kombinirani hladilnik, ameriški ali vsak posebej?
Naš hladilnik je že pri koncu in se pripravljamo na nakup novega. Pri 20-letniku imamo predal “kletna cona”, ki je super stvar in si želim enako pri novem, tudi sam hladilnik mora biti dovolj velik, skrinjo imamo zdaj čisto mini in potrebujemo večjo.
Dilema je, kupiti kombiniran hladilnik, ameriški ali hladilnik in zmrzovalnik vsak zase.
Če primerjam cene in porabo elektrike, pridemo nekako na vsak aparat zase, recomo tole (znamka sicer Gorenje, a je nepomembna):
– vsak zase, skupna cena: cca 900€, mesečna poraba elektrike cca 25kw
hladilnik
zamrzovalna omara
– kombinirani, cena: 840€, mesečna poraba elektrike cca 15kw
kombinirani hladilnik
– ameriški hladilnik, cena 1.300€, mesečna poraba elektrike cca 40kw
ameriski hladilnik
Kombinirani se mi zdi premajhen, ameriški je dražji, je lep in krasen, je večji, a spet verjetno kar prevelik. Še najbolj me mika aparat vsak zase, kjer je skrinja za nas dovolj velika, hladilnik pa tudi in še, če kaj crkne, zamenjaš pač samo en aparat, ne pa vse skupaj, razlika v ceni ni ravno neka, elektrike pa tudi ne porabita toliko več.
Kakšne so vaše izkušnje? Kaj priporočate?
odgovor na prvi link..ker tista omara je potratna, tle maš pa škrinjo+ froižider tko kt si dala v linkih sam hudo bolj varčno
če ti rata nabrat še kak stotak, dva si kupi ločeno hladilnik + omaro (nujno no frost, da bo poraba konstanta) ki sta/so po videzu iste in lahk s spremebo odpiranaj vrat nardiš jenkijevsko zadevšno. je pa tam škinja velka čez 200 litrov
če ti šoldi dopuščajo si poglej kak french style dvovratni frižider… ta ma spodaj ladlce, vrati sta krilni ni skupaj pokrivata en prostor, ki im aširino vsaj 90 cm.
dam neki..a škrino boš mel asam to, al maš še kj ekako drugo (npr v kleti)..ker potem bi jaz dodal tistih 200 € i nsi spacal kaj tazga skup
http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-gospodinjski-aparati/hlajenje/modeli/zamrzovalniki/458678
http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-gospodinjski-aparati/hlajenje/modeli/prostostojeci-hladilniki/452061
oz če šoldi dopušajo z akak razred bolši hladilnik
još jedno pitanje…eee.ti izračuni porabe štroma…notri maš zadeve (skrinja iz prvega linka) ki ni nofrost…tista dekalrirana poraba ti zna čim bo led ratat večja in tako si iz 15 € na 15 + €…. teg apo moje nisi upoštevala
anyway škrina nujno no frost in vsaj A++ al pa A+++ da ne bote bankrotiral
Beko ima en model tega s predali in zgoraj dvojna vrata, ta mi je všeč in mi je tudi maksimalno praktičen, saj ima srednji predal tak, da ga lahko po potrebi spreminjaš iz hladilnega v shrambni ali zmrzovalni del. Ta mi je v bistvu idealen za 2 v 1, iščem pa še druge variante.
Zmrzovalnik res nisem bila pozorna na no-frost, kar vsekakor pride v poštev, pa najmanj 100l potrebujemo, 200 je morda preveč, 150 je pa komot lahko. Hladilnik je 165l, ohlajevalnik pa 85 in to je ok, manjši ne sme bit.
Preračunavam malo med nabavnimi cenami in porabo elektrike, kaj bi bilo najbolj ugodno. Prostora imam pa dovolj tako za velikega, kot za vsak aparat posebej.
če že gledaš beko glej tud tuja tržišča, trgovine (ita, aut, ger) sploh ker so cene tam nižjein imaš na volj modele ki jih pri nas ni mogoče kupiti
ali pa si zlojdej komplet katalog dol http://beko.com/Catalogues in se pozanimja kako je z uvozom izbranega hladilnika.
drgač okej robo ma liebherr sam je hudičevo dragin verjento izven tvojega budgeta. MOgoče ša kak hotpoint ariston (da ma spodaj ladlc), potem bo pa počasi konc te štorije
http://www.hotpoint.it/scheda/frigoriferi-Combinato_E4DG_AAA_X_MTZ-F083620
http://www.hotpoint.it/scheda/frigoriferi-Americano_FXD_825_F-F084899 sam se mi zdi majčkn potratn
evo, se strinjam –
imam sicer 10-letne izkušnje z ameriškimi dvovratnimi, pa po izkušnjah vem, da bo naslednji obvezno tak s francoskimi vrati ( torej zgornji del hladilniak z dvema ločenima odpiralnima kriloma, ker je tako najbolj racionalno, prostora je veliko, noter gredo tudi veliki pladnji,ker imaš naprimer 100 cm širine, zelo praktično, pa tudi racinano zaradi manj izgube energije ), spodaj pa dva izvlečna predala. Ti francoski imajo tudi odlično rešeno izdelovanje ledu – ledomat je v enem od spodnjih predalov-manji predalčnik, ko ne rabiš, lahko funkcijo izklopiš in imaš predal za zamrzovanje drugega.
Osebno imam 11-letne izkušnje z znamkami ameriških hladilnikov: Whirlpool ( takrat pred 11 leti popolnoma zanič, saj se je po enem letu “sesedla” tesnilna guma vrat, gume ni bilo možno zamenjat drugače, kot s celimi krili vrat, v dveh letih je bil 3 serviser na delu na domu, od ledomata, do teromstata -je bil pa brez kompresorja- ni bilo opcije zamenjave samo tesnilne gume),
Samung imajo pri im “laws”- ima ta znamka najboljši ledomat, ker led ne “smrdi” po zamrzovalniku, hladilnik sam pa je bil zelo požrešen – staga imela 5 let, potem kupila ločeno en hladilnik, loečno zamrzovalno omaro.
Trenutno imamo LG z dvojnim kompresorjem ledomatom in priklopom na vodo in mini barom – torej odpreš posebna vratca v enih vratih, da ne odpiraš celega hladilnika- ta zadnji je načeloma še kar OK., vendar nima funkcije izklopa zamrzovalnega dela, kot jo imajo nekateri sedaj – včasih pač zamrzovalnika ne potrebuješ in ga izklopiš – ko greš kam za dlje in če je bolj izpraznjeno.
Gorenje ameriškega ima svakinja 3. leto in ni zadovoljna -izjemno glasen ponoči, neprestano nekaj poka, ropota, ko se samodejno odtaljuje, prdal z nulto cono včasih kar samodejno začne zamrzovat, pa se nikjer nič ne dotika sten hladilnika, ledit se ji je začela lediti stena zadaj v hladilniku, potem ni več hladil, je bil več na servisu, kot v uporabi – si predstavljate, da nakupite hrane za 200 eur, potem pa čez noč hladilnik ne hladi? Tudi to je slaba stran ameriškega hladilnika, če ti kaj “crkne in če nimaš možnosti preložit pri sebi doma ali pri pbližnjih sorodnikih in če nimaš pri prodajalcih dokupljene asistence, da ti pripeljejo takoj nadomestnega, potem vržeš lahko kar nekaj hrane in denarja v smeti. ko kupuješ ameriški hladilnik dobro premisli o dokupu asistence, ki krije primer okvare, ko ti propade hrana v nekaj urah ( se odtali naprimer precej poln zamrzovalnik poleti, ne hladi normalno poln hladilnik, ipd).
Aha, ledomat v vratih hladilnika zavzame veliko prostora, najbolje je, če je samo mini ledomatek s posodico v zamrzovalnem delu in poseben predalček, kamor stresaš ročno, potem pa izklopiš lahko kadarkoli ročno izdelavo ledu in uporabiš tisti predal lahko tudi za karkoli drugega. Praktično dosti bolj, kot te veliki ledomati s točenjem tudi vode v vratih, ki zasedejo pol notranjosti ameriškega hladilnika.
Pri nas žal še pionirčkajo kar se tiče francoskih modelov hladilnikov, so pa naprimer čez lužo in v Španiji to najbolj priljubljeni tipi hladilnikov.
Pa še nekaj: obvezno glej, da so predali nameščeni na tračnicah spodaj, ne na visečih vodilih zgoraj – ker ti v ameriških hladilnikih se tako radi polomijo, kot le kaj. Mislim, da imajo tanovi modeli LG že to funkcijo predalov na tračnicah tudi v Evropi, ne samo v Ameriki in Kanadi.
Me ni treba prepričevati v frnacoski model, ker meni je ta že en čas všeč
Spet pa niham, če crkne hladilni ali zmrzovalni del, ne moreš samo pol hladilnika peljat na servis. Potem je bolje ločeno. Ampak tiste široke police so mega praktične.
hehe, nič mi niste pomagali, sem še vedno v dilemi. Upam, da naš polnoletnež še en čas dela
Imela sem vse.
Za pogledat je najlepsi ameriski hladilnik, varianta z 1 ali 2 predaloma za zamrzovanje spodaj.
Iz prakticnega vidika.
Ameriski hladilnik ni bistveno vecji od vecjega samostojnega hladilnika. Ce ne bos delala ledenih kock kar naprej, je ice maker odvec. Ce nimas vrta in sproti kupujes hrano, je zamrzovalnik spodaj zadosti velik, ce pa imas vrt in pridelas svojo hrano in jo zamrznes, bo zamrzovalnik premajhen. Bolj kompliciran je sistem, vecja moznost je, da se kaj pokvari. Nam se je po dveh letih. Strosek popravila tretjino cene novega.
Kombinacija hladilnika/ zamrzovalnika – podobno kot ameriski hladilnik, le da nima ice makerja.
Samostojna zamrzovalna omara.
Plus: pregledna
Minus: porabi vec energije.
Zamrzovalna krinja
Nepregledna, a porabi najmanj energije in se zlepa ne pokvari.
Po mnogih letih in raznih variantah se mi zdi najboljsa kombinacija vecji hladilnik in locena skrinja, ce le imas prostor. Sicer pa kombinacija hladilnik z zamrzovalnikom spodaj. Pa preveri, da ima firma dobro kvaliteto. Samo znano ime ne zagotavlja kakovosti, so nase izkusnje. Garancije so vedno krajse, stvari so narejene vedno slabse.
Sem že gledala v živo. Imaš prav.
Mislim, da bosta dva aparata in da bomo zamrzovalnik kupili kar zdaj, hladilnik pa ko tale crkne. Oba vsaj A++, cenovno bo približno enako kot jenkijevski-šansonjerski, elektrike bo šlo majčkeno manj, pa še ko bosta crknila, bomo menjali vsakega posebej. Prostora imamo dovolj, vrt minimalni, 100l zamrzovalnika bo dovolj, pa dobrih 250l hladilnika tudi.
Sem že gledala v živo. Imaš prav.
Mislim, da bosta dva aparata in da bomo zamrzovalnik kupili kar zdaj, hladilnik pa ko tale crkne. Oba vsaj A++, cenovno bo približno enako kot jenkijevski-šansonjerski, elektrike bo šlo majčkeno manj, pa še ko bosta crknila, bomo menjali vsakega posebej. Prostora imamo dovolj, vrt minimalni, 100l zamrzovalnika bo dovolj, pa dobrih 250l hladilnika tudi.[/quote]
glej če ti crkne hladilnika ne vozš ampalk ga pride na dom popravt
še neki poglej si zadrževalen čase ob motnjah (sem notri sodi tud okvarja frižiderja – sam vrat ne smeš odpirat ker potem ta čas propade – rata nižji) če te to tol kskrbi. Al pa grešv merkur in nakupiš one hladilne vložke za v hladiln otorbo pa jih maš not in če ti crkne lahk hrano zmečeš po vrečkaš pa vložke zravn pa maš mir
Vse je odvisno od vaših želja in potreb. Če pa ne stavite vse na design in estetiko in gledate bolj s praktičnega vidika, bosta verjetno dva ločena aparata najbolj optimalna rešitev. Seveda, če imate dovolj prostora …
V kolikor boste potrebovali pomoč in ponudbo, se lahko obrnete tudi na nas na info@shop.over.net.