komarniki; fiksni:rolo
Preselili smo se na vas, kjer je poleti ogromno mrčesa, muh, komarjev, vešč,…
Trenutno seveda nimamo dovolj denarja, da bi nabavili vse kar nam manjka, a komarniki bodo potrebni. Rolo komarniki so seveda zelo lepi, elegantni, pa tudi precej dražji.
Ker je hiša pritlična imamo dostop do vseh oken od zunaj, tudi v mansardi, ker so povsod balkoni.
Rož zunaj na policah ne bomo imeli, ker jih ne maram.
Zdaj me zanima, če ima kdo fiksne komarnike in kako se obnesejo?
Pa še to, ali se da nabaviti samo rolo komarnike in škatlo, v katero bi kasneje (ko bo denar)
namestili se rolete.
Vesela bi bila, če bi mi zaupali, kje ste jih nabavili.
Hvala!
na oknih imam pol fiksne komarnike. to pomeni, da je na tanek aluminijast okvirček napeta mrežica. Ta okvirček se nato pritrdi na okno z zunanje strani. Pritrditev na okno je možna na različne načine, z vijaki, magnetki, dvostranskim lepilnim trakom itd…zraven komarnikov pa pridejo majhni plastični nastavki, ki jih privijačiš na okenski okvir, vanje pa zatakneš komarnik. snameš ga lahko kadar koli.
tak komarnik ni nič manj estetski kot rolo..
prednost takega komarnika je, da lahko z njim pokriješ samo del okna( če imaš okno iz več kril) in ni potrebno pokrivali celotnega, tako kot pri rolo komarnikih.
cena…..približno 40 do 50 eur za velikost 150 x 50 cm…z montažo.
z njimi sem že več let zelo zadovoljen.
kakšna je fora komarnikov, če jih zvečer dvigneš in prezračiš stanovanje?
kot sem že prej povedal, te fiksne komarnike sem sam namontiral samo na tretjino okna, ker imam pač velika okna razdeljena na eno tretjino in dve tretjini. tako je v sobah dovolj svetlobe, zračenje se pa izvaja preko manjšega okna na katerem je komarnik. jaz jih nikoli ne snamem, edino pri čiščenju.
je pa dejstvo, da je mrežica na teh komarnikih veliko bolj prepustna, kot tiste mrežice, ki jih z ježkom nalepiš na okenski okvir.
sam nimam komarnikov na vseh oknih, temveč le na oknih spalnic in pa na dveh oknih v dnevnih prostorih. tako je zagotovljeno zračenje. ostalih oken pa v bistvu nikoli niti ne odpiramo.
s tem smo zmanjšali tudi število vseh ostalih insektov od muh, pajkov, kuhinjskih moljev, mušic itd za skoraj 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. vse kar pride v hišo, pride ko odpremo vhodna vrata.
Ker drugače sparine enostavno ne spravim iz stanovanja. Tudi jaz si nisem predstavljala, da se ob nastežaj odprtem oknu v več prostorih (in spuščenih komarnikih) ne zamenja zrak. Pa ne čutiš tud sapice ne, ker pač mreža tudi to ustavi. Tako da v spalnici vedno za 5-10 minut luftamo, pa potem spet damo komarnik dol.
Ker drugače sparine enostavno ne spravim iz stanovanja. Tudi jaz si nisem predstavljala, da se ob nastežaj odprtem oknu v več prostorih (in spuščenih komarnikih) ne zamenja zrak. Pa ne čutiš tud sapice ne, ker pač mreža tudi to ustavi. Tako da v spalnici vedno za 5-10 minut luftamo, pa potem spet damo komarnik dol.[/quote]
A si kdaj pogledala, kaj vse se v tako mrežu ujame? Komarnik moraš vsaketoliko sprat, pa boš vidla razliko.
Jaz imam na okenskem okvirju ježka, na katerem je napeta mreža. Dobila v DM-ju za 2€. Enkrat mesečno jih snamem, sperem in dam mokro nazaj.