Naslovnica Forum Starševski čvek Kolumbija

Kolumbija

Je kdo tu, ki kaj ve kakšne so razmere v kolumbiji? Je treba biti na kaj posebno pozoren kar se varnosti tiče? Rada bi obiskala Bogoto in Cartageno.Za vsako informacijo bi bila hvaležna.Nekaj sem že prebrala na netu pa vseeno me zanimajo iskušnje še koga.

vrniti kot D. Slivnik ali v najboljšem primeru, kot uni fant iz Kamnika pred leti, ki mu zavarovalnica ni hotela kriti stroškov nad 40.000 DEM in ki je zdaj tetraplegik, kar izvoli …!

Jaz sem bila že večkrat v Kolumbiji, tudi sama, ampak je minilo že 16 let od zadnjega potovanja, tako da so se razmere od takrat lahko spremenile..
Je pa ravno Bogota nabolj nevarna, mislim zaradi kraj, pa še meni je prevelika… druga mesta (Popayan,Mompox, Riohacha, Cali) in vasice so bolj prijetne. Je pa v Bogoti vsekakor vreden ogleda Muzej zlata.
Na kaj moraš pazit? Na svoje dokumente in denar. Biti previdna, če ti pristopijo neznanci. Nikoli nikomur ne kaži svojih dokumentov na ulici.
V bistvu ne vem, kaj te zanima. Vprašaj bolj konkretno. Kolumbija je poleg Norveške meni najljubša država, ljudje so enkratni,da o glasbi ne govorim. In upam, da bom še kdaj imela možnost potovati tja.

in še ena pesem skupine Africando, posvečena Kolumbiji
http://www.youtube.com/watch?v=RjkbXQnFwjs

Hvala guayabo

Predvsem me zanima ali se lahko normalno sprehajaš, greš v kak lokal na pijačo , hrano.Kako je z čistočo oz. higieno?(v bistvu je moj obisk kolubije službene narave vsaj kar se tiče Bogote) Ne grem sama z mano gre še kolega.Kaj pa cepljenja oz . tablete proti malariji si ti opravila vse. Kako je na letališčih?

Cepljenje za rumeno mrzlico je obvezno in te brez tega nespustijo v državo. Tablete proti malariji pa sem jaz jemala samo na enem potovanju, ko sem šla na trekking do Ciudad Perdida in se tudi nahajala v bolj malaričnih področjih. Ampak za Bogoto in CArtageno ne potrebuješ.

Jaz sem se mirno sprehajala po ulicah Bogote. Se naučiš paziti nase in hkrati uživati. Če bosta 2 pa še toliko lažje. Imaš seveda vse sorte lokalov in restavracij. Tako bolj zanemarjene lokale, ali pa boljše rečeno bolj preproste (in cenejše), bolj na severnem delu mesta pa tudi zelo moderne in fancy lokale, ki pa so temu primerno dražji.
Cartagena (stari delmesta) je prekrasna, pa hrana tam tudi, ribe! Njami.

Na letališču moraš ob prihodu pokazat knjižico o cepljenju za rumeno mrzlico in nato ti v potni list dajo žig do kdaj lahko ostaneš v Kolumbiji (vendar pa dopuščam možnost, da je sedaj to drugače. Ko sem jaz potovala ,viza ni bila potrebna in si dobil čas bivanja 30 dni; enkrat sem uspela naprosit 60 dni)
Ali vaju bo kdo čakal na letališču? Ali do kraja nastanitve gresta s taxijem?

Do hotela v Bogoti greva z taksijem. Hvala ti za tele informacije.

Na letališču (in tudi glavni avtobusni postaji) je obstajal šalter, kjer si povedal svoj cilj vožnje s taxijem in oni so izdali listek z relacijo in ceno za to pot. To pokažeš taxistu. Brez tega ti zaračunajo kolikor se jim pač zazdi.

Men se je zdela Kolumbija ful varna, v bistvu je v BOgoti In Cartageni vsepovsod polno raznih varnostnikov in policistov, tako da se res pocutis varnega. Nikjer ni bilo nobenih problemov, sle sva dve prijateljici, razen v Cartageni je ful prostitucije in drog, tako da se zna zgoditi da kaksen rasta pristopi do tebe in ti ponudi od koke, trave in seksa…. zllasti v predelu El Getsemani ki je 5 minut stran od starega dela mesta.
Jaz se mbila leta 2010 in me nihce ni vprasal po knjizici o rumeni mrzlici. Edino kar je bilo malo zoprno je to da je moja prijateljica imela ful enih vizumov v passportu in so gledal tist passport sigurno pol ure, sicer so bli prijazni ampak vseeno je bilo malo nelagodno.

Ce bos v Bogoti, in imas cas priporocam se ogled Zipaquire, katedrala soli. Spodaj sta dva linka o podrobnostih:
Itinerary kolumbija[/url]

Izlet v zipaquiro[/url]