Kolonoskopija Bled
na bledu sem bila 1 februarja
dva dni prej sem jedla samo juhico, na dan prihoda nič- razen zjutraj kofe, gor sem bila ob 2 popoldan, pride dohtar se malo pogovoriš in si do 17 frai, takrat dobiš 2 litra donata, in to je vse, meni je zelo pomagal, sostanovalki pa ne, samo ona je tudi tsti dan jedla, naslednje jutro ti ob 5 prinesejo praške, ki si jih moraš delat in spit kao liter na pol ure- vmes pač sračkaš, meni je bilo potrebno spiti hvalabogu samo 2 litra in je bilo uredu, sostanovalka je potrebovala 5 litrov.
ko si čist, počakaš na pregled , po pregledu si še kakšno uro v sobi in pol greš domov. jaz sem še cel popoldan sanjala kako bi jedla čevape, pa ne smeš.
lp saj bo
Ti praški so sadizem. Ful ogabno. Jaz nisem spravila vase niti deci, kaj šele da bi tega spila par litrov. Sem povedala sestri in mi je na skrivaj dala dve steklenički odvajala v obliku sirupa, ki je bil znosnega okusa.
Ni bilo na Bledu, samo povem, da se da tudi drugače. Donat bi pa rada pila, samo ni bil opcija.
Dobil dva paketka praška, vsakega v liter vode in v najkrajšem možnem času spiješ, povrhu še 2 litra donata, seveda ne vse naenkrat in to je to, vsekakor pa je treba to vse storiti prej kot pa 8 ur pred pregledom, jaz sem imel pregled ob 10h , vse tole pa sem začel piti dan prej , in do večera sem se praktično popolnoma spucal, zjutraj sem šel še zadnjič na wc in bil popolnoma čist.
Pazi če nisi dobro spucan lahko pregled boli, potem je pa sranje, ker zdravnik noče pregledat in moraš ponovno čez cel postopek, to se je zgodilo prijateljici !
2 vreči praška dobiš
popoldne zmešaš eno vrečko z litrom vode in spiješ v eni uri (popoldne ob petih)
zjutraj drugo vrečko z litrom vode in spiješ v eni uri (zjutraj ob petih)
zvečer spila liter, celo noč bruhala in slabo, nadaljevala ob petih zjutraj,spila dva deci in zbruhala, nato so mi prinesli 2 x po liter slanice
nobenega donata
pregled sicer ni bil boleč, razen ko so prišli do tankega črevesja, čutiš pa bolečino in krče še dve uri po pregledu,
najbolj hudo pa je bilo, ko sem dobila bon za kosilo, ki je zelo bilo zelo okusno in dobro,pa nisem mogla jesti