kombi
Spostovani ! v odaji Preverjeno sem gledal da lahko z B kategorijo vozim šolski kombi 8+1 to sem vedel .da lahko vozim 8+1 samo nisem vedel .da rabis tahograf v kombiju za 8+1 ker sem vedno mislil ,da tahograf je v avtobusu oz tovernjaku ,ki dobis to kartico za to napravo in kako dolgo velja ta karta ali ti mora dati delodejalec ali lahko sam naročim jo in neko licenco rabis za prevoz potnikov oz teh otrok to je misleno NPK ali TPK , KODA 95 ali kaka druga je ta licenca za prevoz teh otrok. In kolk lahko vozim največ se vozim te otroke tak ,kot avtobus 60 izven naselja hitra cesta 80 avtoceta 100 eni imajo na teh kombijah 120km /h in kak je z znakom prevoz otrok mora biti vedno gor ,ko jih peljete oz ko gres naprimer prazen iz šole ali ko das dol zadnjega otroka hvla za infromacijo .
Pozdravljeni, odogovor sporočim v kratkem, ker se moram posvetovati za točne info. Lp
Pozdravljeni, po posvetu sem našel, glede tahografa, le pravilnik (Ul.št.106/10) o delih in opremi vozil, kjer v 46. členu piše kakšno opremo mora imeti vozilo, ki prevaža skupino otrok. O delovnih pogojih za vožnjo (alkohol, počitek, itd.) se obrnite na ministrsvo za infrastrukturo, prostor in promet ali na generalni policijski upravi. Lp