koliko?
Zgodilo se mi je danes,ko sem šla iz službe,na parkirišču….enostavno sem spregledala drugo vozilo in ga direktno izsilila!Na srečo je le manjša odrgnina(na njegovem avtomobilu)pa še ta bolj od barve mojega avtomobila.Zdaj me pa nekaj zanima.Zmenila sva se,da mu bom plačala popravilo,brez da mu dam kuponček,ker sem mlada voznica in še procenti bi mi šli pri reg.gor,pa še naslednji mesec imam registracijo.Znima me,koliko ga bo(oz. mene)to popravilo prišlo?So majhne praskice ob strani na sprednjem odbijaču-sploh ne globinske,samo površinske.
Težko je tako preko interneta ocenjevati škodo. Glej na tem forumu http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=16095 so o taki temi debatirali, zraven pa je še ena slika o nastali škodi in ceni storitve. Pa lahko primerjaš.
LP, Škorpjon
Pozdravljena
Jaz sem imel podoben primer pred casom. Prav tako me je izsilila voznica, oz. zapeljala se mi je v bok avtomobila (upam, da nisi bila to ti :). Ker sem ravno cakal na nov avto in zato nisem vozil svojega, sva se s tisto voznico podobno zmenila kot ti.
Ko je kasneje lastnik avtomobila svoj avto temeljito pregledal je ugotovil, da nima smisla popravljat, saj ce nisi res temeljito pogledal se ni videlo prav nic (seveda s pomocjo polir paste).
Zal sem tisti najin zapisnik oz. evropsko porocilo o prometni nesreci nekje zalozil in obupane voznice ne morem obvestit, da je vse OK.
Srcno upam, da bo tako tudi v tvojem primeru. So pa zal tudi nekateri, ki mislijo da je avto ne vem kaj in total zakomplicirajo.
lp
Lepo, da te tako skrbi in da si bila pripravljena poravnati škodo. Mojemu možu je neka ženska skušala uturiti malo da ne še praske na boku, ko se je prislonil na njen zadnji odbijač (zavila na pakrirplac brez bremzat in brez žmigavca). Videti seveda ni bilo nič, razen starih prask po celem odbijaču. Upam, da se je res dalo urediti s polir pasto in da se tipu niti ne zdi vredno težit. Če je kakšen ultra drag in nov avto, je voznik seveda bolj občutljiv. Če je pa že starejši, pa praska gor ali dol res ne igra vloge.
to se mi je zgodilo na brniku na parkplacu,valda se mi je logično zdelo da sem jst kriva in to mortaš pol tud poštimat.Stara sem 19 let in sem si komaj iz svojih prihrankov kupila tisti avto star že 9 let-samo da se lahko vozim v službo med počitnicami in potem se mi zgodi še tole.No,sej itaq nisem ne prva ne zadnja,samo živčen si pa vseeno
Najslabše je, če se sekiraš zaradi take malenkosti…najbrž se ti je zgodilo prvič in skoraj sigurno ne zadnjič. Dobro je, če veš, kakšen model avtomobila je vozil “nesrečnež”, tako boš bolje vedela, koliko, in če sploh moraš prišparati nekaj cekinčkov za popravilo…v primeru, da si trčila v star avto ki ni elitne znamke, se ti res ni treba sekirati…
Je pa vsekakor lepo, da si poštena in zanesljiva punca kljub mladim letom, da prevzameš polno odgovornost za svoja dejanja…
lp, cashman
V takšni situaciji vedno pretehtati, kaj se bolj splača.
In v tvojem primeru se ti je najbolj splačalo dati kupon, ker ne bi izgubila nobenega bonusa.
Ko ti preteče registracija in če ne uveljavljaš nobenih popustov, lahko svobodno izbiraš zavarovalnico in ker ti bo sedanja verjetno hotela nabiti malus ( % v +), se jim enostavno zahvališ in greš drugam, kjer ni treba nič razlagati, zakaj si k njim prišla.
V kolikor bi pa želela morebitni bonus prenesti na drugo zavarovalnico, bi pa na stari morala dvigniti potrdilo, da iz tvoje police ni bila koriščena nobena škoda.
V glavnem, če nimate popustov, ali pa samo 5 %, se najbolj splača dati kupon, pa četudi je na avtu samo praska. Oškodovanec bo najverjetneje hotel imeti avto “strokovno” popravljen in se ne bo zadovoljil samo s polirpasto.