komintent
Iščem ponudbe za stanovanjski kredit saj nameravam v naslednjem letu pričeti s gradnjo hiše in me že sedaj zanimajo vse te informacije okrog kreditov in stroškov ter vseh drugih pogojev.
S svojo banko sem dokaj zadovoljna in kositstim kar veliko njihovih stroitev, vendar pa moja banka v svoji ponudbi nima stanovanjskih kreditov veznaih na Libor, ki pa je trenutno najugodnejše.
Ker pa je za komitente drugih bank ponudba še ugodnejša in s tem privarčujejš pri dolgoročnih kreditih kar nekaj denarja me zanima kdaj ter banka tretira kot svojega komitenta:
-ali je nujno, da prejemaš plačo preko njiho banke ali je mogoče, da se upioteva, da si njihov komitent že s tem, da imaš pri njih hranilno knjigo ali pa da narediš vezavo sredstev ali namensko varčevanje.
Iščem varianto, da bi imela račun še naprej pri tej banki, koristila pa kredit druge banke vendar tudi pod pogoji kot njihov komitent.
Pozdravljeni!
Komitent postanete, ko odprete račun.
Če želite imeti ugodnejšo obrestno mero pri kreditu, bo banka skoraj zagotovo pogojevala, da prenesete plačo na račun pri njih.
Takšen primer sem nekoč rešil tako, da je stranka prenesla pol plače na novi račun, pol pa je ostalo na starem. Banka je bila zadovoljna, ker je bila tudi plača zelo solidna. Težava je lahko delodajalec, če tega ne bo hotel.
Lep dan!