Komunalno urejena parcela
Lep pozdrav!
Zanima me, kaj pomeni komunalno urejena parcela. A da so vsi prispevki za komunalo že poravnani, a da je samo urejena in moraš komunalni prispevek še plačati? A so mogoče v ceni parcele zajeti že tudi vsi ostali stroški, ki jih moraš plačati občini, državi, elektru,…?
Hvala za odgovor.
Za komunalno urejeno parcelo pomeni da je bil plačan komunalni prispevek in da imaš vso infrastrukturo na parceli.
Potem je dodatni strošek le še gradbeno dovoljenje, kjer tudi plačaš določeno ceno za priklop zgoraj navedenim institucijam.
Hvala za odgovor. Ali mogoče veste, koliko okvirno pride ta znesek, ki ga je potrebno še plačati?
Lep pozdrav
Odvisno !
Mene bo prišlo 23.000 eur. Ker bo soseska 18 novih hiš in je v ta komunalni prispevek vključeno vse na novo ( kanalizacija, čistilna naprava, trafo postaja, javna razsvetljava, cesta z asfaltom….
Vprašaj na občino?
23.000,00 eurov?!!!! Te smem vprašat, koliko si dal za parcelo in za koliko veliko in koliko te bo prišlo, preden boš lahko zasadil lopato v zemljo, kot se reče in kje imaš parcelo v okolici Lj. ali kje drugje? Upam, da nisem preveč nesramno radovedna, vem da so to osebne stvari ampak z možem razmišljava o nakupu parcele in šele tuhtava o tem, ali imava sploh finančne možnosti za kaj takega.
In potem, če je pisalo, da prodajajo 500 m2 za 83.458.52 eur in da je parcela komunalno urejena, potem pomeni, da moram na to ceno dodati še cca 25.000,00 eur, odvisno od občine. Je pa isto novo naselje in vse na novo urejeno, v okolici Kranja.
Lep pozdrav in hvala, da ste mi odgovorili.
Vse je odvisno ali je to novo naselje ali je to individualna gradnja kjer vlečeš priključke od sosednje hiše.
Pri parceli kjer je v planu več hiš se mora vsa zemljišča komunalno na novo urediti po novih standardih ( čistilna naprava, kanalizacija, cesta z asfaltom , pločnik, javna razsvetljava.
Če imaš ti parcelo kjer je samo ena ali dve hiše potem imaš lahko greznico, ne rabiš ceste 50m asfaltirane, ne rabiš pločnika, ne rabiš javne razsvetljave….To pride dosti ceneje.
Pred nakupom parcele najprej zahtevaj lokacijsko informacijo ki ti pove kaj je možno graditi – kakšen objekt nato se pozanimaj kje so vsi priključki ( voda, elektrika, kanalizacija….) ter nato vprašaj kolikšen je komunalni prispevek v tej občini.
Če prodajajo komunalno urejeno parcelo okolica Kranja za 160 eur m2 to pomeni da je komunalno urejena – da imaš plačan komunalni prispevek in da imaš vse priključke na parcel. Komunalno urejena parcela pomeni da je plačan komunalni prispevek. Pokažejo naj ti potrdilo o plačilu. Na to ceno potem dodaj samo še stroške grabenega dovoljenja in soglasij( okoli 4000eur po mojem nisem siguren) ter stroške gradnje.
V mojem primeru sem parcelo 750m2 kupil pred 5 leti za 30eur/m2. Komunalni prispevek pa me bo prišel sedaj še dodatno 30eur/m2. Če računam da so šle cene v petih letih gor bo parcela komunalno urejena vredna okoli 100eur/m2. Parcela je v Gorenji vasi 10min od Škofje Loke na lepi sončni lokaciji. Jo prodam če ste zainteresirani.
Forum je zaprt za komentiranje.