Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka KOLIKO

KOLIKO

No pa eno vprašanje iz finančnega pogleda.
Vprašanje za tiste, ki ste se že poročili seveda ali poznate kak primer.
Jaz bi se npr. poročila, svatov približno 90-100.
Gostilna, poročni obred, ROŽICE za na avto, v cerkev, gostilna in pa šopek. No koliko to znese aja pa še slike. Sem še kaj pozabila?
Hmmm se bom še spomnila. Itak imam še čas saj še nimam datuma.

gostilna,rožice,konfeti,mašne za avto…okoli 1.000.000,00 sigurno!!!

Hvala za odgovor
Se mi je kar zdelo, da bo toliko ali pa še malo več. Ampak tisti konfeti so mi pa čisto odveč sama potrata denarja.

Lahko ti malo podrobno napišem cene določenih stvari, ki se jih spomnim.
Sposoja obleke: 30.000 SIT
Suknjič: 16.000 SIT
Srajca: 10.000 SIT
Kravata: 5.000 SIT
Čevlji: 10.000 SIT x 2
Imela sem še dva otroka še zanju oblačila in čevlji cca.: 30.000 SIT
Slike: 46.000 SIT; plačali priči
Taksa na upravni enoti: 10.000 SIT
Poročni obred: 10.000 SIT
Šampanjci: 4 x 4.000 SIT= 12.000 SIT
Harmonikar: 5.000 SIT
Rože (na avtu 2x, v gostilni na mizi, moj šopek, malo manjši šopek za hčerkico, tisti majhni šopki, ki jih imata priči in ženin (ne spomnim se točno kako se reče), imel ga je tudi sin, pa mašnice na vseh avtomobilih): 31.000 SIT
Pecivo je pekla mami
Škatlice za pecivo: 20.000 SIT
Vabila: 10.000 SIT
Torta (tri nadstropja za 50 ljudi): 15.000 SIT
Duo, ki je igral: 50.000 SIT
Plačilo v gostilni (večerja, narezek in zjutraj obara, pa vsa pijača: vino, sokovi, aperitivo, pa sadni aranžmaji): 260.000 SIT (50 ljudi); plačali starši vsak polovico. To so zaokroženi zneski in samo približni po mojem spominu.
Imela sva samo civilno poroko.

Moja sestra se je pred tremi leti porocila. Imela je bolj “razkosno” poroko, resnicno vsega dovolj. Veliko roz, konfeti, naprsni sopki, pecivo, pijace,…..skratka vsega…..takrat je ta poroka stala nekaj vec ko 1 milijon SIT, vkljucno z oblekami, rinkami,….vse! Bila pa je civilna in cerkvena, ljudi pa je bilo cca 80.

Ja, kar velik strosek je to!

Živjo!

Ja tud midva sva za vse skupaj odštela milijon pred dvema letoma in pol.No nekaj so nama pomagali tudi starši.Poroka je bila civilna in cerkvena pa nič kaj posebej razkošna.Svatov pri večerji je bilo okoli 60 in nekaj otrok.
Hm, samo fotograf na civilni in ostale slike slike so stale 80000 SIT.

Tele cene morajo biti pa zelo stare.
Poročila sem se pred štirimi leti in takrat je vse skupaj prišlo nekaj manj kot 15000 DEM (takrat smo računali še v markah). Ljudi na obredu je bilo okoli 100, zvečer pa 65.

Poročila sva se letos maja. In to na Preddvoru. Tam računajo za poročni obred pri njih (oni vse pripravijo) 10.000 SIT, za šampanjec 4.000 SIT po steklenici, pa 10.000 SIT sva dala na Upravni enoti v Kranju. Slike so prišle pa 46.000 SIT, to so bile slike celega obreda in pa studio slike (okrog 50 slik), fotografirajo pa iz fotografi iz Studia Dean Dubokovič (mislim, da je kar priznan fotograf in slike so bile zelo v redu, velikega formata in na profesionalnem papirju).
Za hčerko sem kupila oblekico v Emporiumu (5.000 SIT – poletna oblekica), Pa
za sina srajčko tudi (2.500 SIT), hčerkini čeveljčki so bili kupljeni v Massu (8.500 SIT), sinovi pa so bili 8.000 SIT. Svoje čevlje sem kupila, ko so imeli razprodajo, in suknjič za (takrat še ne) moža ravno tako, pa je bilo 50 % znižano. Srajco in kravato pa sva kupila v BTC-ju v hali A, v pritljičju (v tisti moški trgovini, ne vem kako se imenuje).
Obleko sem si sposodila v izposojevalnici Nevesta na Mlinšah in je bila prej razkošna kot ne (spodaj široka – bolj baročni stil).
Bilo je 50 povabljenih, meni (večerja: dve vrsti juhe (goveja in gobova), pet različnih vrst mesa (dunajski in pariški, pečenka, mesna rulada, telečji zrezek v omaki zelenega popra) in šest vrst (riž, pomfri, pražen krompir, tortelini, krompirjevi svalki in skutini štrukli) priloge, solata po želji, narezek: pršut, šunka suha salama, sir, francoska solata, ter zjutraj obara) na osebo je bil 2.950 SIT, potem pa je bila tu še pijača in aperitivi. Vsi so bili ful zadovoljni s hrano in pijačo, vsega preveč. Zelo priznana gostilna v našem koncu.
Za duo pa sva odštela 50.000 SIT. igrala sta do 3.00 zjutraj.
Sva pa za vso organizacijo imela tri mesece časa, tako, da sva pogledala več različnih ponudb.
Pa še frizerja sem pozabila = 8.000 SIT
Pa lahko rečem, da je bila najina poroka prej razkošna kot skromna. In vsi so bili zelo zadovoljni.
Nisva pa iz Ljubljane, tako, da so verjetno cene zato nižje. Samo so pa tudi plače v našem koncu precej nižje.
Tako, da je v bistvu cela poroka prišla tam okrog 500.000 SIT
Pa še na škatlice, v katere sva dala pecivo in jih podarlia vsakemu ob odhodu domov, sva dala takšen okras iz rožice in tila (podobno dekorirano kot konfeti) z napisom najinih imen in datuma poroke (250, 00 SIT po komadu)

Hvala,
Nekdo mi je rekel, da stane od 1.500.000,00-2.000.000,00 sit pa sem tako pogledala, da bi kmalu dol padla. Sem rekla, če je tako ne bo poroke. Sedaj pa sem se prepričala, da ni tako hudo.
Čau

no, jaz ti bom postregla z zelo svežimi cenami, glede na to da sva se poročila v začetku tega meseca:
– vabila: sem jih naredila sama: 10.000 sit (5.000 ceneje kot če bi jih kupila narejene)
– prstana: 25.000 x 2
– obleka: moja 60.000 + njegova 100.000 (vključno srajca + kravata)
– čevlji: 25.000 (za oba)
– frizer: 5.000
– obleka za otroka: 10.000
– rože: 20.000 (moj šopek – tri sončnice, avto – tri sončnice, na vsaki mizi v gostilni po ena sončnica)
– torta + 5 kg peciva: 27.500 (ostalo spekli doma)
– sadje: 7.500
– aperitiv: 10.000
– pogostitev ob protokolu: 9 šampanjcev + nekaj soka: 42.000
– pogostitev v gostilni: 345.000 (55 oseb)
– slike: 55.000
– muzika: 75.000
– taksa na upravni enoti: 12.000
– najem prostora za uradni del poroke: 40.000

tako, to je nekako okvirno. pa nismo nič pretiravali. vmes pa je še mnogo manjših stroškov.

Porocila sem se pred dvema letoma.
prstani za oba 100’000.00
sposoja obleke za oba 40’00.00
roze, moj sopek, dekoracija v gostilni, okras na avtu in nageljni za goste
60’000.00
vabila 40’000.00
muzikantje ki so igrali dokler niso vsi odsli se pravi do 7.30 zjutraj zaceli pa so
pred enim dnevom ob 14.00 120’000.00
torto, peciva, gibanico so nama organizirale price
apero 30’000.00
vecerja za 80 ljudi (prek prevec za jest) 250’000.00 (pivo, vino in brezalkoholne pri vecerji zgane pijace so si vsi placali sami)
fotograf z albumom vred 45’000.00
snemalec in tri kasete 30’000.00
zahvale z slikami 20’000.00
upam da nisem nic pozabila to je vse skupaj 735’000.00 pa recmo se za kake
malenkosti in se zaobkrozi na 800’000.00.
nama je bilo placano apero, fotograf , roze. pobiral se je tudi denar za moj cevelj in z tem smo placali muzikante. veliko denarja pa je bilo tudi v kuvertah z darili.tako da na koncu niti ni tako hudo.

Hvala, zelo ste me potolažile.
Še nakaj mi je padlo na pamet.
V gostilni, koliko prej moraš povedati točno število oseb v gostilni? In ali se otroci do 10 leta tudi štejejo? Teh bi bilo mogoče cca 10. Aha pa še to ali so vam vabila, šopke, torte itd. urejale poročne agencije ali ste za to sami poskrbeli? Uf sem tečna. Morda se še kaj spomnim.
Čau

Hvala, zelo ste me potolažile.
Še nakaj mi je padlo na pamet.
V gostilni, koliko prej moraš povedati točno število oseb v gostilni? In ali se otroci do 10 leta tudi štejejo? Teh bi bilo mogoče cca 10. Aha pa še to ali so vam vabila, šopke, torte itd. urejale poročne agencije ali ste za to sami poskrbeli? Uf sem tečna. Morda se še kaj spomnim.
Čau

Da ne bo pomote, ali kakšna slaba reklama. tudi pri naju je dou šplilal dokler so ljudje plesali. Bilo pa jih je kar precej z otroci, tako, da jih je večina odšla tam okrog 2.00. Bi pa drugače igrala še naprej. Smo bili tudi zmenjeni tako, da če bosta igrala tam nekje do 2.00 , 3.00 potem 50.000 SIT, drugače pa 60.000, če bodo ljudje do jutra.

Pa še to. Zahvale sva midva naredila kar osebno, kakšen teden, dva po poroki. In sva tudi vsem nesla po dve najini sliki iz poroke. Približno 10.000 – 15.000 SIT

Midva sva vse uredila sama. V gostilni sva prostor rezervirala kakšne tri mesece prej (za vsak slučaj, bilo je maja), povedala sva okvirno število gostov. Točno število sva pa povedala kakšen teden prej, čeprav so nama rekli, da bo dovolj tudi en dan prej, če ni ne vem kakšnih odstopanj. Pri nas so imeli otroci svoj stol, svoj pogrinjek, hrane pa ne, ker je bilo že itak vsega preveč. Bilo jih je pa 5 starih do 10 let (1, 4, 5, 7, 10), ostali pa so vsi imeli vse.
Idejo za tekst na vabilu sem dobila v reviji Moja poroka (tam sem dobila zelo veliko idej), tako da sem potem samo naročila vabila s to vsebino (zlate črke, pa na sprednji strani dva prstana, pa še en verz), rože sem sama naročila v cvetličarni (svoj šopek, šopek za hčerko, naprstne šopke, samo za priči, ženina in sina, dekoracija v gostilni, pa tam so mi naredili še mašne in okrasili moj in ženinov avto s šopkom in mašnami). Povedala sem svojo željo, kakšen šopek si želim.
Za prstana pa sva sploh dala zelo malo, še sedaj ne razumem, da sta bila tako poceni. Želela sem popolnoma enaka prstana za oba, brez kamenčkov. Sta pa prepletena v venec iz vseh treh vrst zlata (belo, rdeče in rumeno). Meni zelo lepa. Pa še vgravirana imena in datum poroke. Bila pa sta oba skupaj manj kot 20.000 SIT.
Tudi torto sva naročila sama. Izbrala sva si tisto, ki nama je bila všeč, pa so nama jo dostavili v gostilno ob dogovorjeni uri.

Mamica, ali lahko poveš kje sta imela poročno slavje, če ni skrivnost?

Lep dan,
T.

Gostišče KUM v Zagorju (Zasavje). To je Gostišče in prenočišče. So nama dali poročno darilo: soba za mladoporočenca, lepo okrašena postelje z cvetjem rdečih vrtnic, šampanjec, jagode in zajtrk.

Naj ti še jaz postrežem z mojimi podatki:

1. izposoja obleke – 55.000
2. kupljena moževa obleka, srajci, kravata,… – 60.000
3. čevlji (za oba) – 22.000
4. vabila sva naredila sama – 15.000
5. rože za okrasitev doma, rože za avta,naprsniki za vse svate, šopek, naprsniki za ženina in priči, aranžma za slavje(1x veliko +17x malo) – 55.000
6. Frizer(oba) – 10.000
7. prstana – 30.000
8. obred (taksa) – 10.000
9. 100 balonov – 10.000
10. perilo – 15.000
To so bili najini stroški + fantovščina&dekliščina cca 40.000 + poročno potovanje cca 830.000;

Stroški staršev, ki so jih delili :
6. šampanjec(po obredu) – 9 x 4.500 – 40.500
7. glasba – 150.000
8. fotograf, slike – 70.000
9. konfeti – 22.000
10. pecivo – 30.000
11. hrana, pijača(brez vina), postrežba… – 500.000
12. sadje – 30.000
13. pogostitev doma cca – 50.000
14. kamerman – 30.000
15. vino – 30.000
Verejtno sem še kaj pozabila,…ampak bilo je vse tako, kot sva si zamislila.

Lp
T.

ups,…gostinska ponudba je bila 750.000, …

Še jaz, po spominu:
moja obleka-izposoja: 90.000 sit
čevlji: 20.000 sit
moževa obleka: 65.000 sit
njegovi čevlji: 12.000 sit
perilo: 15.000 sit
moja frizura:6.000 sit
ličenje: 4.000 sit
cvetje za avte, okrasitev cerkve, gostilne: 47.000 sit
torta: 35.000 sit
konfeti: 24.000 sit
naprsniki: 13.000 sit
škatle za piškote: 7.000 sit
piškoti:117.000 sit
poročna večerja za 110 ljudi: 650.000 sit
civilni obred: 4.000 sit
šampanjec na civilni: 45.000 sit
cerkveni obred: 15.000 sit
ansambel (5 članski): 200.000 sit
dva “muskonterja”, ki sta spremljala do ohceti: 20.000 sit
slike: 100.000 sit
kamerman: 45.000 sit
kočija: 5.000 sit……………

To je samo po spominu, kje je pa še fantovščina za 150 ljudi, pa postavljanje smrekic in mlajev, kjer je bilo cca. 40 ljudi……

Mislim, da nas je ta ohcet koštala okolli 2 mio. Seveda je pa vse odvisno od tega koliko razkošno želiš.

Če te še kaj zanima samo vprašaj.

Dajta na stran 1,5 mio. Mislim, da bo dovolj, mogoče bo še kaj ostalo…

Poročila sva se septembra letos. Povabljenih sva imela 54 oseb, stroške sva nosila sama. Skupni strošek je bil 1.200.000 SIT.
V to je vključeno: fantovščina in dekliščina, vabila, prstana, izposoja moje obleke, nakup ženinove, čevlji, frizer, ličenje, izposoja avtomobila, cvetje (šopek, 4 naprsni šopki, avto, aranžma za cerkev in gostilno), peciva (rulade, pite, piškoti – v gostilni; paketki po 0,5 kg za svate), torta, večerja, glasba, slike.
Za organizacijo sva si vzela čas in s pripravami začela februarja. Za civilno poroko sva se prijavila drugi dan, ko so začeli sprejemati prijave za september, pa nisva več dobila željene ure.
Bil je najlepši dan mojega življenja, vendar z eno napako – prehitro je minil.

Uživajta v pripravah.

Jst ne stekam, kako lahko folk zapravi tolko denarja… Res mi ne gre v glavo. Al pa ste ocitno vsi tko premozni…

Živjo!

Če sešteješ samo osnovne stvari, ki k poroki spadajo, potem skoraj ne prideš pod milijon.Npr. prstani, obleke, cvetje, slike, ansambel, večerja (kar je največji strošek) ter cel kup drugih stroškov.Ne moreš reči potem v negativnem smislu, da ljudje zapravijo toliko denarja.Če hočeš poroko z večerjo in svati potem računaj na to.

New Report

Close