KOLINE
Vem, da ste tu vsi bolj zdravojedci, ampak bi vseeno prosila, če ima kdo kake dobre, stare preizkušene recepte za klobase, suhe salame, bržole. Zanima me tudi, kako pripravite meso v pacu. Če ma kdo tudi kak dober recept za divjačinske salame bom tudi srečna. Če vam ni pretežko, da povprašate mal svoje starše, če je keri s kmetije.
Pa še, imam stegno divjega prašiča – sveže, pa ne vem, ali se s tega da narest kaj, mogoče klobase, ali salamo?
Hvala vsem, ki se boste potrudili in mi odgovorili.
Pozdravljena!
Raje ne sprašuj takih stvari, če misliš zaklati ubogo žival, da imaš poln želodec! Imej tudi nekaj spoštovanja do življenja drugih. Živi in pusti živeti. Gotovo žival ti ni nič slabega naredila, da bi morala biti “kaznovana” s smrtjo. Eno je uloviti žival za preživetje, drugo pa ubijati iz sebičnih razlogov, ko je vsega preveč na razpolago.
LP!
Pozdrav ursa
res je, živi in pusti živeti, upam da velja to tudi zame, da lahko živim
V svoj zagovor naj povem, da sem s kmetov, kar pomeni, da vzgajamo dve krave za mleko in par prašičev za koline.Ne koljemo vsak dan, ampak običaj je pozimi imeti koline, kar je pri nas praznik, tako kot v starih časih. Zato tudi celo leto skrbimo za živali, jim dajamo jesti, čistimo za njimi, skrbimo da so na toplem in suhem in da jih pregleduje veterinar. Ne gojimo živali za prodajo in mesa tudi ne pojemo ne vem kolko, lahko rečem, da skoraj manj kot če bi hodila v trgovino po njega. Kolko ga pojemo, pa je domače in to imamo radi.
Imamo tudi dva psa in 5 mačk (hudobne živali, ki prav tako kot jaz dobijo vsak dan sveže podojeno kravje mleko, in prav tako se kot mi veselijo ostankov od kolin) perutnino, zajce… Ali bi po tvoje morali pobiti vso živno, mačke in pse, prodati kmetijo in se preseliti v čebelnjak v mesto in tam kupovati meso po trgovinah? Zakaj? Mogoče zato, ker je to moderno? Zakaj pa ne bi vsi kar umrli? Saj tudi vegetarjanci ubijajo rastline, in po raziskavah, so tudi rastline čuteča bitja, ki se odzivajo na nasilna bitja. Najboljše bo, da sam lešnike pa orehe jemo. Pa živimo v jamah.
Upam, da te čevlji, ki jih nosiš ne tiščijo, narejeni so iz prave kože, mogoče ravno iz tiste, ko smo jo lani prodali.
Ah, nima smisla o tem razpravljat, kot sama praviš, živi in pusti živeti.
Lepo prosim, ne se prepirat! Jaz bom pa povedala takole.
Kuhanega mesa ne jem približno tri mesece, pa ne zato, da bi rekla: “Od danes naprej sem pa vegetarijanka.” Enostavno se mi je uprlo in ne čutim nobene želje po mesu, kar pa ne pomeni, da se bom odpovedala dobri suhi klobasi ali pršutu.
Moram tudi priznati, da zelo rada oblečem usnje (ne krzno!) in da čevlja sploh ne kupim, če ni usnjen.
Se pa strinjam, da tole masovno rejenje živali za zakol v nemogočih razmerah, ne more biti dolgoročno pozitivno za človekovo zdravje.
Mogoče pa bomo nekoč še vsi vegetarijanci, kdo ve.
Picka vam materna vsi kurcevi vegani pa toto sranje. Gloh dans smo meli koline prasico sn tak vstrelo pa lepo kri vun zlil. Pol smo pa to razkosali pa lepo ocvirke pa to naredli. Drugace pa ta slabo meso ponucaj za klobase srcica. Ps pa ce se vam ze vse fkup tak smili evo te pa nic ne jejte. Mi zakoljemo po 3 svinje letno pa nas ni sram in tak je tude prav.