Kolki
Ali imaš težave tudi s hrbtenico in križem?
Pri meni bolečine v kolku popustijo po približno enem tednu, vendar pa se mi ponavadi bolečina preseli v kakšen drug del telesa. V križu me močno boli neprestano že nekaj let in zdravniki ne ugotovijo nič, včasih me boli tudi hrbtenica.
Bolečina pač pride in mine.
Veliko zdravja želim
Urska65, zdaj ko si malo več povedala o problemu se strrinjam z zgoraj pišočo forumovko – najverjetneje je kriv križni del hrbtenice.
Nekaj je potrebno vedeti. Hrbtenica prenaša našo težo.
Z leti se tako ali tako kostna masa zmanjša ( osteoporoza ) in postane krhkejša in se pod veliko težo po vseh zakonih fizike ” seseda”.
Ker pa iz križnega dela hrbtenice poteka oživčenje za spodnje okončine – te lahko boli noga vse do nožnega palca zaradi sprememb na hrbtenici.
Ni ti potrebno iti na lov za čiprejšnjim RTG slikanjem ali ortopedom ( mogoče edinole peš ), ker to ni nekaj kar ” se pozdravi ” če spiješ tableto.
Na vso žalost je potrebna telovadba pod vodstvom fizioterapevta in čimprejšnjo vključitev v kak primeren telovadni program.
Meni osebno ( lenoba ) paše tisti za po prebolelem infarktu. Oni gredo res počasi in postopno. Mišice se pa le ojačijo – pa še nova znanstva spoznaš.