Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek komarniki

komarniki

Pri nas so že nekaj časa komarji. Kriza je predvsem v otroških sobah. Do letos smo uporabljali baygon vtičnice, zdaj pa sem se naveličala tega strupa, konec koncev vsako noč celih 7 mesecev na leto – prav nedolžno pa tudi ne more biti, če naj tega ne bi dajali v otroške sobe… Zato smo se odločili za komarnike. Prosim za pomoč tiste, ki to že imate – kako ste to izvedli – na čim cenejši način. Naj še povem, da imamo v otroški sobi okno in zraven balkonska vrata in razmišljamo, da bi dali komarnik ali kar mrežico samo čez okno, vrata se pa manj odpirajo. Če bo cena sprejemljiva, pa bi dali kar čez oboje. Prosim za kakršenkoli nasvet ali idejo.

Če vtipkaš na Googlu “komarniki”, ti vrže kopico ponudnikov ven.

lp

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Mi smo kupili mrežico, ki se pritrdi s trakom na okvir okna. Super pomaga! Vsako leto jo zamenjamo, ker itak stane le 500 SIT (pardon, kolk EUR že zdej to znese??) po komadu. Ker je trak prešvoh, ga mož dodatno pritrdi s silikonom in ga ni komarja, da bi šel skozi :))) Balkonskih vrat proti večeru ne odpiramo več, zato tam komarnika nimamo.

Aja, mrežice se dobijo v Intersparu, Baumaxu,… Lani so jo imeli celo v Hoferju – najcenejša, ampak najboljša.

Mi smo ene tri leta uporabljali mreže in so se čisto dobro obnesle, pa sploh jih ni bilo treba menjat, ker so ves čas dobro držale. Edino prednost pri komarnikih vidim v tem, da jih lahko po potrebi dvigneš in seveda vse skupaj lepše zgleda, če pa to odtehta toliko višjo ceno, je vprašanje. Mi jih imamo zdaj na dveh oknih – komarnike.

Na balkonska vrata pa ne vem, če jih ima smisla dajat, ker so namenjena prehodu. Pač zračiš čez okno.

Imamo jih v vseh bivalnih prostorih. Na oknih se dvignejo kot rolo, na balkonskih vratih pa se zapirajo vertikalno z obeh strani proti sredini. Zaenkrat smo zadovoljni. Kupili smo jih hkrati z okni.

Živi in pusti živeti

New Report

Close