Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Komunala me je okarala

Komunala me je okarala

Ker sem v MKO kanto ovrgla plesniv sir, bananine in mandarinine olupke ter kosti od piščanca. Kam bi to morala odvreči?

jaz vse smeti in ostanke hrane mecem v isto kanto, zakaj bi to bil moj problem?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5924, 07.11.2024 ob 13:58

Ker sem v MKO kanto ovrgla plesniv sir, bananine in mandarinine olupke ter kosti od piščanca. Kam bi to morala odvreči?

MKO so mešani komunalni odpadki? Manjše kosti gredo v biološke, večje in velike pa v mešane. Ostalo pa v biološke. In po toliko letih bi to že lahko vedeli, če pa ne veste, ve pa ata gugl.

Anonimno 1865, 07.11.2024 ob 14:10

MKO so mešani komunalni odpadki? Manjše kosti gredo v biološke, večje in velike pa v mešane. Ostalo pa v biološke. In po toliko letih bi to že lahko vedeli, če pa ne veste, ve pa ata gugl.

Nimam biološke kante.

a so ti dali kašno kazen ali kako?

jaz sem pridno ločevala dolgo časa.. pa si mislim- bemti, zaračunavate mi, jaz pa naj vam ločujem.. razen papirja, ki ga še striktno ločujem, ostalo vržem kokr me piči, plastika pa mešano. Bi oni meni morali plačat ne mojo pridnost ločevanja, ne pa mi jo zaračunavali.. pih.

Res je, ti “zlatarji” od komunalcev nam računajo kolkar se jim sprdne.

Mi doma ločujeva odpadke že v štartu- plastika, kovina, embalaža; papir; biološki odpadki.  Potem to znosimo do kant, potem mi pa mastno zaračunajo, da lahko lepo razvrščeno odpeljejo.

Res pa je, da lahko 1x mesečno oddamo večji kosovni odpad( staro opremo, pohištvo….. Imamo tudi ločeno zbiranje elektronskih zadev, pa baterije, pa kontejnerje za tekstil .

Zartrose, 07.11.2024 ob 15:10

a so ti dali kašno kazen ali kako?

jaz sem pridno ločevala dolgo časa.. pa si mislim- bemti, zaračunavate mi, jaz pa naj vam ločujem.. razen papirja, ki ga še striktno ločujem, ostalo vržem kokr me piči, plastika pa mešano. Bi oni meni morali plačat ne mojo pridnost ločevanja, ne pa mi jo zaračunavali.. pih.

Ne, ni kazni, samo opozorilo. Ampak jaz res ne vem, kam odvreči omenjene zadeve, saj nimamo biološke kante, na kompost pa to ne gre.

Anonimno 5924, 07.11.2024 ob 16:16

Ne, ni kazni, samo opozorilo. Ampak jaz res ne vem, kam odvreči omenjene zadeve, saj nimamo biološke kante, na kompost pa to ne gre.

odvrži jim pred vrata komunale ali pa zabriši nekam, kjer te noben udbaš dušebrižnik ne bo videl

Ne nabijaj, jebo vas blesave trole. Vse kar si napisalo gre v mešane odpadke. Le da so monklje pretupe, da bi sploh kdaj dojele, da vse kar je mesnega izvora, ne spada v bio odpadke.  Prav tako ne olupki citrusov zaradi pesticidov v olupkih.

Jaz ne ločujem nič. So plačani zato,da ločujejo. Nobene kazni zaenkrat

Ce nimas bio kante pa si jo narocis. V kolikor ne locujes po protokolu ti lahko zaracunajo 400e kazni.. Ce so dobila opozorilo se tak bodi vesela 🙂

Dosti je odvisno od posamezne komunale. Pri nas se kosti oddajo v mešane odpadke, vse ostalo kar si naštela pa v bio. Poglej na spletno stran vaše komunale, sigurno imajo kje napisano kam gre kaj.

Kar se tiče bio kante. Mi imamo tudi kompost, ampak od trgovinske špricane zelenjave in sadja ne dajemo vanj. Smo naročili bio kanto in se s sosedom zmenili da vsak pripeva pol in si delimo kanto.

Neprijavljena, 07.11.2024 ob 17:44

Dosti je odvisno od posamezne komunale. Pri nas se kosti oddajo v mešane odpadke, vse ostalo kar si naštela pa v bio. Poglej na spletno stran vaše komunale, sigurno imajo kje napisano kam gre kaj.

Kar se tiče bio kante. Mi imamo tudi kompost, ampak od trgovinske špricane zelenjave in sadja ne dajemo vanj. Smo naročili bio kanto in se s sosedom zmenili da vsak pripeva pol in si delimo kanto.

zanimiva logika…pa poglejmo…citruse iz boh si ga vedi kakega razloga ne dajes v svoj kompost, dajes pa v bio od komunale ki pa taiste odpadke kompostirajo in nato ta kompost prodajajo kot bio…majke mi…res ste biseri…in potem se gor mofroviharni debil tud bluzi o citrusi in spricanju zraven pa modroviharni krrten doma sprica trto in sadje cca 12x letno…geniji

Julij Cezar, 07.11.2024 ob 17:50

zanimiva logika…pa poglejmo…citruse iz boh si ga vedi kakega razloga ne dajes v svoj kompost, dajes pa v bio od komunale ki pa taiste odpadke kompostirajo in nato ta kompost prodajajo kot bio…majke mi…res ste biseri…in potem se gor mofroviharni debil tud bluzi o citrusi in spricanju zraven pa modroviharni krrten doma sprica trto in sadje cca 12x letno…geniji

Ti pijano lulče cesarjevo. Ne znaš brat kaj pišem? Olupki citrusov ne gredo v bio, prav tako ne meso in kosti, ampak v mešane na deponijo. In ne, ni odvisno od komunale, velja povsod enako….. frdamana nalita lulča cesarjeva, serje samo da serje po vsaki temi. Itak nažreno kurac ve kaj piše in kaj je napisano.☝️😁

Mešane od nas odvažajo na 4.tedne. imamo veliko kanto, res pa ne mečemo not olupkov citrusov. Bi bila premajhna. Poleti pa ne bi šlo z mesom in kostmi, ker to smrdi za znoret.  Že tako so na kanti poleti sami črvi.

modrivrag, 07.11.2024 ob 19:22

Ti pijano lulče cesarjevo. Ne znaš brat kaj pišem? Olupki citrusov ne gredo v bio, prav tako ne meso in kosti, ampak v mešane na deponijo. In ne, ni odvisno od komunale, velja povsod enako….. frdamana nalita lulča cesarjeva, serje samo da serje po vsaki temi. Itak nažreno kurac ve kaj piše in kaj je napisano.☝️😁

o lejga, debilko v vsem svojem sijaju, kr preberi kaj si napisal o citrusih ti zmene nepismeno hehe….me ne cudi da ti je moral sosed nafukat hcer….ce ne znas brati navodil hehe…in milancek kk je, socialno bo, ne bo, mesec je se dolg dnarja pa ni al kako, bo treba spet po slovenskih novicah fehtat za pomoc ti citrus zabiti hehe

Pa lulča cesarjeva splica sadje. splica sadje…mali debil se ponavlja kot razcefrana vinilka. On ziher še povožene kure ne da v kanto, skuha in poje s kostmi in perjem vred…..jaoooo.😁

modrivrag, 07.11.2024 ob 19:30

Pa lulča cesarjeva splica sadje. splica sadje…mali debil se ponavlja kot razcefrana vinilka. On ziher še povožene kure ne da v kanto, skuha in poje s kostmi in perjem vred…..jaoooo.😁

res …na bruhanje mi gredo ljudje ki niso sposobni gojiti sadja brez skropiv, tako da te je lahko sram da skropis sadje in trto…preberi si knjigonod fukoyame…revolucija ene slamice….pa. ne tiste tvoje v glavi hehe

Julij Cezar, 07.11.2024 ob 19:38

res …na bruhanje mi gredo ljudje ki niso sposobni gojiti sadja brez skropiv, tako da te je lahko sram da skropis sadje in trto…preberi si knjigonod fukoyame…revolucija ene slamice….pa. ne tiste tvoje v glavi hehe

Kaj si lulča cesarjeva spet zatrokiralo kot davno odslužen deutz? Ne vidiš, da te črke ne ubogajo?….kurac ti več kaj vidiš….eeeh

modrivrag, 07.11.2024 ob 19:45

Kaj si lulča cesarjeva spet zatrokiralo kot davno odslužen deutz? Ne vidiš, da te črke ne ubogajo?….kurac ti več kaj vidiš….eeeh

kerga deutza pa mislis…a janeza ki so ga na Reki sestavljali po licenci?…to je kopija kot imt od masseya, najmocnejsi deutz z reke je bil 136 konjski…redkost v slo, pri nas  na zadrugi so ga imeli in dvordni potteingerjev silazni kombajn , redkost za tiste case…ves?kurac ti kaj ves modropolarno driykasto zmene, povej tumbl, a je bil janez vodno hlajen al zračno? hehe

Na, še kar. Pa ni nič napisalo, sploh ni berljivo, heh.☝️😁

modrivrag, 07.11.2024 ob 19:53

Na, še kar. Pa ni nič napisalo, sploh ni berljivo, heh.☝️😁

nauci se brati brajdic…hehe…

New Report

Close