prejema poleg plače tudi dodatke…)

nič

“…so dobili okoli 80.000 sit za delo v treh izmenah, tudi nočni”

“…da, če bi delavci obvladali ali imeli dostop do interneta, če bi tole brali, bi tukaj gor bilo veliko, veliko zelo podobnih zgodb.”

“Dela se vse dni in plačilo je minimalno(okrog 60 tisoč).”

Ko ugotoviš, da si napisala narobe, nobenega opravičila ali priznanja zmote – torej očitne provokacije – izgleda da potem iz obupa drugje odpiraš teme, da bi sproščala svojo zagrenjenost – predlagam ti da greš raje malo delat…

Srednja šola (tajnica + računovodstvo vse razen glavne knjige in obračun DDV) – 200.000 neto (olajšava 1. otrok) + prehrana + prevoz + II. pok. steber, ki ga plačuje firma – ZADOVOLJNA!!!!!!

Ekonomski tehnik – 750 EUR

1.300 eur neto
+ službeni avto (27.000 eur) s komplet nafto in vsem, tudi za zasebno uporabo
+ gsm in laptop

sem pa edina ženska v naši firni s temi ‘privilegiji’, za katere se moram vsakodnevno dokazovat pred manj sposobnimi, a po položaju enakimi moškimi kolegikiki napisal:

Si pa res boga reva, ker si ženska – tukaj pa kažeš, da tudi tega kar dobiš nisi vredna…

Zaradi takega tvojega razmišljanja sem ziher da ti dobiš točno toliko kot si vreden(vredna)….. kar glej me, za dobrimi konji se pač kadi…

Hvala, s svojimi prejemki nimam težav.

Ne razumem kaj je tukaj toliko dobrega, da bi se moralo kaditi – 1300 eur? laptop? avto? mobitel?

edino kar vidim, da se kadi je tvoje stokanje…

Tvojo napadalnost lahko razumem samo kot čisto fovšijo.
Če te ne bi zvilo, se ne bi oglašal(a) in me poizkušal(a) poniževati.

in grda navada je žaliti človeka brez vsake osnove

upam da te ne poznam in sočustvujem s tvojimi najbližjimi.

Z eno tako osebo sem delala in ker ni prenesla tega da se trudim in učim, sem zaradi psihičnega pritiska in mobbinga ki ga je izvajala nad mano, dala odpoved.

Zato se v tej firmi potrudim še petkat bolj, ker me cenijo in mi trud nagradijo.

Nimaš pravice me soditi in žaliti. In zakaj to delaš?

Ravno tak odgovor sem pričakoval – odgovor zafrustrirane in zakompleksane ženske, ki ko enkrat nekaj dobi, kar poleti v nebo.

Če bi dobro brala, ti nikjer ne očitam ali zavidam tega kar dobiš, tisti, ki ti je to dal verjetno že ve zakaj, v razloge za to se ne spuščam. Moti me samo tvoje neprestano javkanje, kako so drugi manj sposobni, kako te vsi napadajo in izsiljujejo…

Glede fovšije pa ne vidim niti ene besede v tvojih postih, ki bi ti jo zavidal, tako da….

In delaš v abbotu?

univerzitetna izobrazba ekonomista, pred magisterijem, 3 leta delovne dobe, Ljubljana

1.250 EUR neto + prevoz + malica (po najvišji višji tarifi) + 3 dodatne plače na leto za simulacijo + regres

Sem zadovoljna, ker se mi plača na 3 mesece poveča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close