Najdi forum

Danes bi morali z agencijo Kompas odpotovati na 8-dnevno križarjenje po Nilu. Prijavili smo se v začetku februarja, tudi plačali del cene, nato pa v enem tednu dobili potrditev voucher in odpoved. Pisna obrazložitev: da je preveliko število potnikov zbolelo.
Po telefonskem klicu so nam raztolmačili, da imajo težave z letalskimi prevozniki. Zanimivo pa je, da nas v isti sapi vabijo na isto potovanje konec aprila (za prvomajske praznike), ko bosta v Egipt odpotovali kar dve skupini. Takrat pa zagotovo ne bo težav s prevozom in tudi vsi potniki bodo zdravi.
Moj denar je agencija obračala več kot en mesec, ne sicer celotne kupnine, pa vendar.
Smo zelo razočarani, zato, ker smo izviseli, ter ker so nam tako pozno po že potrjenem potovanju odpovedali vse skupaj.
Zdi se mi čudno in zelo neprofesionalno.

LP

Škoda da niste šli vendar to niti ni taka katastrofa! Če imaš možnost pa pojdi takrat! Prav velikega zaslužka ali drugačnih ugodnosti pa tud niso dobili z “obračanjem” tvojega denarja:))))

Lahko napišeš TRR in ti jaz nakažem tist 1euro katerega bi dobila če bi imela to na banki:)

Lp in lepo se mejte ko pač greste!

Še vseeno je kompas najzaneslivejša agencija v sloveniji..zelo malokrat naletiš na slab hotel,…!

🙂

smešno!

jaz sem bila s kompasom konec februarja v carigradu in ne mi govorit o tem, da nimajo slabih hotelov….

če vprašaš receptorja, kje kupiti znamke, ti reče, da kartice kar napiši in pusti tam, seveda pa plačaj znamke… in kaj sledi??? cela skupina, ki je pisala kartice, je popušila tisti denar in kartic ni dobila… seveda ima tudi vsak receptor svojo ceno in svoj kurz pri menjavi denarja..

očitno pa tudi kompas IMA slabe hotele ali bi temu rekel, da je zgolj slučaj? to se najbrž ni zgodilo prvič, pa vodičke niso mogle obvestiti… da ne omenim, da so “čistilci” kradli iz minibara…

zato ne opevajte tega kompasa, ki ni vreden svojega denarja!!!!

martina

Očitno ti ni jasno, kaj sem hotela povedat. Kako je možno, da lahko dobim potrditev potovanja in nato preklic? Kar se denarja tiče: gre za to, da moram plačat en mesec prej, pa ni važno ali je 1 € ali ne.
Mi sploh ne gre za obresti. vseeno si pa zračunaj koliko potnikov prepeljejo na leto pa pomnoži z 1€.
Mi pa resnično ni do tega, da bi se drenjala za prvomajske praznike, ko je jasno, da vse drvi po izletih. Pa temperature so v Egiptu tudi drugačne kot pri nas, da ne govorim ob koncu junija, ko so tudi ponudili aranžma.

In se popolnoma strinjam z Nefretete, ravno zato, ker se imajo za “boljšo in zanesljivejšo” agencijo, si takole prestavljati potnike ne bi smeli privoščit.

Osebno smatram Kompas za dobro agencijo, s katero še nisem imel problemov. Odpovedi potovanja se dogajajo vsem agencijam, ne vem zakaj bi bil Kompas zaradi tega kaj slabši. Sicer za takšne primere obstaja lestvica odškodnin in bi odškodnino lahko tudi zahtevali.
Kar se tiče dobrih in slabih hotelov pa je takole. Smisel potovanja je čim več videti in doživeti ne pa bivati v hotelu, kar pomeni, da kvalitete hotela ni najvažnejša. V ponudbi izleta je navedeno kakšna je namestitev (koliko *) in vsak potem ve kaj lahko pričakuje. Sicer pa so tudi cene potovanj tako naravnane, da se pač ne da ponuditi hotela z 5*. Drugo so letovanja kjer sam izbiraš kvaliteto nastanitve. V tem primeru pa je tako, da je za malo denarja malo muzike, ne glede na to pri kateri agenciji plačaš.

kdor izbira kvaliteto POTOVANJA gotovo ne gleda na izbiro HOTELA!!!

zato ne potujem s kompasom! jaz grem v svet spoznavat kulture in ljudi, ne pa hotelov…

vsako tele ima svoj’ vesele!

Prav imaš..vsako tele ma svoj vesele..vidim da od veselja pokaš:))!

Zgleda da ne potuješ s Kompasom ker “nimaš tolko keša” da si privoščiš njihovo konkretno ponudbo..res je..Kompas je drag..a hkrati zelo soliden proti večini ostalih agencij! Ne pravim pa da je najboljši..

..hotelov ti ni treba spoznavati..spoznaš ga lahko v prvih 15ih minutah ko odložiš vso svojo kramo..

Lepo se imejte in bodite v cvetju!:)

Pri Kompasu je boljše in dražje. To je posebno važno, kadar gre

kaj narobe in agencija nastopi proti hotelu, prevozniku, agenciji,…

če to počnejo druge male agencije ni učinka, če pa to počne

Kompas, pa se zadeve hitro uredijo, saj gre za veliko in ugledno

agencijo… Jure

Čist tko: Kompas nima hotelov – v lasti seveda, imajo alotma – pogodba za kapacitet oz sobe, sam agencija ni kriva če receptorji ne delajo kot bi mogli – to je kriv management hotela….

Odpoved se dogaja v vseh agencijah; obstaja pa Frankfurtska tabela, kjer piše kolk % dobiš nazaj in zarad česa – mal si poglejte…

Vidim, da ste zašli s teme.

Torej: zamerim Kompasu, da nas je skenslal z trapastim izgovorom, da je preveliko potnikov zbolelo. To so napisali in mi poslali domov, čeprav so mi dva dni prej že poslali voucher ter vse dokumente o potovanju.
Kadar se kaj takega zgodi, se vedno pozanimam za dejansko stanje in tudi v tem primeru sem poklicala na Kompas, kjer so mi povedali popolnoma drugo zgodbo. Da imajo strašne probleme z letalskimi prevozniki. Na vprašanje, kaj pa množična epidemija med potniki je bila gospa tiho in je temo zamenjala.
Dejstvo je, da za prvomajske praznike odhajata v Egipt dve skupini. Pa sem gospo spet vprašala, da čez en mesec pa težav z letalskimi prevozniki ni več? In je spet zamenjala temo.
1+1= 2
To jim zamerim. Če so hoteli imet polno za prvomajske, bi to po pravici povedali.

Kar se tiče cene. Kompasova cena je nekje v mejah normale kot ostali. Treba je prebrati rubriko DOPLAČILA in DOPLAČILA PO ŽELJI. Nekatere agencije veliko vržejo ven iz osnovne cene, in je kasneje treba doplačat na kraju samem. Tako da ni vedno realno.na papirju so pa tudi do 200€ ugodnejše, kar je pa napaka.
Če pogledamo samo program potovanja v Egipt, ima Kompas križarjenje z internimi letalskimi prevozi. Razdalje v Egiptu med Kairom in Asuanom so ogromne. Druge agencije ponujajo avtobuse in spalnike.
In po izkušnjah ljudi, ki so v Egiptu že bili, je spalnik zelo neudoben in umazan, avtobus pa naporen. In to je odtehtalo teh nekaj € več.
Je pa tudi res, da sem jim plačala malo manj kot 2.000 € in da so ta denar obračali, pa ni važno ali so zaslužili 1€ ali pa 1 cent. Dejstvo je, da to pomnožite v vsemi potniki ki jih letno prepeljejo, pa ni mala številka.
Spomnite se, kakšne obresti plačujete vi, če par dni zamudite plačilo položnic, ali pa dohodnino, ker smo ravno v tem času.
LP

očitno s kompasom res potuje samo gnil folk, najbrž si njihova stalna stranka… poznam take kot si ti… ko gredo na tajsko, vzamejo ALL INCLUSIV varianto… ampak, saj ne izbiraš tipa hotela, ne… važno je,da imaš velik “keša”.. to je res kvalitetno potovanje (?!)

Si se pa nakuhala… ;))

lp

bv

Seveda sem njihova (sicer ne stalna) stranka…:)

Brez skrbi…ne poznaš takih kot sem jaz-daleč od tega:)

Jasno da vzamem AI varianto (če je le možno)..seveda če grem na dopust! Če pa si mislim ogledati državo, otok, itd pa vzamem letalsko karto (seveda pri Kompasu :))))) )

Tudi s tem se strinjam s tabo..več kot je keša bolj je kvalitetno potovanje..več daš,več dobiš oz izgubiš

Mal si smešna:)
Lp

Končno eden, ki razume, da drži pregovor:

Malo denarja, malo muzike! Jure

http://www.zps.si/ZPSstrani/zpsV1.0.nsf/GlavniFrame?OpenFrameSet&DelSpleta=SVETOVANJEFrameset?OpenFrameset&Vsebina=0/CA2E764E81D1677AC1256C680043CCC5?OpenDocument&

evo tuki bi se mogla nahajat ta frankfurtska tabela

KOMPAS me je razočaral totalno in sicer smo šli z njimi v Budimpešto za 4 dni.Obljubljali so SODOBEN AVTOBUS in HOTEL 3 zvezdice.
Dobili smo dobesedno KRIPO OD AVTOBUSA.Tisti ki so sedeli pri izparilcu za klimo, sploh niso nič videli skozi okno, saj je bila šipa totalno zarošena celo pot tja in nazaj in seveda vmes.Avtobus je bil star, sedeži neudobni,ko je šofer po mestu speljeval pri semaforju in trajalo in trajalo.Šofer se je sicer opravičeval, ampak dejansko on ni bil nič kriv -bil je zelo prijazen in sploh v redu.Tudi vodič gospod Drago je bil IZVRSTEN ne samo kot strokovnjak za Madžarsko in Budimpešto, ampak tudi sicer je bil zelo korfekten in prijazen. Hotel je bil tako porazen, da si ne zasluži 1 ZVEZDICE.Rjuha na postelji je segala samo do 3/4 postelje,pod blazino pa je sploh ni bilo (tako kratkih rjuh še nisem videl)Pohištvo je bilo takšno, kot bi ga prinesli iz enga opuščenega internata, vse zripsano.Od opreme ni bilo v sobi ničesar, ni bilo fena, nočnih lučk na omarici. nobenega obešalnika v omari, nobenega rezervnega pokrivala,v kopalnici je bila v tuš kabini usrana zavesa namesto vrat, nobenega šampona,kape za tuš-samo dozirka za tekoče milo.Ne boste verjeli-SOBE IN KOPALNICE SPLOH NISO POSPRAVILI NITI EN SAM DAN.Zamenjali so nam samo brisače.Stekel na oknih nihče ni pomil že ….Restavracija umazana, ko so npr. ljudje po zajtrku vstali od mize-teh miz ni nihče počistil za njimi, če si hotel sedeti, si moral sesti za mizo poln drobtin itd….npr. imeli so filtre za čaj-ampakj samo 5 vrst, o zelenem čaju npr. ni bilo govora.Če si želel kaj spiti v hotelu si to lahko kupil v avtomatu na hodniku recepcije-torej nobenega bifeja.Naj povem še to, da so avtobus zapolnili do zadnjega kotička in so dvema gospema, starima blizu 70 let iz Maribora posadili na zadnje sedeže, tako da ena izmed njiju pred sabo ni imela stola (ker je zadaj 5 stolov) tako da je revico vedno ko je avtobus malo hitreje zabremzal vrglo skoraj po tleh, saj se ni imela kam prijeti, ali zaustaviti.Hočem reči, da bi tisti, ki je razdelil sedeže, to dejstvo moral upoštevati in če že nekoga posadijo na ta sedež, ki je zelo nevaren, potem bi lahko posadili nekoga mlajšega-kar nekaj okrog 20 let je bilo na avtobusu.Ravno ti dve ubogi ženski sta imeli vaučer za en drug avtobus, za en drug hotel-na sicer isti relaciji, potem pa izgleda, da se je prijavilo več oseb, so pa tidve UBOGI ŽENSKI dali kar v drug avtobus, na zadnjo klop in nikome ništa.
Torej KOMPAS me je zelo-zelo razočaral.KOmaj sem prepričal ženo da je šla na ta izlet, ker se je bala, tako dolgo vožnje in kakšnega svinjskega hotela, pa smo jo prepričevali, da je avtobus sodoben, da je skoraj kot bi sedel doma v fotelju, da si KOMPAS ne privošči kakšnega usranega hotela, saj skrbi za svoj ugled…….PA SMO SE ZELO UŠTELI.Ne vem če bom še kdaj ženo prepričal, da bi šla na kakšen izlet sploh še s kakšno agencijo, da ne govorim s KOMPASOM.Jaz pa tako rad grem z avtobusom, da mi ni treba vozit.
Še enkrat pa naj povem, da sta bila šofer in še posebej vodič gospod Drago zelo vrhunska-škoda res, da ostali v KOMPASU, ki skrbijo za organizacijo pred samim izletom tako hudičevo šlampasto delajo, tako neodgovorno, ali mislijo da v današnjem času res lahko nategujejo ljudi kar tako za šalo.Še bi lahko kaj napisal na to izkušnjo, ker sem res hudičevo razočaran-še bolj pa moja žena-ampak morda še kaj na kakšnem drugem forumu.
Tole sem napisal zgolj zato, da boste vsi ki to berete v bodoče dobro razmislili s kom potujete in če že potujete, se osebno dogovorite z agencijo,ALI BO AVTOBUS RES VRHUNSKI, ALI BO HOTEL RES NA NIVOJU…..

Ali ni Kompas v lastništvu hrvaške firme?

Ima kdo kakšne izkušnje z Kompasom v Egiptu? Je kaj boljše kot v Budimpešti?

Ali se je agencija Vard kaj popravila? Ko berem vaše prispevke iz Egipta, je še slabše.

LP

naj se KOMPAS malo skulira in se neha obljubljat npr. 3 zvezdice potem pa spiš v usranem pajzlu

Lepo, lepo prosim, da naj se oglasi kdo, ki je s Kompasom bil na križarjenju po Egiptu-notranji avionski leti, ladja.
Kakšni so hoteli, kakšna je ladja, kaj pa avioni? Se mi zdi, da za notranje relacije po Egiptu ne dajo kvalitetnih avionov.
Hvala!

O Kompasu pa ni potrebno izgubljati besed. So totalno neprofesionalna agencija. Raje ostanem doma kot, da grem še kam z nimi:((

tole z Budimpešto za praznike sem pa tudi jaz slišala od prijateljice.marjetka je še kar milo napisala kot je bilo baje slaba soba, slab avtobus, zaktrki obupni in popolnima brez sadja, sobe in kopalnice pa slploh niso niti enkrat v 4 dneh pospravili-mislim jaz bi popiz**** !!

Sem se pravkar vrnila z izleta po Siciliji prek Kompasa. Sem bila popolnoma zadovoljna z vodičem in ostalo organizacijo.

Za gost promet v mestih pa res ni kriva turistična agencija. res mi na takih izletih definitivno pomeni največ dober vodič(ka), ki ima določeno znanje in ne samo kvaliteta nastanitve – čeprav v kakšnem pajzlu ne bi rada pristala.

Veliko potujem z Kompasom in imajo vsaj zame najbolj podkovane vodiče pri nas. Mogoče še Globtour čeprav nisem toliko potovala z njimi.

Bil sem na istem izletu po Siciliji in predvsem bi pohvalil vodiča Aleša, ki je svoje delo opravil 110%. Tudi ostalo je bilo v redu.
Kompasu pa predlagam, da poleg potovanj navaja tudi vodiča. Predlagam, da vsakemu vodiču odpre knjigo gostov. Če ima dobre vodiče (kar pa ni vedno res), boljšega trženja ne bi mogel imet.
lp
Brane

tale izlet po Budimpešti med prazniki je pa moral biti res SRANJE, sem tud jest slišal, v kakšen pajzl so namestili folk, pa o svinjariji-bnaje jim res tud enkrat niso sobe spucal v 4 dneh.Pa hudiča se pa gre tale KOMPAS.

New Report

Close