Kolikor stroškov za to britanko
Že videno v Kočevskem rogu – ko je Kocijančič držal tace v žepih pri žalni maši za po vojni pobitimi Slovenci.
Ja, rdečkarji se znajo obnašat.
Se spominjam kako so pisali vsi evropski časopisi o kozlu, ki ga je na obisku pri angleški kraljici ustrelil slavni Titej. V vsej zgodovini njenega kraljevanja jo je edino on vehementno povabil na ples. Kar je po strogem angleškem protokolu popolnoma nedopustno. Takrat se je vsa Evropa glasno smejala “uglajenemu” komunajzarskemu maršalu.
Ah, da ne govorim o Kučanu. Ki je na obisku pri papežu Janezu Pavlu II. udobno držal stopala na klečalniku..
Ah, jara gospoda..
VN ;
Tole je pa brcanje v meglo .
Titej ni povabil kraljice na ples , in tole o smejanju evrope si se zlagal , da kar smrdi .
Če bi spremljal dogajanja , pred obiskom kraljice , potem bi vedel , da se še danes govori , kako je kraljica prišla prosit Titeja za ples .
Morda veš zakaj ??? prepričan sem , da se ti tudi ne sanja !!!
Po protokolu vedno prosi za ples , višji po rangu nižjega , zato Titej ni odšel po kraljico kljub temu , da mu je njegov adjutant težil .
Kraljica je to opazila , se nasmehnila in odšla do tastarga , da sta zaplesala .
Res je da je bil tastar velik hohštapler , ampak o protokolu je vedel več kot teli pastirji danes .
Jaz se “zlagal da kar smrdi” nisem, lagali so potemtakem celo rdeči časopisi tistega časa:-)) Jaz povzemam pripetljaj po spominu kot je pisalo v švicarskih časopisih, ki smo jim vsekakor bolj verjeli kot Ljudski pravici in Slovenskemu poročevalcu. Čeprav sta takrat o tem oba pisala začuda po resnici.. No vsekakor je (po tvojih virih) kraljica reševala Titeja blamaže, kar je enako ali še huje kot če bi jo prosil za ples on.
PS: Všeč mi je tvoja oznaka “tile pastirji danes”. Bravo, bravo.
Jaz se “zlagal da kar smrdi” nisem, lagali so potemtakem celo rdeči časopisi tistega časa:-)) Jaz povzemam pripetljaj po spominu kot je pisalo v švicarskih časopisih, ki smo jim vsekakor bolj verjeli kot Ljudski pravici in Slovenskemu poročevalcu. Čeprav sta takrat o tem oba pisala začuda po resnici.. No vsekakor je (po tvojih virih) kraljica reševala Titeja blamaže, kar je enako ali še huje kot če bi jo prosil za ples on.
PS: Všeč mi je tvoja oznaka “tile pastirji danes”. Bravo, bravo.[/quote]
Ne ni res , ni ga rešila blamaže .
Nekaj dni nazaj je bil ta pripetljaj ponovno pogret na TV in Tito je ravnal po protokolu , to je tudi kraljica povedala .
Po protokolu ( dvorskem ) nikoli za ples ne zaprosi podrejeni in Tito je ravnal prav , kot gost je moral počakati , da ga kraljica zaprosi .
Res je , da so se potem pojavili razni komentarji o neolikanosti Titota , ampak je uradni predstavnik za stike z javnostjo Ang. dvora , vsem pojasnil naj si preberejo pravila protokola Ang. dvora .
Kaj drugega pa naj bi bili kot pastirji , mislim , da je vsem kar prihajal že , ko so dobili vabila .
Uganka mi je pa Cvikl , po kakšnem ključu je on dobil vabilo ???
Kraljica in ključavničar
O njenem veličanstvu kroži malo šal in tudi anekdote so redke, saj se britanska kraljica nerada po nepotrebnem pojavlja v medijih, povrh pa je ob nizozemski kraljici Beatrix ena tistih kronanih glav, ki nikoli ne dajejo intervjujev. Kljub temu sta za naše kraje zanimivi dve anekdoti, ki sta povezani s kraljico Elizabeto II. in Josipom Brozom Titom.Zelo mlada kraljica je leta 1953 v Londonu gostila Josipa Broza, ko je ta opravil prvi obisk kakšne zahodne države po nastanku komunistične Jugoslavije. Pravijo, da so jo obvestili, da jo bo obiskal “neki ključavničar iz Jugoslavije”. Po koncu obiska je bila ogorčena, češ, kakšen ključavničar. “Takšnega džentlemena še nisem spoznala. Odlično govori angleško, odlično pleše in odlično se vede v ženski družbi!”Leta 1972 je kraljica obiskala Jugoslavijo. Na plesu ob koncu obiska so zaigrali valček in angleški vojvoda je povabil k plesu Jovanko, kraljica in Tito pa sta obsedela, ker je Tito ni zaprosil za ples. Dobro je namreč vedel, da je s činom maršala v hierarhiji pod kraljico. Zadrego je rešila Elizabeta II. in ga povabila na plesni podij. S svojim vedenjem jo je tako navdušil, da ga je takoj povabila na obisk Velike Britanije in ko se je od tam vračal, naj bi izjavila: “Če je on ključavničar, potem jaz nisem angleška kraljica
sam da je v ospredju, kaj te žre???[/quote]
Hahaha, sem si kar mislila, da bo veliko obiranja.:-)) Pa sem prišla malo pogledat.
Kar veliko jih je, ko jih tale obisk žre.:-))) Veliko imajo povedati, kako se je kdo obnašal.
Iz njihovega neprimernega pisanja se marsikaj vidi. Lepi izrazi, ni kaj!
FOUŠIJE NA VAGONE. žRE, ŽRE jih pa ne malo.:-)))))) Pa Cvikl, jim gre v nos.:-))
Ja, Urška je bila pa luštna.
sam da je v ospredju, kaj te žre???[/quote]
Hahaha, sem si kar mislila, da bo veliko obiranja.:-)) Pa sem prišla malo pogledat.
Kar veliko jih je, ko jih tale obisk žre.:-))) Veliko imajo povedati, kako se je kdo obnašal.
Iz njihovega neprimernega pisanja se marsikaj vidi. Lepi izrazi, ni kaj!
FOUŠIJE NA VAGONE. žRE, ŽRE jih pa ne malo.:-)))))) Pa Cvikl, jim gre v nos.:-))
Ja, Urška je bila pa luštna.[/quote]
o hojla Prababi, hja a vidiš ti to nikoli jim ni prav, aneda?:)))