Kompresijske nogavice in poletje
Nosi kdo od vas kompresijske nogavice?
Kako to funkcionira poleti? Katere kompresijske nosite cez poletje, da vam pomagajo, a da ni prevec vroce?
Imam tezave z limfami, zilami in hormoni, posledica je otekle in bolece noge, cele noge, ne smo gleznji. Jeseni sem imela operacijo krcnih zil, nosila sem kompresijske celo zimo in pomlad in je zdaj res bolje, a se vedno otekam in se vedno me bolijo noge, sploh prejsnji teden je bilo grozno, ko je bilo vroce.
Kako in kaj delate cez poletje?
Ne posiljajte me k zdravniku, ker od njega ni nic in se zato obracam na ‘vec ljudi, vec ve’.
Detralex. Jih je pa treba nekaj časa jemati, da začnejo učinovati, a se splača. Meni zelo pomagajo. Nogavice so absolutno pretople, so pravo mučenje. V lekarni mi je farmacevtka povedala le za neke njlonke, ki sicer niso tako učinkovite kot nogavice, saj so občutno tanjše in zato dosti bolj znosne, a so vseeno bolje kot nič. Jih nisem (še) provala. Zaenkrat mi je dovolj Detralex (kupiš v lekarni) in pa noge gor, kadar je le mogoče. Vakič, ko sediš, dvigni noge vsaj v vodoraven položaj. Tudi ko sediš za mizo med kosilom, daj noge gor na stol na nasprotni strani mize. Še bolje pa pa, kot svetuje nekdo gor, uleži se in noge gor ob zid.
Detralex jemljem redno.
Preventivne najlonke so mi prevroce, bolje se mi obnesejo tiste najmocnejse prevetivne 140, je drugacno pletenje, samostojece z odprtimi prsti, te se grejo, ce ni res prevroce.
Medicinske nosim ta teden, so super, a so tudi temperature nizje.
Prejsnji teden sem prakticirala tako, da sem si prvo noge namazala s hladilnim gelom, potem pa oblekla preventivne 140, samostojece z odprtimi prsti in je nekako slo.
Ko se ulezem in dvignem noge, je seveda bolje, a vecji del dneva tega pac ne morem.
Razmisljam o dokolenkah z medicinsko kompresijo, so mocnejse kot preventivne, a razmisljam tudi, da morda ustavijo otekanje v gleznju in mecih, a butne potem v kolenu in stegnu. Ima kdo izkusnje?
Meni pomaga, 13.06.2024 ob 23:59
Detralex. Jih je pa treba nekaj časa jemati, da začnejo učinovati, a se splača. Meni zelo pomagajo. Nogavice so absolutno pretople, so pravo mučenje. V lekarni mi je farmacevtka povedala le za neke njlonke, ki sicer niso tako učinkovite kot nogavice, saj so občutno tanjše in zato dosti bolj znosne, a so vseeno bolje kot nič. Jih nisem (še) provala. Zaenkrat mi je dovolj Detralex (kupiš v lekarni) in pa noge gor, kadar je le mogoče. Vakič, ko sediš, dvigni noge vsaj v vodoraven položaj. Tudi ko sediš za mizo med kosilom, daj noge gor na stol na nasprotni strani mize. Še bolje pa pa, kot svetuje nekdo gor, uleži se in noge gor ob zid.
1,2ali 3 na dan?
Jaz Dezralex jemljem 2 zjutraj in eno zvecer, popoldan pozabim, zato zjutraj vzamem dve.
Sem jemala po eno zjutraj in zvecer, a nisem opazila nobenega ucinka, poskusila po dve zjutraj in zvecer, pa 2 zjutraj in 1 zvecer, enak ucinek, se mi zdi, da malo pomaga pri otekanju. Je pa ta Detealex kar draga zadeva.
Zjutraj doma ne migam pretirano, pac naredim se par stvari, preden grem v sluzbo, zato pa v sluzbi prve pol ure kar hodim in to vecinoma po stopnicah. Koliko pomaga, ne vem, vem pa, da ce je teh stopnic v enem dnevu prevec, mi noge noro otecejo in bolijo kljub kompresijskim nogavicam.
Se kdo spozna na medicinske kompresijske nogavice? Ce prav razumem, morajo biti ravno prave velikosti in dovolj mocne, da ne dovolijo, da noga otece? Meni tudi v teh noga otece.
Jaz si jih dam zvečer gor, ko se že shladi. In spim z njimi tudi celo noč, naj jih ne bi tako nosil a noro pomaga. Zdravniki pač ne vedo kako je živeti s to bolečino. Malo si preberi o lipedemi, sama imam tip 2. Nauči si delati limfno dranažo ali se nežno zmasiraj po nogah zvečer (lah uporabiš fanta) nato pa kompresijo gor.