Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kombinacija Lekadol C in Daleron Cold 3

Kombinacija Lekadol C in Daleron Cold 3

Loteva se me nahod – grlo, smrkam, glavobol, slabo počutje.
Ob 12h sem vzela Lekadol C, pa ga očitno ne prenašam najbolje.
Imam še Daleron Cold 3.
Ali morda kdo ve, sta zdravili kompatibilni.

Hvala za prijazno pomoč in lep, nenahoden dan želim.

Če je v Daleronu ista učinkovina kot v Lekadolu (Paracetamol) potem verjetno lahko vzameš tako kot bi vzela še en Lekadol, torej čez predpisano število ur ali takoj, če smeš vzeti recimo dva lekadola. Sicer pa preveri rajši po telefonu v kakšni lekarni.

Jaz sem pred kakšnim mesecem šla kupit cold 3, ker sem bila vsa narobe. Jemala sem jih po navodilih, brez kombiniranja z drugimi zdravili.

Po njim mi je bilo blazno slabo in imela sem občutek pijanosti, v glavi se mi je vrtelo. Sta minila skoraj 2 dneva, da mi je kapnilo, da je mogoče od teh tablet. Sem jih nehala jemat in je bilo dobro.

Mislim, da ne smeš sočasno jemati zdravil, ki imajo paracetamol, saj prevelik odmerek le-tega škoduje. Je pa najboljše, da kr v lekarni vprašaš… tam ti bodo znali najbolje svetovati.

http://vancka.moj-album.com/

moj mož je enkrat bil tako pameten, da je hkrati vzel predpisano dozo lekadola in predpisano dozo colda. in je bilo kar hudo 🙂 se mu je vrtelo, slabo mu je bilo …
cold in lekadol sta isto zdravilo (oba sta paracetamol) torej lahko vzameš enega ALI drugega. Imata nekaj različnih stvari notri, zato ti en lahko pomaga, drugi pa ne. Ampak ne jih jemati hkrati – če si vzela lekadol, počakaj vsaj tri ure (če si vzela enega) in potem vzemi cold.

nikakor ne smeš vzeti kombinacije teh treh tablet skupaj, ker vsebujejo vse iste sestavine, jemlji le eno, meni najbolj pomaga Coldrex.
čimprej se pozdravi

S Coldrexom pa zelo zelo pazljivo. Priporočam najprej Lekadol, potem pa nujno posvet s farmacevtom. Coldreks je kontraindiciran pri sladkornih bolnikih, ščitničarjih, srčnih bolnikih,…

Kaj ne bi raje doma odležala in se pozdravila brez teh strupov??? Reklame imajo res neverjeten učinek.

hello,

jaz sem se že parkrat uspešno pozdravila s Cold 3 daleronom, sem pa ugotovila, da sem kasneje cel teden brez glasu. Zdaj že tri leta ne uporabljam Dalerona in raje odležim zadevo. Verjamem, da je dolgoročno za moje zdravje bolje brez teh brzinskih zdravil. Če ste pametne stran od tega. V službi pa tudi ne bodo propadli brez vas (par dni)- žal je tako, da smo vsi nadomestljivi.

lp, veliko zdravja

New Report

Close