Kolonoskopija, živa groza izkušnje prosim
Na smrt me je strah
Vsi pravijo da je grozno pol pa da če sem preživela gastroskopijo trikrat ali 4x od tega dvakrat pred urgentno operacijo pol bom tud to
S tem da ml je operater ranil sluznico požiralnika, predrl en vod pa. Še v dvanajsternik ‘zataval’, s tem da je žolčnik bil, zdaj že odstranjen, na čisto drugi strani.
Torej lahko zdaj enako pričakujem da mi bo kamero nabil v ledvice namesto lepo iz debelega v tanko črevo
Pa a res leta 2025 ni druge opcije
Pol pa ti še ščipajo polipe stran in ti povejo da imaš še pol leta življenja po možnosti
Grozno grozno grozno
V torek me čaka in najraje bi spet prestavila
Oh. Jaz sem imela dobro izkušnjo.
Na ovinkih je res malo bolelo. Najhuje mi je bilo biti brez hrane.
Pa še je zdravnik smejal…sami suhi pravijo da je bilo težko brez hrane, te ki so bolj obilni, pa mu pravijo da ni bilo problema.
Po kolonoskopiji sem odšla peš 2 km do doma.
Je pa odvisno, če dobiš kakšnega ki ima občutek in je nežen kot pa enega mesarja, ki kar rine kot bik u maline.
Ne razumem pa kaj ima požiralnik pri kolonoskopiji?
Kaj ti je? Gastroskopija je stokrat hujša. Raje desetkrat na kolonoskopijo. Zaradi družinske anamneze jo delam na vsakih pet let. Enkrat so mi odstranili polipe, nič nisem čutila. Sploh ni grozno, sploh ne. Samo napihujejo te vetrovi, ampak jih izpustiš, ti tako tudi rečejo. Nič ne boli. Zdaj ne vem, kje si slišala za tako grozne izkušnje. Jaz sem šla na Bled (center imajo tudi v Ljubljani blizu Poljanske gimnazije. Doma se očistiš, spiješ, kar je treba. Medtem ko piješ, kaj beri ali glej film. Edino kar ti svetujem je, da si nabaviš kremo za dojenčke in se vsakič ko greš kakat, in to je velikokrat, si danko na debelo namažeš in samo popivnaš z mehkim papirjem, da te ne bo peklo. To je edina neprijetnost. Na preiskavi se sprosti in naredi mehko. Ne odlašaj. Moja sorodnica je zanemarila znamenja in odlašala in umrla zaradi tega. Ti pa ne boš, če boš le pravočasno ukrepala. Verjemi, da govorim resnico in ne tolažim. Pojdi, nič hudega ne bo.
Boječka, 04.05.2025 ob 18:18
Na smrt me je strah
Vsi pravijo da je grozno pol pa da če sem preživela gastroskopijo trikrat ali 4x od tega dvakrat pred urgentno operacijo pol bom tud to
S tem da ml je operater ranil sluznico požiralnika, predrl en vod pa. Še v dvanajsternik ‘zataval’, s tem da je žolčnik bil, zdaj že odstranjen, na čisto drugi strani.
Torej lahko zdaj enako pričakujem da mi bo kamero nabil v ledvice namesto lepo iz debelega v tanko črevo
Pa a res leta 2025 ni druge opcije
Pol pa ti še ščipajo polipe stran in ti povejo da imaš še pol leta življenja po možnosti
Grozno grozno grozno
V torek me čaka in najraje bi spet prestavila
grozno je kaj nekateri delate kar naprej pri teh šušmarjih, ki vas legalno mučijo. En tak zaslužkar vas prestraši in da bo treba narediti gastro- kolono-rekto… skopijo pa že letite na te preiskave, ki spojh niso nedolžne. Celo vsem dan xy let pošiljajo domov SVIT da imajo to brezplačno, seveda to plačamo mi iz proračuna, za bedake, ki hodijo na te preiskave. Ta banda se pa smeji ovcam zabitim ki jim delajo biznis, poleg tega pa so čisto presrani od strahu.
Ne hodite na take preiskave, živite zdravo, jejte zdravo hrano, bodite aktivi, da ne boste debeli in ne glejte javnih TV medijev, ki lažejo in ne glejte tv nadaljevank in zraven ne jejte piškotov. Ti si zagotovo ena takih s povečano težo, porabnica škatel piškotov, ki ne ve kaj je narava, ampak dobro ve kaj je kavč in ležanje na njem… pa ne bo vzrokov za porivanje raznih cevi po vašem telesu na vseh luknjah
Meni npr. je bila gastroskopija 2 x hujša.
Na kolonoskopiji sem bila že petkrat. Kako bo, je odvisno od zdravnika.
Bila sem pri enem, ki je hitel, ko sem mu rekla, da me zelo boli, je rekel naj potrpim, dvigoval glas, imel grd ton … Sem rekla ustavite, bova zaključila. Je bil en starejši, tečen zdravnik.
Potem sem šla pa k enemu mlademu zdravniku, tudi sestre so bile super, spodbudne, smo se še nasmejali. Ena me je stalno držala za roko. Zdravnik je zelo počasi delal kolonoskopijo, upošteval, da me je strah in da imam manjši prag bolečine. Kolonoskopijo je naredil brez večjih bolečin, tudi hitro je minila. No, ta mladi zdravnik mi je potem rekel, da sigurno ne bi prišla k njemu, če bi vedela, da ima za seboj manj kot 10 kolonoskopij.
Tako da povej, da te je strah, da lepo prosiš za počasen poseg, sestre pa za podporo.
Mogoče pa si res bolj boleča. Potem pač maredi tako kot jaz . Moras vit popolnima čiata in tiste vrečke praha spit tako kot ti rečejo. Ko si enkrat popolnoma prazna, lahko nacrh za moč spiješ sladke vode koliko želiš! Jaz jo.
Vzemi pa točno 1 uro pred preiskavo Nalgesin 550 mg, če ga imaš.
Na izvidu ne vpliva, samo bolelo te bo pol manj . Ali pa 2 tableti navadni Nalgesin, ki je v prosti prodaji.
Kje pa si to bila na gastroskopiji, da ti je zdravnik povzročil poškodbo?
eh, nic takega. Jaz sen bila vsa prestrasena, ko sem brala navodila, se sestro sem za prevoz prosila. Na koncu pa nic hudega. Najhujsa stvar mi je bila priprava na pregled. Tisti ogaben napitek. Zbruhala sem se kot se nikoli do sedaj. Se mi zdi, da sem 2kg shujsala v tistem tednu pred preiskavo
Pa kaka narkoza, ne ga lomt. Mogoce na kakem “zavoju” malo zaboli, ampak bi to nekga grozna bolecina. Kot kak mini krcek, ki hitro popusti
Anonimno 6564, 04.05.2025 ob 18:32
Oh. Jaz sem imela dobro izkušnjo.
Na ovinkih je res malo bolelo. Najhuje mi je bilo biti brez hrane.
Pa še je zdravnik smejal…sami suhi pravijo da je bilo težko brez hrane, te ki so bolj obilni, pa mu pravijo da ni bilo problema.
Po kolonoskopiji sem odšla peš 2 km do doma.
Je pa odvisno, če dobiš kakšnega ki ima občutek in je nežen kot pa enega mesarja, ki kar rine kot bik u maline.
Ne razumem pa kaj ima požiralnik pri kolonoskopiji?
To se je zgodilo pri predoperativni gastro
Dvkaraz so me v usta z najdebelejšo črno gumo cevko ko najbolj debel penis in dolg k šlauh.
Pri tem posebej egrp ker sem imela crp 300 odmrl žolčnik in del trebušne stene popolna gangrena se mi je v izvodilih žolča proti dvanajstenriku in v želodčna vodila zataknilo več kamnov ki so jih morali “razstrelit” z vodenimi mikro eksplozijami
Vsi ki vedo kako je to. Potekalo pravijo da sem narodni heroj. In da je kolonoskopija šala mala.
Jaz pa ne sam da sto let nisem seksala ampak sem analno zelo zavrta.
Pred leti so mi poščipali dva notranja hemoroida omg bolelo in peklo ko sam zlodej dva tri dni na rit nisem mogla sedet.
Poleg tega je zdaj kolo brez sedacije ta stane za doplačilo 220 eur
Eni pravijo naj v Vilharjrvem podhodu nažgem đolo ki sicer ne kadim marihuane
No kot nalašč kak popo mim privohal kaj se to zhe6za ena reč.
Pa so mi thc svetovali prav v zavodu zdravje.
Še vedno se bojim ko sto mater…
Še bolj pa tega kaj lah not v črevesju najdejo.
Če mi je soditi po izmetu zadnjih 14 mesecev…. Nič dobrega.
Hvala za vse nasvete, zelo cenim vse vaše odgovore in v pisanje vložen trud.
Prisrčna hvala vsem
Boječka, če se bojiš neke navadne kolonoskpije, kaj šele bo, ko boš resno bolna in bodo preiskave precej bolj boleče.
Kolonospoija tako kot gastroskopija (enako tudi porod, ginekološki pregled z jemanjem brisa, zobozdravnik) nista noben bavbav. Vse je v človeku. Če si paničar in nisi sposoben slediti navodilom, boš trpela. Če si normalna, boš z lahkoto preživela.
Nič ni hudega, 04.05.2025 ob 18:35
Kaj ti je? Gastroskopija je stokrat hujša. Raje desetkrat na kolonoskopijo. Zaradi družinske anamneze jo delam na vsakih pet let. Enkrat so mi odstranili polipe, nič nisem čutila. Sploh ni grozno, sploh ne. Samo napihujejo te vetrovi, ampak jih izpustiš, ti tako tudi rečejo. Nič ne boli. Zdaj ne vem, kje si slišala za tako grozne izkušnje. Jaz sem šla na Bled (center imajo tudi v Ljubljani blizu Poljanske gimnazije. Doma se očistiš, spiješ, kar je treba. Medtem ko piješ, kaj beri ali glej film. Edino kar ti svetujem je, da si nabaviš kremo za dojenčke in se vsakič ko greš kakat, in to je velikokrat, si danko na debelo namažeš in samo popivnaš z mehkim papirjem, da te ne bo peklo. To je edina neprijetnost. Na preiskavi se sprosti in naredi mehko. Ne odlašaj. Moja sorodnica je zanemarila znamenja in odlašala in umrla zaradi tega. Ti pa ne boš, če boš le pravočasno ukrepala. Verjemi, da govorim resnico in ne tolažim. Pojdi, nič hudega ne bo.
Hvala, bom naredila tako… seračine pa bo baje za malo morje s tem Moviprepom, si ti imela isto?
Anonimno911, 04.05.2025 ob 21:13
eh, nic takega. Jaz sen bila vsa prestrasena, ko sem brala navodila, se sestro sem za prevoz prosila. Na koncu pa nic hudega. Najhujsa stvar mi je bila priprava na pregled. Tisti ogaben napitek. Zbruhala sem se kot se nikoli do sedaj. Se mi zdi, da sem 2kg shujsala v tistem tednu pred preiskavo
Pa kaka narkoza, ne ga lomt. Mogoce na kakem “zavoju” malo zaboli, ampak bi to nekga grozna bolecina. Kot kak mini krcek, ki hitro popusti
Hvala to je zelo dober opis bolečine, hvala!
Tako naredi, 04.05.2025 ob 20:46
Mogoče pa si res bolj boleča. Potem pač maredi tako kot jaz . Moras vit popolnima čiata in tiste vrečke praha spit tako kot ti rečejo. Ko si enkrat popolnoma prazna, lahko nacrh za moč spiješ sladke vode koliko želiš! Jaz jo.
Vzemi pa točno 1 uro pred preiskavo Nalgesin 550 mg, če ga imaš.
Na izvidu ne vpliva, samo bolelo te bo pol manj . Ali pa 2 tableti navadni Nalgesin, ki je v prosti prodaji.
Kje pa si to bila na gastroskopiji, da ti je zdravnik povzročil poškodbo?
Urgentna gastroabdominalna kirurgija ko bi lahko zaradi sepse še isto dan bila mrtva.
Tako da je bilo treba ti dve preiksavi preživeti… skupno sem za oba posega plus pred in mdd ter po operaciji prejela 5 g čistega sintetičnega heroina/morfija v žilo – fentanila. In je kljub temu bolelo.
Samo upam lahko da bom preživela tudi kolokonskopiojo brez sedacije, nimam denarja toiko trenutno to se sam plača.
Imam pa joint, helex in sanval. Mogoče najbolj da se nabijem s tem…. pa bo vse izi.
Anonimno611, 04.05.2025 ob 22:04
Gastro in kolonoskopija sta nevarni potencialno preiskavi, ne razumem vas kako tako brezglavo hodite na te preglede? Kao preventivne?
Bolj strupeno je tisto, kar žrete taki, ki se oglašate proti preiskavam.
Res ne vem, zakaj tak strah in panika pred preiskavami, ki v bistvu sploh niso boleče.. V rit ti nabijejo cevko s kamero, jo porinejo po črevesju in to je to. Za normalnega človeka nič kritičnega, bolečin NI, samo je pa treba sodelovati in poslušati navodila, enako kot pri drugih preiskavah, kjer ti posežejo v telo. Bi pa nobenih bolečin, kolonoskopija je mala malica napram preiskavam sečnice, mehurja, maternice, raznimi punkcijami (sploh iz kosti), tako da ne vem od kje ta fama o tem da je hudo če ti v rito za 5 min nabijejo neko cevkico in iščejo razloga za težave, ki jih imaš.
Boječ-ka, 04.05.2025 ob 21:46
Hvala, bom naredila tako… seračine pa bo baje za malo morje s tem Moviprepom, si ti imela isto?
Ja, na wc-ju si kar naprej, res veliko gre iz tebe. Pa še malo shujšaš, he he. Ven gre vsa svinjarija. Na koncu gre ven samo še voda. Ko priteče iz črevesa čista voda, nič več obarvana, si pripravljena na preiskavo. Saj vse piše v navodilih. Le pogum! Bolje preprečevati kot zdraviti.
Ti ne jemlji Sanvala. Ampak dobro zrihtaj Moviprepom, da boš čista.
Naj te ne skrbi pekoč anus po vsej driski in izločanju vode. Navrh se bapij sladkane vode, to smeš. Zdravnik namaže s hladilnim gelom, ki omrtviči. Vsaj pri meni je bilo tako. Tako da anus ne boli nič, če že kaj boli, pa je to v trebuhu med preiskavo. Pač stisneš zobe in gre! Če ne kadiš marihuane,je nikar ne kadi pred preiskavo. Resno pa vzemi NALGESIN 550 mg in to 1 uro in 15 minut pred preiskavo! Boljše je to kot nič!
partner je bil letos na polikliniki. Tudi on ves prestrasen in da ga moram peljat. Vzet frej in it. In sva sla. Pregled si je v glavi planiral v sedaciji, opravil pa brez in edina stvar,noben mu ni iztiskal plina ( moji mami so en mesec prej trebuh priziskali, da je sel tudi plin iz nje sproti) tako da ta napihnjenost, poleg postopka glede prehrane, mu je bilo najbolj grozno…
Strah nas je v bistvu vsega kar nam je neznano kot vidim si pa dobila precej samo slabih informacij . Pred tremi leti sem peljal ženo na kolonoskopijo v Rogaško hvala bogu je bilo vse ok in tudi brez bolečin . Le po poti domov je bilo smeha v avtu jih je spuščala celo pot in še do večera prazno črevo pač napihnejo , da lahko z kamero vse pogledajo in ta zrak potem najde izhod.
Ja no, ko si enkrat čez 50 pa dobivaš enkrat letno najmanj vabila na SVIT, pa odlagaš kljub opozorilom osebne zdravnice, pa mine še nekaj let in potem začneš dejansko opažati da je izmet, blato, res čedalje bolj čudne barve in konsistence, potem pač ugotoviš, da najbrž res ne bo druge, kot da greš končno na mizo na ta zoprn rektalni pregled… Ki je seveda dejansko invaziven in s seboj prinaša tudi tveganje, npr za pretrganje črevesa…
Tudi gastroskopija prinaša številne tovrstne nevarnosti.
Ampak sem morala… In tudi za kolonoskopijo ki jo odlagam že leta in leta ter skoraj vedno tik pred zdajci odpovem, bom očitno res morala.
Nočem ampak moram.