Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kolko časa traja pregled pri endokrinologu

kolko časa traja pregled pri endokrinologu

zarad neredne menstre. kolko časa tole traja?30min ali več?

Živjo,

jaz sem sicer šla z drugimi težavami k njemu, sem bila pa v njegovi ordinaciji približno 2 min. So mi pa zato dlje časa puščali kri – trikrat na vsakih 15 min.

Srečno!

koliko krvi pa so uzeli? joj, saj jaz sem mislila z usem skupaj.joj, potem bo pa tole kar trajalo vidim, očitno…

Jaz sem šla pred pol leta k privat endorinologu, ker bi morala na kakšnega v bolnišnici čakati eno leto. Imela pa sem hude hormonske težave. V letu čakanja bi izgubila vse lase, menstruacije so bile samo, ko mi jih je ginekolog sprožil z zdravili, kožo sem imela kot gobavka, da o razpoloženjski izpadih sploh ne govorim.

Sestro sem poklicala v ponedeljek in na kratko pojasnila moje težave. V sredo zjutraj so me sprejeli, zdravnik se je z menoj pogovarjal več kot eno uro, pregledal vse izvide ginekologa, dermatologa, izvide o zdravljenju ščitnice, UZ izvide, krvne izvide,ki sem jih prinesla s seboj. Spraševal me je o boleznih za 10 let nazaj, preveril krvni tlak, pretipal bezgavke, trebušno votlino, poslušal srce, dihanje,… Potem je postavil diagnozo in predpisal dvoje zdravil, za katere mi je splošni zdravnik napisal recepte, da jih nisem rabila plačati sama. Drage krvne izvide mi je odsvetoval, ker je za moje težave zdravljenje v vsakem primeru isto, ne gleda na to, kaj je čisto natančen vzrok zanje. Ker je pač brez koncesije za endokrinološke preglede, bi morala vse preiskave plačati sama. Mi je pa podrobno razložil, kaj vse so lahko možni vzroki mojih težav.

Plačala sem 50 Eu, ampak mi ni žal niti centa. Takšne obravnave nisem nikoli doživela pri nobenem zdravniku. Ko sem odhajala iz ordinacije, mi je dal še svoj email, da mu javim, če bi se pojavili kakšni stranski efekti zaradi zdravil. Po dveh mesecih so težave izginile, zdravila pa še vedno dobijam pri splošnem zdravniku. Čez pol leta grem nazaj na kontrolo k temu endokrinologu.

Pozdravljeni,
kaj lahko pomeni povišan PTH (119.1)? Imam pogoste glavobole in včasih prebavne tezave- diareo.

Hvala

Sama hodim v Ljubljano na Polikliniko in ce imam uro ob devetih, sem redko kdaj fertik pred trinajsto. Pregled+ jemanje krvi ( ena ura). Samega pregleda je hitro konec, samo preden prides na vrsto, je pa druga zgodba. Jaz vzamem tisti dan dopust ali bolnisko.

Mi lahko zaupate ime endokrinologa? Kje se nahaja? Jaz imam podobne tezave ampak preko napotnice cakam na datum pol leta, kar mi je iskreno povedano predolga doba.
Zelo vam bom hvalezna.
Lp, Ina Lj.

New Report

Close