Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kompresijske nogavice in poletna oblačila

Kompresijske nogavice in poletna oblačila

Sem mlada, povprečne postave (ravno prav kil ;), obsojena na nošenje kompresijskih nogavic na obeh nogah. Razmišljam, da jih ne bi skrivala za modnimi oblačili, ki jih ‘predlagajo’ za osebe s takimi nogavicami. Poleti bi rada nosila lepe oblekice, ne prav mini, dolge pa tudi ne. Še nikogar nisem videla tako, vsi skrivajo. Bi vi čudno gledali poleti mlado žensko z nogami v nogavicah? Je to res tako grdo? Gledam mojo jeans oblekico in si želim, da bi jo nosila. Brez nogavic ne smem biti. Povejte mnenje. Hvala. Pa vzdržite se grdih komentarjev, prosim.

Ljudje čudno gledamo stvari, ki jih ne poznamo.
Pred kratkim sem s srečala s podobno stvarjo, ampak na srečo kaže, da mi nogavic ne bo treba nosit, če že, bodo zaenkrat zadostovale navadne kompresijske najlonke.
Priznam, da če bi prej videla mlado dekle v nogavicah srdi poletja, bi 2x pogledala za njo. Ne bi si mislila nič slabega o njej, bi mi bilo pa žal zanjo. Zdaj je ne bi 2x pogledala,nogavice bi pa verjetno spregledala, ker mi je zadeva znana in mi ni čudaško.

Če ti kaj pomaga, če bi morala nosit kompresijske nogavice, bi jih nosila na vsa oblačila, ki so meni všeč.

Ni čudno če pač nosiš nogavice jih nosiš. To je tvoja odločitev. Nevem sploh zakaj bi bilo to čudn, naj vsak nosi kar hoče meni se zdi to povsem normalno.

Hvala.

Jaz jih ne bi nosila na krila, razen pozimi, pa črne najlonke čez, da se ne opazijo. Dolge hlače, ultra lahke.
To, da ljudi s kompresijskimi nogavicami ne vidiš, ni zaradi tega, ker bi jih bilo sram, ampak zato, ker je to res neestetsko. Kompresijske nogavice pač ne zgledajo kot najlonske dokolenke, ampak kot povite noge.
Poskusi – obleci se v krilo in obuj kompresijske nogavice. Kako deluje?

Kje pa piše, da mora biti vse v nulo estetsko?
Mislim, da ima tudi tvoj telesni videz kup napak in sigurno kakšno zelo neestetsko točko, dve, tri ali celo štiri, a smola, imaš svoje telo tako kot je in ga nosiš okoli poleti, pozimi, podnevi in ponoči…

Kompresijske nogavice so že same po sebi debele in vroče, daj obeci čez to še hlače, pa če so še tako lahke in tanke, je še 3x bolj vroče.
Kakor si ti prisiljena nosit svoje tanke in redke lase, ki niso niti najmanj estetski, pa če si vsak dan pri frizerju, tako mora nekdo nosit kompresijske nogavice, pa čeprav je zunaj 30 stopinj.

Kje pa piše, da mora biti vse v nulo estetsko?
Mislim, da ima tudi tvoj telesni videz kup napak in sigurno kakšno zelo neestetsko točko, dve, tri ali celo štiri, a smola, imaš svoje telo tako kot je in ga nosiš okoli poleti, pozimi, podnevi in ponoči…

Kompresijske nogavice so že same po sebi debele in vroče, daj obeci čez to še hlače, pa če so še tako lahke in tanke, je še 3x bolj vroče.
Kakor si ti prisiljena nosit svoje tanke in redke lase, ki niso niti najmanj estetski, pa če si vsak dan pri frizerju, tako mora nekdo nosit kompresijske nogavice, pa čeprav je zunaj 30 stopinj.
[/quote]

Ti imaš pa resne probleme z razumevanjem prebranega.

1. Sploh veš, kako zgledajo kompresijske nogavice? To so takšne debele, bež barve nogavice, ki delujejo kot elastičen povoj (tudi njihova funkcija je taka). Si že kdaj videla koga, ki jih poleti nosi na krilo In razmišljaj, zakaj ne)?
2. Posledično je zelo verjetno, da si žleht ko stara ku.rba, da nekomu svetuješ, naj tak hodi okoli, čeprav se da tudi poleti čisto lepo prikriti te nesrečne kompresijske nogavice…
3. Kompresijske nogavice sploh niso vroče, sploh kvalitetne ne. Ti niso klasične najlonke, v katerih se kuhaš….
4. Pod tankimi hlačami (lan, ipd.) nogavice ne predstavljajo nobenega problema.
in 5. –
bi ti navlekla nase te štunfe in parodirala okoli v kiklici?
[img]https://mmc.bolha.com/0/thumb2/220414/220758/Kompresijska-nogavica-SIGVARIS_5a5a3c0f0a2cc.jpg[/img]

Si navadna hinavska Pras.ca! Sram naj te bo, lažnivka.

Niti pod razno Hvala ti. Zdaj pa res komaj čakam poletje in sem trdno odločena, da jih ne bom skrivala. Uživala bom poletje v oblekicah. Moje bolezni si nisem sama izbrala. Tudi si je ne želim in sem prikrajšana za marsikaj. Če se kje srečava pa se obrni proč. Hvala ti še enkrat.

Izvoli…. Nihče ti ne brani nositi teh štunfov na kratka krila.
Samo ne vem, zakaj potem sprašuješ na forumu, kako boš izpadla? Kaj želiš prebrati? Odzive boš občutila sama (je že zgoraj ena napisala, da ji takšni ljudje smilijo).

Vsak po svoje, no.

Bodi carica. Nosi kar želiš, ne meni se za druge. Vedi, da negativno pišejo zakompleksane babe. Ker pol bi morali invalidi na vozičkih bit vedno doma, ker se komu smilijo, pa tisti s protezami se tudi ne bi smeli pokazat s stanovanj…. Sploh ta zadnja ki ti je odpisala – smilijo…. Ti se meni ne smiliš. Imaš pogum. Korajžno!

Ne beri je. Kompresijske so tople bolj kot najlonke. Kvalitetne. Tudi kratke hlače obleci. Korajža velja.

Pa saj obstajajo tudi različne kompresijske nogavice npr. v trgovini Vordor v Btcju, lahko se naroča tudi preko spleta. Imajo tudi tanjše preventivne kompresijske nogavice, celo samostoječe, ki izgledajo lepo, povsem enako, kot najlonke.

Te, ki jih ti omenjaš, so recimo zame, ki bi jih nosila občasno in preventivno, nimam zapovedano, da jih moram nosit. Prave, zdravniške, pa niso tako tanke, ker le morajo stisnit.

Ti imaš pa resne probleme z razumevanjem prebranega.

1. Sploh veš, kako zgledajo kompresijske nogavice? To so takšne debele, bež barve nogavice, ki delujejo kot elastičen povoj (tudi njihova funkcija je taka). Si že kdaj videla koga, ki jih poleti nosi na krilo In razmišljaj, zakaj ne)?
2. Posledično je zelo verjetno, da si žleht ko stara ku.rba, da nekomu svetuješ, naj tak hodi okoli, čeprav se da tudi poleti čisto lepo prikriti te nesrečne kompresijske nogavice…
3. Kompresijske nogavice sploh niso vroče, sploh kvalitetne ne. Ti niso klasične najlonke, v katerih se kuhaš….
4. Pod tankimi hlačami (lan, ipd.) nogavice ne predstavljajo nobenega problema.
in 5. –
bi ti navlekla nase te štunfe in parodirala okoli v kiklici?
[img]https://mmc.bolha.com/0/thumb2/220414/220758/Kompresijska-nogavica-SIGVARIS_5a5a3c0f0a2cc.jpg[/img]

Si navadna hinavska Pras.ca! Sram naj te bo, lažnivka.
[/quote]

Uf, kakšen besednjak! Se ti ne zdi, da ta pov o tebi veliko več, kot bi si ti želela? Pazi malo, ne moreš bleknit vsega, kar ti je na umu…

Kompresijske nogavice se izdelajo po meri in so debelejše in bolj tople od najlonk.
Ja, sem videla ljudi s kompresijskimi nogavicami, a le moške. Tudi športniki jih nosijo, tudi poleti.
Ženske se verjetno skrivajo pod dolgimi oblačili zaradi takih kokoši, kot si ti.

A ni škoda, da se nekdo kuha zaradi zafrustriranih babšet?
Pač, smola, nekdo se rodi s slabim venskim sistemom, nekdo pa z revščino na glavi (in v glavi).

nosi 🙂

Jaz sem imela crtaste nosecniske kompresijske (ja, stisnejo). Svoje lahko pa s tekstilno barvo porises, ce ti je to ljubse. Ali pac nosis taksne kakrsne so. Uzivaj zivljenje

Jaz sem kompresijske nogavice kupil na Vaš link in jih moram prav pohvaliti. Ne stiskajo preveč, lahko jih je obuti, noga se v njih ne poti. So moderne in potiskane, tako niso dolgočasne kot običajne nogavice.

New Report

Close