Najdi forum

Rada bi nasvet glede kopanja v Kolpi, zdaj, po pojavu mišje mrzlice. Veselo čofotate ali se Kolpi raje izogibate? Tako bi se rada malo namočila, pa je vse kar preberem, “delno odsvetovano”. Najprej rečejo znanci Slivniško jezero ne, zaradi gnojnice, pojdi raje na Šmartinsko, nato berem danes, da so vzorci iz Slivniškega ustreznejši kot iz Šmartinskega… Se kdo izmed vas kopa v katerem od naštetih krajev?
L.P. Biba

Zivjo, Biba,

Brala sem, da so vzeli vzorce iz vseh voda na Celjskem in menda niso nevarne zdravju. Razen Savinja na nekaterih delih. Sama sem se dolga leta kopala v Slivniškem jezeru, pa je blo vse ok. Zdaj sem redko na tistem koncu in menda je vse bolj zanemarjeno, vsaj pri koči. Ampak voda je še zmeraj v redu. Prijateljica se je kopala pred 14 dnevi, dvakrat ali trikrat v enem tednu in je čisto zadovoljna.

Kolpa pa tudi mene zanima, predvsem ali je možno kje postavit sotor in prespat (izven kampa!).

LP, Anuška

Pozdravljena!

Vsako leto grem s kanujem po Kolpi in se tudi okopam in je super – topla je – še bolj kot morje (lansko leto je imela celo 29 stopinj).

Imam eno številko, ki mi jo je zadnjič dala kolegica za en kamp – Avtokamp Dol pri Starem trgu pri Kolpi – pokliči 01/894 36 71.Cena na osebo je 1100 SIT. Je pa tam več kampov – ne vem kateri pa je najboljši, ker še nisem izvedla vikend variante. Letos imam tudi namen iti – najbolj se splača prej rezervirati čolne (v kanu – gresta dva, v srediini imaš sod katerega napolniš s hrano) in švigneš z njim za cel dan – super – veslaš, malo pomalcaš, se vržeš v vodo. Voda je sicer bolj stoječa – na momente malo deroča, ampak primerna za vse – nenevarna – tudi za otroke.

Lep pozdravček

Alenka

Se strinjam z Alenko! Sama sem bila prejšnji vikend v Vinici in bilo je super. Kamp je prelepo urejen in ljudi je kar precej (vseeno pa ne toliko, da bi bila gneča!), tako da grožnja mišje mrzlice očitno ni tako resna. Priporočam!

New Report

Close