Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolo 20 col

Kolo 20 col

Za punco, ki bo letos dopolnila 7 let, kupujemo kolo. Smo iz Kranja in šli smo v:
-Hervis: predrago (budget je do 200 evrov, mogoče še kakšen evro več)
-Intersport: eno kolo ji je prav (lahko normalno sedi na njem in ima nožne prste na tleh), cena 200 evrov s popustom
-SportsDirect: vsa prevelika, čeprav 20 col; nova naj bi dobili ta teden
-Žagar na Kokrici: eno prav, cena 200 evrov
-še ena mini trgovinica, kjer niso imeli otroških koles

V celem Kranju imamo na voljo dve kolesi za izbirat? Sem še kaj zgrešila? Preko neta ne bi kupovali, ker mora otrok res probat.

Jaz bi raje malo pogledala za rabljenimi, ker nov za 200 evrov je khm, khm, kako naj se lepo izrazim? Na bolhi nekdo na Gorenjskem prodaja rabljen 20-colski Islabikes, torej vrhunsko kolo, po zelo zmerni ceni. Nekdo blizu vas prodaja Scottovo dekliško kolo Contessa, naprej pa nisem gledala. Otrok v par letih kolo preraste in če z njim ne dela kot svinja z mehom, je še kot novo.

Nisi povedala nič kakšno kolo kupuješ?
Mestno, gorsko, …? Brez prestav, s prestavami?
Ker, če kupuješ recimo gorsko kolo in pričakuješ, da boš za 200€ dobila ok novo kolo, potem ne bo šlo.
Če pa kupuješ kolo za po mestu, brez prestav, potem pa dobiš za 200€ novo kolo.

Je razlika ali rabiš kolo za okrog hiše oz. do trgovine ali rabiš kolo za hribovske vzpone ali kolo za dirkanje po cestah.

Obe kolesi za 200 evrov se mi zdita kar v redu. Kot že rečeno, otrok bo hitro prerastel in ne mislim dati veliko denarja.
Prav tako nimam nobenega problema z rabljenimi. Sem pogledala tudi Bolho pa ni bilo (zaenkrat) nič pametnega. Islabikes je prevelik (ko sedi, z nogami ne doseže tal). Contesse 20 colske za punčke pa ne najdem. Velik faktor pri izbiranju je seveda tudi izgled, ker je punca izrazito nešportna in če ji ne bo všeč, jo bom težko spravila na kolo.
Drugače pa hvala.

Mestno/gorsko? Pojma nimam. Gorskega ne rabi. prav mestnega pa tudi ne. Bo šla tudi bo blatu in makadamu. Priznam, nisem pa še opazila, da bi me v trgovini to vprašali ali da bi bila kolesa izrazito ločena. Prestave so imela vsa.
Ne razumem pa vprašanj. Si mogoče spregledal za koga je kolo?

Obe kolesi za 200 evrov se mi zdita kar v redu. Kot že rečeno, otrok bo hitro prerastel in ne mislim dati veliko denarja.
Prav tako nimam nobenega problema z rabljenimi. Sem pogledala tudi Bolho pa ni bilo (zaenkrat) nič pametnega. Islabikes je prevelik (ko sedi, z nogami ne doseže tal). Contesse 20 colske za punčke pa ne najdem. Velik faktor pri izbiranju je seveda tudi izgled, ker je punca izrazito nešportna in če ji ne bo všeč, jo bom težko spravila na kolo.
Drugače pa hvala.[/quote]

Ni za kaj. Tole je Contessa:
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/kolesarstvo/kolesa/otroska-in-mladinska-kolesa/otrosko-kolo-scott-contessa-junior-20-1314946056.html?aclct=1488362354&kw=otro{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ko+scott

Če je bolj nizke rasti, bi ji mogoče ustrezalo kolo Kokua. Pri svojih otrocih sem ugotovila, da pri kolesih veliko šteje tudi teža. Težje je kolo, težje ga otrok vozi. Naš se zato na Schwinna ni hotel niti usesti več, pa je bil drugače navdušen nad kolesi.

Si mogoče mislila tole contesso?
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/kolesarstvo/kolesa/otroska-in-mladinska-kolesa/otrosko-kolo-scott-contessa-junior-20-1314946056.html?aclct=1488362354&kw=otro{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ko+kolo+contessa
To bi pa mogoče šlo. Na videz zgleda manjše, meni je videz všeč, cena tudi, blizu je… Bom pa še tamalo vprašala, mogoče jo metuljčki prepričajo.
Hvala.

Mestno/gorsko? Pojma nimam. Gorskega ne rabi. prav mestnega pa tudi ne. Bo šla tudi bo blatu in makadamu. Priznam, nisem pa še opazila, da bi me v trgovini to vprašali ali da bi bila kolesa izrazito ločena. Prestave so imela vsa.
Ne razumem pa vprašanj. Si mogoče spregledal za koga je kolo?[/quote]

Ne, nisem spregledala za koga je kolo.
Ampak 7 letne deklice so zelo različne.
Ene so izredno gibčne, športne,, polne kondicije, ene pa zelo nešportne.
Pa ene pri 7ih letih že na polno dirkajo na malih specialkah, druge se divje preganjajo z gorskimi kolesi. Tretje pa imajo take otroške bicikle, neka mestna varianta ali kaj naj rečem.
Tako, da ja, izjemno različni so 7 letniki.

Drugače pa hvala.[/quote]

Ni za kaj. Tole je Contessa:
http://www.bolha.com/rekreacija-sport/kolesarstvo/kolesa/otroska-in-mladinska-kolesa/otrosko-kolo-scott-contessa-junior-20-1314946056.html?aclct=1488362354&kw=otro{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ko+scott

Če je bolj nizke rasti, bi ji mogoče ustrezalo kolo Kokua. Pri svojih otrocih sem ugotovila, da pri kolesih veliko šteje tudi teža. Težje je kolo, težje ga otrok vozi. Naš se zato na Schwinna ni hotel niti usesti več, pa je bil drugače navdušen nad kolesi.[/quote]
Hvala, za tole contesso jo bom res vprašala.

Je pa res bolj majhna in tudi drobna, zato ji kaj težjega tudi ne bi odgovarjalo.

Včasih opazim, da eni malim otrokom radi kupujejo cenena kolesa, ampak imajo tudi amortizerje zadaj. To močno močno odsvetujem. S takim kolesom, ki ima amortizerje tudi zadaj in stane samo 200€, bodo samo križi in težave.

Ne razumem pa vprašanj. Si mogoče spregledal za koga je kolo?[/quote]

Pa ene pri 7ih letih že na polno dirkajo na malih specialkah, druge se divje preganjajo z gorskimi kolesi. Tretje pa imajo take otroške bicikle, neka mestna varianta ali kaj naj rečem.
Tako, da ja, izjemno različni so 7 letniki.[/quote]
Zgoraj je link contesse. Take približno iščemo. Take (na videz) smo tudi našli v trgovinah. Po mojem laičnem mnenju izgleda skoraj gorsko. Kot pravim, v trgovini me po tem še niso vprašali.
Je pa punca precej nešportna, čeprav se tudi po “kuclih” zapelje.

Tako, da ja, izjemno različni so 7 letniki.[/quote]
Zgoraj je link contesse. Take približno iščemo. Take (na videz) smo tudi našli v trgovinah. Po mojem laičnem mnenju izgleda skoraj gorsko. Kot pravim, v trgovini me po tem še niso vprašali.
Je pa punca precej nešportna, čeprav se tudi po “kuclih” zapelje.[/quote]

Če ji bo kolo všeč, bi znala postati bolj športna :).
Drugače pa se tudi jaz strinjam, da je bolje kupit rabljenega kot novega, ker bi znalo biti boljše kvalitete.
Otroci pa tako ali tako hitro prerastejo kolo. In verjetno ravno zaradi tega, ker ga otroci hitro prerastejo, da dobiti rabljene, vendar še fajn ohranjene otroške bicikle.

Zakaj?
Resno sprašujem. Do sedaj smo v trgovinah gledali samo na velikost, videz in ceno. Pa nam je že to skrčilo izbiro na dva kolesa.
Punca bo kolo uporabljala samo po naselju, mogoče kasneje do šole (peš smo do tja v 10 min) in nič kaj drugega. Občasno (nekajkrat na leto) še “daljša tura” (manj kot 10 km).

Je pa punca precej nešportna, čeprav se tudi po “kuclih” zapelje.[/quote]

Drugače pa se tudi jaz strinjam, da je bolje kupit rabljenega kot novega, ker bi znalo biti boljše kvalitete.
Otroci pa tako ali tako hitro prerastejo kolo. In verjetno ravno zaradi tega, ker ga otroci hitro prerastejo, da dobiti rabljene, vendar še fajn ohranjene otroške bicikle.[/quote]
Dvomim.:) Glede športnosti.

Se pa strinjam glede rabljenih. Ampak blizu je takih koles, kot jih iščemo zelo malo, omejeni smo tudi pri velikosti, ker ji niso vsa 20 colska prav.

Zakaj?
Resno sprašujem. Do sedaj smo v trgovinah gledali samo na velikost, videz in ceno. Pa nam je že to skrčilo izbiro na dva kolesa.
Punca bo kolo uporabljala samo po naselju, mogoče kasneje do šole (peš smo do tja v 10 min) in nič kaj drugega. Občasno (nekajkrat na leto) še “daljša tura” (manj kot 10 km).[/quote]

Za tako rabo sigurno ne rabi amortizerjev zadaj :). Vidim pa, da včasih ravno malim otrokom kupujejo take z zadnjimi amortizerji pa za 200€, kar je skrajno zanič kolo.
Ta Contesa nima zadnjih amortizerrjev, Scott nima neke cenene robe. Kolo je ok.

Otroci pa tako ali tako hitro prerastejo kolo. In verjetno ravno zaradi tega, ker ga otroci hitro prerastejo, da dobiti rabljene, vendar še fajn ohranjene otroške bicikle.[/quote]

Se pa strinjam glede rabljenih. Ampak blizu je takih koles, kot jih iščemo zelo malo, omejeni smo tudi pri velikosti, ker ji niso vsa 20 colska prav.[/quote]

Kaj pa kaki sejmi rabljene športne opreme? Imate kaj? Na našem koncu imamo, res pa ni kaj prida robe.
Ali pa mogoče v kaki kolesarski trgovini, kjer imajo staro za novo? Čeprav imajo verjetno bolj kolesa za odrasle.

Zakaj?
Punca bo kolo uporabljala samo po naselju, mogoče kasneje do šole (peš smo do tja v 10 min) in nič kaj drugega. Občasno (nekajkrat na leto) še “daljša tura” (manj kot 10 km).[/quote]

Za tako rabo sigurno ne rabi amortizerjev zadaj :). Vidim pa, da včasih ravno malim otrokom kupujejo take z zadnjimi amortizerji pa za 200€, kar je skrajno zanič kolo.
Ta Contesa nima zadnjih amortizerrjev, Scott nima neke cenene robe. Kolo je ok.[/quote]
Zakaj pa so zadnji amortizerji zanič?
Ne vem… če bi kolo ustrezalo vsem našim zahtevam (velikost, izgled, cena) potem ga pomoje ne bi zavrnila zaradi zadnjih amortizerjev…

Se pa strinjam glede rabljenih. Ampak blizu je takih koles, kot jih iščemo zelo malo, omejeni smo tudi pri velikosti, ker ji niso vsa 20 colska prav.[/quote]

Kaj pa kaki sejmi rabljene športne opreme? Imate kaj? Na našem koncu imamo, res pa ni kaj prida robe.
Ali pa mogoče v kaki kolesarski trgovini, kjer imajo staro za novo? Čeprav imajo verjetno bolj kolesa za odrasle.[/quote]
Ne, vsaj ne da bi vedela. Sem vprašala tudi tiste, ki so že kupovali tako kolo pa so mi samo trgovine (tiste, ki smo jih že obiskali) in bolho našteli.
Tista trgovina na Kokrici ima tudi rabljena kolesa, ampak je bilo samo eno kolo po velikosti primerno, ampak precej (!) uporabljano in staro. Ni prišlo v poštev.
Tista druga manjša trgovina ima tudi rabljena kolesa, ampak, ja, spet samo odrasla.
Hvala vseeno.:)
Res sem pa presenečena, kako malo je koles take velikosti. Tistih 12 col in poganjalčkov je kolikor hočeš, tudi večjih je ogromno, a ravno za 20 col skoraj ni izbire.

Ta Contesa nima zadnjih amortizerrjev, Scott nima neke cenene robe. Kolo je ok.[/quote]
Ne vem… če bi kolo ustrezalo vsem našim zahtevam (velikost, izgled, cena) potem ga pomoje ne bi zavrnila zaradi zadnjih amortizerjev…[/quote]

Kolo, ki stane recimo jurja pa, da je kvalitetno, nima zadnjih amortizerjev, ker za tako ceno ne dobiš kvalitetnih amortizerjev. Kolesa, da so kvalitetna in imajo zadnje amortizerje, so dva jurja in več. Sicer govorim za odrasla,ampak tako malo za sliko.

Kolo z zadnjimi amortizerji je namenjeno za tehnično zashtevne spuste in skoke. Torej vožnji izven cest, po kolovozih, brezpotjih, poligonih temu namenjenih… in pri takih vožnji mora biti tudi ostala oprema kvalitetna. Recimo kolo za jurja takih zadev ne zdrži.

Če pa se voziš po cestah, asfaltu, makadamu pa so zadnji amortizerji ovira. Izgubljaš energijo. In ceneni amortzirji se kvarijo sto na uro. Ovirajo te, obenem pa se kvarijo. In popravilo ni poceni.

Torej: polnvzemeteno kolo je samo za divje, tehnične spuste. Ne pa za vožnjo po mestu, okrog hiše, po makadamu.

Ne vem… če bi kolo ustrezalo vsem našim zahtevam (velikost, izgled, cena) potem ga pomoje ne bi zavrnila zaradi zadnjih amortizerjev…[/quote]

Kolo, ki stane recimo jurja pa, da je kvalitetno, nima zadnjih amortizerjev, ker za tako ceno ne dobiš kvalitetnih amortizerjev. Kolesa, da so kvalitetna in imajo zadnje amortizerje, so dva jurja in več. Sicer govorim za odrasla,ampak tako malo za sliko.

Kolo z zadnjimi amortizerji je namenjeno za tehnično zashtevne spuste in skoke. Torej vožnji izven cest, po kolovozih, brezpotjih, poligonih temu namenjenih… in pri takih vožnji mora biti tudi ostala oprema kvalitetna. Recimo kolo za jurja takih zadev ne zdrži.

Če pa se voziš po cestah, asfaltu, makadamu pa so zadnji amortizerji ovira. Izgubljaš energijo. In ceneni amortzirji se kvarijo sto na uro. Ovirajo te, obenem pa se kvarijo. In popravilo ni poceni.

Torej: polnvzemeteno kolo je samo za divje, tehnične spuste. Ne pa za vožnjo po mestu, okrog hiše, po makadamu.[/quote]
Aha, hvala.
No, tega pomoje ni imelo nobeno kolo, ki smo ga gledali.:)

Torej: polnvzemeteno kolo je samo za divje, tehnične spuste. Ne pa za vožnjo po mestu, okrog hiše, po makadamu.[/quote]
Aha, hvala.
No, tega pomoje ni imelo nobeno kolo, ki smo ga gledali.:)[/quote]

Nisem prepričana, ampak se mi zdi, da v Hervisu ali Intersportu nimajo tako zelo škart robe :).
Ponavadi imajo taka cenena polnovzemetena kolesa v kaki nešportni trgovini.

Ali pa mogoče v kaki kolesarski trgovini, kjer imajo staro za novo? Čeprav imajo verjetno bolj kolesa za odrasle.[/quote]
Ne, vsaj ne da bi vedela. Sem vprašala tudi tiste, ki so že kupovali tako kolo pa so mi samo trgovine (tiste, ki smo jih že obiskali) in bolho našteli.
Tista trgovina na Kokrici ima tudi rabljena kolesa, ampak je bilo samo eno kolo po velikosti primerno, ampak precej (!) uporabljano in staro. Ni prišlo v poštev.
Tista druga manjša trgovina ima tudi rabljena kolesa, ampak, ja, spet samo odrasla.
Res sem pa presenečena, kako malo je koles take velikosti. Tistih 12 col in poganjalčkov je kolikor hočeš, tudi večjih je ogromno, a ravno za 20 col skoraj ni izbire.[/quote]
Sejem rabljenih koles je v Škofji Loki, kar je kar bluzu, 1. vikend v maju. No meni je to že malo pozno pa zato sedaj gledamo že malo po Bolhi. Če pa ne bo bomo šli pa tja.

Aha, hvala.
No, tega pomoje ni imelo nobeno kolo, ki smo ga gledali.:)[/quote]

Nisem prepričana, ampak se mi zdi, da v Hervisu ali Intersportu nimajo tako zelo škart robe :).
Ponavadi imajo taka cenena polnovzemetena kolesa v kaki nešportni trgovini.[/quote]
Saj sem bila v samih športnih trgovinah.
Hervis je imel kaka 3 kolesa 20 colska, ampak nismo sprobali, če so dovolj majhna, ker nas je cena odvrnila.
Intersport: samo dve 20 colski, eno prav.
SportDirect: tri 20 colska, nobeno prav.
Žagar (mislim, da so imeli še večjo izbiro odraslih koles kot v Hervisu-jemljejo tudi v popravila in prodajajo rabljena; s postrežbo smo bili tukaj najbolj zadovoljni): štiri 20 colske, eno prav.

Znamk pa res nisem gledala. Se mi za tako kolesarjenje, kot ga bo prakticirala, ne zdi potrebno. Tudi če kupim bolj škart robo… Važno, da zdrži dve leti, mogoče tri, potem bo pa že treba novo kupit.

Res sem pa presenečena, kako malo je koles take velikosti. Tistih 12 col in poganjalčkov je kolikor hočeš, tudi večjih je ogromno, a ravno za 20 col skoraj ni izbire.[/quote]
Sejem rabljenih koles je v Škofji Loki, kar je kar bluzu, 1. vikend v maju. No meni je to že malo pozno pa zato sedaj gledamo že malo po Bolhi. Če pa ne bo bomo šli pa tja.[/quote]
Res? Hvala za ta podatek. Če do takrat tudi mi ne bomo nič kupili (kar dvomim, ker je res malo pozno), bomo šli pa še tja.

Ponavadi imajo taka cenena polnovzemetena kolesa v kaki nešportni trgovini.[/quote]
Saj sem bila v samih športnih trgovinah.
Hervis je imel kaka 3 kolesa 20 colska, ampak nismo sprobali, če so dovolj majhna, ker nas je cena odvrnila.
Intersport: samo dve 20 colski, eno prav.
SportDirect: tri 20 colska, nobeno prav.
Žagar (mislim, da so imeli še večjo izbiro odraslih koles kot v Hervisu-jemljejo tudi v popravila in prodajajo rabljena; s postrežbo smo bili tukaj najbolj zadovoljni): štiri 20 colske, eno prav.

Znamk pa res nisem gledala. Se mi za tako kolesarjenje, kot ga bo prakticirala, ne zdi potrebno. Tudi če kupim bolj škart robo… Važno, da zdrži dve leti, mogoče tri, potem bo pa že treba novo kupit.[/quote]

Znamka res ni važna :).
Samo škart roba pa tudi ni fajn. Se spomnim svojega prvega kolesa na prestave. Sicer je bilo to konec OŠ, ampak vseeno. Res je bilo poceni, ampak prestave niso delovale, zavore niso bile ok, okvir ni bil ta pravi. V glavnem sami križi in težave in neprijetna vožnja.
Ampak za 200€ dobiš kar spodobno kolo za otroka. Samo, če ima pa disk zavore in zadnje amortizerje in je vseeno samo 200€ pa novo je pa ziher škart roba.

New Report

Close