Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolo za tri in pol letnika

Kolo za tri in pol letnika

Vem, da se je ta tema pred časom že pojavila, ampak glede na to, da prihaja sezona kolesarjenja, mislim da ne bo nobena tragedija, če jo malo osvežimo. Namreč, naš sinko je pridno varčeval in metal dinarčke v pujska in zdaj ima na izbiro, da si s tem denarjem kupi gugalnico, tobogan ali pa kolo. Odločil se je za kolo (no, včasih omenja tudi tobogan). Toda kam? Kako? Kakšnega? Za koliko denarja? Naj povem, da je teren okoli naše hiše vse prej kot mesten. Okoli hiše je sicer relativno ravno, ni pa asfalt. A se splača kupiti kolo za deset tisoč? Rada bi, da ga uporablja tudi hčerka, ko bo toliko zrasla. V Hervisu imajo zelo lepa kolesa, vendar so tam okoli dvajset jurjev. A so vredna tega denarja? No, natrosila sem vam nekaj vprašanj in naprošam vse tiste, ki ste že šle skozi to, da delite svojo izkušnjo z mano. Že vnaprej hvala!

Lp, Monstro

Pozdravljena, v SPORT 2000 je v akciji kvalitetno otroško kolo. Mi smo ga kupili našemu tri in pol letniku in je več kot navdušen. Tudi pri nas okrog hiše ni “idealen” teren, pa ga vseeno nič ne ustavi. Veliko užitkov pri kolesarjenju!

Mi smo ga ravno včeraj kupili našemu 3-letniku (no, v soboto bo star 3). Ker tudi midva veliko kolesariva (dedi, ki mu ga je kupil pa sploh), smo se odločili za kar dobrega. Šli smo v kolesrasko trgovino (s tistim v hervisu se sploh ni mogel peljat) – ker ni ravno med velikimi, smo kupili 12 col. V specializiranih trgovinah se mi zdi pomembno to, da ti res znajo svetovati velikost. V Hervisu imajo namreč samo 14 col in bi ti ga najbrž ponujali, čeprav bi bil prevelik. zelo pomembno je, da otrok lahko sam stopi dol. Pa naš ima še blatnik in sprednjo zavoro.
cena: 20.000 za gotovino.

jasna

Obema hvala. Ali_baba, tebe bi vprašala samo še, koliko ste dali za kolo, tebe, JasnaZ pa, v kateri kolesarski trgovini ste kolo nabavili.

Lp, Monstro

jaz bi ti samo svetovala, da kupi 12 colsko kolo, ne večje. Se veliko lažje naučijo na manjšem, kjer komot dosežejo tla in ga obvladajo. (iz lastnih izkušenj: naši smo prekmalu kupili večje in to kar 16 col – sicer kvalitetno, bottecchia, ker so nas prav v “specializirani” trgovini prepričevali, da je 14 col nestandardna velikost in da bomo imeli same težave z rezervnimi zračnicami!)

lp tanja

Monstro, tudi mi smo kupili 12 colsko kolo, tako da ti tudi jaz odsvetujem večjega.
Kolo pa je v akciji in stane 20 kSIT, znižano s 34 kSIT.
Sploh, če imaš oziroma boš imela še kakšnega otroka, se splača dati malo več in kupiti “trpežno” kolo.

Lep pozdrav!

Če te zamima, prodajam 12 colsko otroško kolo (scirroco bunny ali nekaj takega), kupljeno lani v Hervisu. Moja pikica je žal med ta velikimi in je kolo malo že prerasla. Je zelo lepo ohranjeno. Cena 10.000 SITMonstro napisal:

Smo iz Savinjske in smo ga kupili v Žalcu (pri Tušu je ena kolesarska trgovina).

jasna

..če je to italijansko kolo iz Hervisa je predrago. Saj je v H. akciji 12.000SIT.

Pojdite raje pogledat akcije v trgovinah. Ne izplača se kupit staro kolo, če je novo za dva do tri jurje dražje.

lp,
Jasna

Živjo!

Zanima me, če je vaše kolo dobro ohranjeno?
A je možno dobit kakšno slikco na vrtaca@email.si. Hvala!

Pa še to, če je cena fiksna;), ker sem študentka in nisem ravno pri denarju.

Lep pozdrav,
Kaja

No, sklenili smo takole: Jutri mi ga gre svak iskat v Novo mesto, kjer je Kawasakijevo kolo znižano s 34.000 na 21.000. Ali-baba, hvala, ker si me opozorila na to akcijo. Jutri poročamo, kako nam je kolo všeč.

Lp, Monstro

Pri nas takole: Trikolesnik – do 2,5 leta, sedaj ga ima tretji sinček,

3,5 le5tnik je lani dobil 12 colskega Jeepa.- 18.000 (znižana cena),

se je njegov starejši bratec na njem naućil voziti brez koleščkov, ker sem njemu prehitro kupila 16 colskega Schwinnovega (mi pa je prodajalec zatrdil, da bo zdržal vsaj 4 otroke), letos pri 5 letih mu je ravno dovolj velik, da se zdaj na njem vozi brez koleščkov….

torej-ne prehitro prevelikega, smo pa pri nas po par ur na dan zunaj in veliko na kolesih, tako da mi ni bilo žal dati malo več, ker bodo le vsaj trije rabili kolesa…

L

Lenč, se popolnoma strinjam. Kupujemo 12-colskega.

Lp, Monstro

New Report

Close