Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kompresijske nogavice

kompresijske nogavice

Potrebovala bi kompresijske nogavice in sicer za celo nogo do vrha. Nimam pojma o tem, prvič se srečujem in ne vem niti, kje naj začnem.
Kakšne so vaše izkušnje?
Naj iščem ala najlonke?
Naj iščem kompaktne prave kompresijske nogavice?
Na kaj naj bom pozorna?
Kje so dobre, kvalitetne in cenovno ugodne?
Koliko je rok uporabe?

Kakšna stopnja kompresije, oziroma za kakšne težave?

kakšne nogavice potrebuješ, ne sprašuj ključavničarja ali referentke v javni upravi.
kompresijskih nogavic nima smisla kupovat, če ti jih ne predpiše flebolog.
cenovno ugodnih pa ni, če imaš slabo plačo in nizke dohodke…

To tudi mene zanima. Zdravnik mi je svetoval povijanje nog ali kompresijske nogavice.

Aja, težave: imam krčne žile, ki me sicer ne bolijo, noge mi otekajo občasno, nič pretresljivega, a zdaj se mi je vnela vena.

To tudi mene zanima. Zdravnik mi je svetoval povijanje nog ali kompresijske nogavice.
[/quote]
Torej gre za preventivo. Mogoče ti bo kaj v pomoč:
https://medigo.si/prodajni_program/kompresijske_nogavice_gloria/preventivne_kompresijske_nogavice_za_zenske/ Če gre pa za hujše težave pa mora zdravnik tudi predpisati ustrezno stopnjo kompresije. Te nogavice- terapevtske se pa delajo oziroma naročajo po meri. https://medigo.si/prodajni_program/kompresijske_nogavice_gloria/terapevtske_kompresijske_nogavice/

Prave kompresijske nogavice morajo biti narejene po meri.

Mislim, da referentke v JU nimajo problemov s krčnimi žilami, s posledicami GVT, morda celo pljučne embolije kot posledice flebitisa???
Mislim, kera kokoš si!

Če imaš vnetje žile – flebitis pojdi takoj do ose. zdrav., ker posledice so lahko GVT ali celo pljučna embolija, ker ti zaradi vnetja žila ni pretočna in lahko fašeš strdek. Ne odlašaj!

Torej, kompr. nogavice ti predpiše flebolog ali pa tisti, ki te je zdravil za kakšnimi, zgoraj omenjeni kuri, posledicami. Boš sama vedela.
Stopnje kompresije so 1,2,3. Spet- zakaj gre.
Cena od 50 € naprej za dokolenke, če rabiš te, seveda je cena višja za nogavice, pa spet ali rabiš eno, ali obe, imaš jih s pasom ali brez.
Narejene morajo biti po meri, s tem, da se meriš okoli gležnja, potem pa do vrha – in to takoj zjutraj, ko vstaneš, če le gre!
Kako se oblači ti bodo pokazali tisti, ki ti bodo nogavice prodali. Oblečeš jih še v postelji, preden staneš.
Ne kupuj že narejenih nogavic z obljubljeno stopnjo kompresije!

Mislim, da referentke v JU nimajo problemov s krčnimi žilami, s posledicami GVT, morda celo pljučne embolije kot posledice flebitisa???
Mislim, kera kokoš si!

Če imaš vnetje žile – flebitis pojdi takoj do ose. zdrav., ker posledice so lahko GVT ali celo pljučna embolija, ker ti zaradi vnetja žila ni pretočna in lahko fašeš strdek. Ne odlašaj!

Torej, kompr. nogavice ti predpiše flebolog ali pa tisti, ki te je zdravil za kakšnimi, zgoraj omenjeni kuri, posledicami. Boš sama vedela.
Stopnje kompresije so 1,2,3. Spet- zakaj gre.
Cena od 50 € naprej za dokolenke, če rabiš te, seveda je cena višja za nogavice, pa spet ali rabiš eno, ali obe, imaš jih s pasom ali brez.
Narejene morajo biti po meri, s tem, da se meriš okoli gležnja, potem pa do vrha – in to takoj zjutraj, ko vstaneš, če le gre!
Kako se oblači ti bodo pokazali tisti, ki ti bodo nogavice prodali. Oblečeš jih še v postelji, preden staneš.
Ne kupuj že narejenih nogavic z obljubljeno stopnjo kompresije!
[/quote]

še komu ni jasno, da so v JU zaposleni tudi funkcionalno nepismeni?

zanimivo da se ni oglasil noben ključavničar.
očitno vedo, da ni nič sramotnega, če niso opravili specializacije za flebologa…

še komu ni jasno, da so v JU zaposleni tudi funkcionalno nepismeni?

zanimivo da se ni oglasil noben ključavničar.
očitno vedo, da ni nič sramotnega, če niso opravili specializacije za flebologa…
[/quote]

Misliš, če nimam specializacije, da nič ne vem. Imam pa nekaj kar ti, kura, nimaš, in so osebne izkušnje iz vsega omenjenega.
Torej, ali svetuj ali pa bodi preprosto tiho.

Pa še nekaj, ženska ima vneto žilo, posledice so lahko, če bo odlašala, tudi usodne. Se ti tega zavedaš? Ne, se ne moreš, ker nimaš ne znanja in ne izkušnje!

Upam samo, da avtorica še bere forum!

Misliš, če nimam specializacije, da nič ne vem. Imam pa nekaj kar ti, kura, nimaš, in so osebne izkušnje iz vsega omenjenega.
Torej, ali svetuj ali pa bodi preprosto tiho.

Pa še nekaj, ženska ima vneto žilo, posledice so lahko, če bo odlašala, tudi usodne. Se ti tega zavedaš? Ne, se ne moreš, ker nimaš ne znanja in ne izkušnje!

Upam samo, da avtorica še bere forum!
[/quote]

žal imam izkušnje.
in prav zato sem ji svetoval flebologa, ne pa ključavničarja.
ali, nedajbože, nepismene delavke iz JU, ki niti tega ne razume, da niso na svetu samo kure ampak tudi petelini.

žal imam izkušnje.
in prav zato sem ji svetoval flebologa, ne pa ključavničarja.
ali, nedajbože, nepismene delavke iz JU, ki niti tega ne razume, da niso na svetu samo kure ampak tudi petelini.
[/quote]

O madona, še slabše je kot sem mislila. Zblojen, vase zagledan petelin… ofak…….
Torej, če imaš izkušnje ji svetuj takoj na urgenco, ne se doma pacat!!!!!!!!!!

Avtorica, kako pa je kaj s tvojim dihanjem? Ti pohaja sapa?

Odgovor na objavo uporabnika
zala01, 03.12.2017 ob 11:54

Prave kompresijske nogavice morajo biti narejene po meri.

Kje delajo kompresijske nogavice po meri?

Kolikor sem informirana, gres na merjenje zjutraj in ti po tvojih merah narocijo velikost nogavice, ki jih delajo masovno in so po stevilkah in so cm ‘od do’.

Izmerim se lahko sama.

Kompresijo doloci kdo? Flebolog? Zilni kirurg? Meni sta oba rekla, naj nosim kompresijske nogavice, ne eden, ne drug mi pa ni rekel, koliko kompresije. No, en je omenil drugo stopnjo, a ni vedel, ce je to tista okoli 20 ali tista od 20 do 30.

Iz izkusenj opazam, da so mi 140 debelina boljsa kot 70, ker so manj vroce, ocitno drugacen material in pletenje, a me po kompresiji 18-22 znajo bolet noge, ne ravno bolecina, ampak tak obcutek, da mi je mega fino, ko jih slecem. Pri nizji kompresiji, tisti do 20, mi je ok, jih lahko nosim cel dan. Imam tudi ene kao po meri, 20-30 kompresija, te lahko nosim komaj nekaj ur in dozivim olajsanje, ko jih slecem.

Pri vseh pa opazam, da je kompresija v gleznju presibka, pa nimam ozkih gleznjev, v mecih in stegnih pa je kompresija premocna, a nimam debelih mec in stegen. Vse nogavice imam po merah v cm po tabelah.

Kam in kje ti naredijo res pravo mero nogavic, da v gleznju lepo stisnejo in potem postopoma kompresija popusca po nogi? In da konkretno svetujejo, katero stopnjo potrebujes?

kak nasvet prosim, 03.12.2017 ob 09:43

Potrebovala bi kompresijske nogavice in sicer za celo nogo do vrha. Nimam pojma o tem, prvič se srečujem in ne vem niti, kje naj začnem.
Kakšne so vaše izkušnje?
Naj iščem ala najlonke?
Naj iščem kompaktne prave kompresijske nogavice?
Na kaj naj bom pozorna?
Kje so dobre, kvalitetne in cenovno ugodne?
Koliko je rok uporabe?

Jaz sem po operaciji žil kupila kompresijske nogavice, če se ne motim so bile tip 2. Fajn je, da greš do neke specializirane trgovine, ki se s tem ukvarja in vam lahko svetuje (meni najbližje je bil pač Medikem). Tam so mi svetovali in vzeli meritve (tega mi niso zaračunali, je pa najbolje, da se oglasite zjutraj, ko noge še niso tako otekle). Zmerijo vas na različnih mestih, da vidijo katera velikost je primerna. Za nogavice pa mislim, da sem dala okoli 85€ (lansko leto, znesek je za obe nogavici). Ko nogavice prispejo vam tudi pokažejo kako se jih pravilno obleče. Imela sem visoke nekje do dimelj oz. so segale malo pod dimlje, ker vse ostalo bi bilo težko oblačit, te pa še nekako gre 🙂 Imate pa različne dolžine.

Kako dolgo so uporabne se ne spomnim točno, mislim, da nekje pol leta je neka optimalna raba. Nosila sem jih le toliko časa kot je bilo svetovano po operaciij zato sem pozabila 🙂

Sama sem ravno narocila kompresijske nogavice v Dia Fit na Njegosevi, mislim da imajo se eno poslovalnico nekje. Vzela bom take na pas, stopnja 1, 2 kosa prideta okoli 100€.

Morala bi nositi kompresijo 2 ampak mi je kirurg rekel, da mi je bolj za preventivo do operacije dovolj tudi 1.stopnja.

Nogavice.., 08.08.2023 ob 18:10

Sama sem ravno narocila kompresijske nogavice v Dia Fit na Njegosevi, mislim da imajo se eno poslovalnico nekje. Vzela bom take na pas, stopnja 1, 2 kosa prideta okoli 100€.

Morala bi nositi kompresijo 2 ampak mi je kirurg rekel, da mi je bolj za preventivo do operacije dovolj tudi 1.stopnja.

Kaj pa po operaciji? Stopnja 2? 20-30?

kje jih delajo?, 08.08.2023 ob 19:05

Kaj pa po operaciji? Stopnja 2? 20-30?

Mislim, da obstajajo trije razred

Vso srečo. Jaz sem pri stopnji 2 imela do dimelj, ne predstavljam si kako težko se oblečejo s pasom. Že te so šle počasi gor, sem imela tudi tiste rokavice za oblačenje, ker nogavic ne smeš vlečt, ker se samo raztegnejo in se prej izgubi učinek.

Prej sem odgovorila na napačen komentar, ups 🙂

Vso srečo. Jaz sem pri stopnji 2 imela do dimelj, ne predstavljam si kako težko se oblečejo s pasom. Že te so šle počasi gor, sem imela tudi tiste rokavice za oblačenje, ker nogavic ne smeš vlečt, ker se samo raztegnejo in se prej izgubi učinek.

štumfi, 08.08.2023 ob 20:27

Prej sem odgovorila na napačen komentar, ups 🙂

Hvala. Sej v startu sem si tudi jaz narocila 1. stopnjo do dimelj pa so mi ze na probi nogavice lezle dol. Tako, da imam sedaj v izdelavi s pasom. In se po operaciji, ki imam prvo ze cez 2 meseca, jih bom lahko uporabljala 🙂

Prijateljica, ki jih je tudi nosila po op. pravi, da so top ker so na pasu in nic ne lezejo dol. Drugace se pa vsake tezko oblecejo, itak pa brez unih rokavic ne gre.

New Report

Close