konc zakona
Za vaju, nič….
Vama noben razlog nima nikakršne veze za poroko[/quote]
Argument za poroko je, da je to stvar dveh zrelih uravnovešenih ljudi, ki se poznata, ljubita, da čutita to zelo močno in sta hkrati lahko samostojna v socialnem, čustvenem in duhovnem smislu. Za vse ostale poroka ni. In tista deklica, ki se je poročila, potem pa ob rojstvu otroka čakala, da pride njen mož (otrok) domov že ni prav visokih intelektualnih in čustvenih sposobnosti. Samo seksala je brez zaščite in je ratal otrok, potem je pa morda mislila, da če se poroči bosta s fantom kar odrasla. misim bulšit, ane. Z 99% gostovostjo lahko trdim, da je samo 5 procentov populacije godne za zvezo sposono za poroko.
On_, kaj si užaljen zdaj. če zastopaš neka stališča, jih pač ustrezno argumentiraj. Ti pa kot argument za poroko omenjaš družinsko nasilje???
Mislim, da je On bolj želel povedati, da se država vmešava tudi v čustveno življenje posameznikov, in navedel ločitev, kot primer za to. v bistvu država s svojimi institucijami samo zaščiti/naj bizaščitila ranljivejše skupine (recimo otroke, ali žrtve nasila, pa naj bo to ženska ali moški),ki se v takih situcijah ne morejo sami braniti. Pri poroki pa se v bistvu nič ne umešava, saj k njej pristopiš prostovoljno, samo omogoči ta obred ali kakorkoli to slovesno prisego, zaobljubo že imenujemo.
Če kdo hoče magičen obredni pečat zvezi, je rešitev cerkvena poroka, ki velja do smrti. Cerkveno se lahko poročiš samo enkrat, nato se lahko zgolj civilno ločiš in spet samo civilno poročiš. vsaj simbolno si cerkevno poročen do smrti.
Pisati, da je civilna zakonska zveza nek ne vem kakšen pečat nečesa, je pa v bistvu na robu črnega humorja, glede na to, da vsak tretji zakon žalostno razpade.
Mislim, da je On bolj želel povedati, da se država vmešava tudi v čustveno življenje posameznikov, in navedel ločitev, kot primer za to. v bistvu država s svojimi institucijami samo zaščiti/naj bizaščitila ranljivejše skupine (recimo otroke, ali žrtve nasila, pa naj bo to ženska ali moški),ki se v takih situcijah ne morejo sami braniti. Pri poroki pa se v bistvu nič ne umešava, saj k njej pristopiš prostovoljno, samo omogoči ta obred ali kakorkoli to slovesno prisego, zaobljubo že imenujemo.[/quote]…omogoči obred in te potem tudi drugače obravnava.
Hočeš nočeš se vmeša in po svoje je prav, da se ravno zaradi tistih % ki jih zgoraj omenjaš. Mogoče koga od njih malo prizemlji oz vsaj začne razmišljat o teh stvareh na drugačen način.
Torej ima lahko poroka tudi vzgojno funkcijo 😉
Škoda, da se država bolj ne posveča tovrstni vzgoji in nas vzgaja samo kako uspet v materialnem smislu.
hahaha. Ci ti njegovo razlago vidis kot argument za poroko, se ne pomeni, da je to res. Spomni se, kaj si kak teden nazaj napisal meni. Si pac kitajc.
Mogoče si užaljen ti, ker nisi dobil novega materiala, ki bi se mu lahko posmehoval. Boš že preživel 🙂
Saj bo še prilik za tvoj “argumentiran posmeh” 😛
hahaha. Ci ti njegovo razlago vidis kot argument za poroko, se ne pomeni, da je to res. Spomni se, kaj si kak teden nazaj napisal meni. Si pac kitajc.[/quote]
O čem pa teče debata? Si ti malo zgubljen v vesolju?
Ena ženska odpre temo o razmišljanju o ločitvi…tipi pa začnejo srdito zagovarjat poroko :)))))))))))
Mislim, da je On bolj želel povedati, da se država vmešava tudi v čustveno življenje posameznikov, in navedel ločitev, kot primer za to. v bistvu država s svojimi institucijami samo zaščiti/naj bizaščitila ranljivejše skupine (recimo otroke, ali žrtve nasila, pa naj bo to ženska ali moški),ki se v takih situcijah ne morejo sami braniti. Pri poroki pa se v bistvu nič ne umešava, saj k njej pristopiš prostovoljno, samo omogoči ta obred ali kakorkoli to slovesno prisego, zaobljubo že imenujemo.[/quote]…omogoči obred in te potem tudi drugače obravnava.
Hočeš nočeš se vmeša in po svoje je prav, da se ravno zaradi tistih % ki jih zgoraj omenjaš. Mogoče koga od njih malo prizemlji oz vsaj začne razmišljat o teh stvareh na drugačen način.
Torej ima lahko poroka tudi vzgojno funkcijo 😉
Škoda, da se država bolj ne posveča tovrstni vzgoji in nas vzgaja samo kako uspet v materialnem smislu.[/quote]
Mislim, da oblasti, državi ni v interesu, da ima razumne, pametne, ljudi, ker jih težko obvladuje, zato tudi ne želi vzgoje na področju medsebojnih odnosov (kako se soočiti s problemi, ki nas v življenju čakajo – rojstvom otroka, zakonsko, partnersko zvezo, smrtjo, boleznijo), vse to obravnavajo parcialno institucije, brez možnosti na rešitev, uspeh. Tako, da tu je jalovo pričakovati od državnih institucij kaj več. Mislim, da te prav zaradi nesposobnosti ljudi, da bi razumno in pripravljen ireševali težave, ki jih prinaša življenje, prosperirajo in funkcionirajo. Zanje se tudi porabi zelo, veliko našega (beri proračunskega denarja). Torej nas imajo svakrat trikrat ali še večkrat za osle.
O čem pa teče debata? Si ti malo zgubljen v vesolju?
Ti si se “malo” izgubil. Debata je šla v smeri, da se ni kar takoj za ločit, ker obstaja še kup vzvodov kako izboljšat odnos, če sta se poročila iz “pravih” razlogov. Se je prvo za vprašat kje sta zgrešila, da jima ne uspeva.
Ampak ti tega nisi opazil in sedaj iščeš argumentirane razloge za poročit se…. :/
Zagovarjajo sebe.
Žalostno toda resnično :/
In kaj lahko naredimo glede tega?
Žalostno toda resnično :/
In kaj lahko naredimo glede tega?[/quote]
Nič, laho smo veseli, da imamo kolikor toliko zdrav razum in vijugamo med pastmi, k nam jih nastavlja ljuba naša državica in seveda življenje samo. Pa, da smo zelo srečni, če smo našli koga s katerim se lahko poročimo 🙂 brez bojazni, da ni pravi ali, da nam bo ušel ali, da nas bo nehal ljubiti in mi njega.
Zagovarjajo sebe.[/quote]
Saj smo tud ipri temi, ki sem jo odprla jaz : Zakaj imajo spolne odnose zakonci, ki se ne marajo? zašli čisto v druge vode. Zakaj? Zato, ker debate vedno zaidejo sem in tja in odpirajo nove in nove teme in razmišljanja. Pa tudi zato, ker so vse te teme povezane.In, ker sploh ihče ne zagovarja poroke, ampak govorimo, da, če gre nek par po 10 15 letih narazen pomeni, da je že v štartu falil, da to ni bilo ok. Pa ali sta poročena ali ne. Ona nas sprašuje ali je konec. ja seveda je konec, če se žalita in trpinčita drug drugega. Ampak konec je bil že preden sta sploh začela, ker njuna skupnost ni temeljila na pravi ljubezni ampak na neki všečnosti in bo že, kot bo, potem pač ni šlo in ne more iti. Če ste prebrali, na kakšen način išče novega, potem vam je vse jasno. Ona bi v tem trenutku potrebovala moškega, ki bi jo zadovoljil, torej kakšnega erotičnega maserja, ki bi ji nudil še kaj več. Plača in gre lepo na svoje domov. To je to.
Globok priklon in samo snamem klobuk. Resnično eno od boljših razmišljanj.
In bolje zelo, zelo, zelo dolgo sumiti sam zase, da ne spadaš v tisto manjšino sposobnih, kot pa na hitro dokazati, da si ovca, kot velika večina drugih, ki mislijo, da so sposobni. :-))
In bolje zelo, zelo, zelo dolgo sumiti sam zase, da ne spadaš v tisto manjšino sposobnih, kot pa na hitro dokazati, da si ovca, kot velika večina drugih, ki mislijo, da so sposobni. :-))
[b]Shenandoah – I Wanna Be Loved Like That[/b][/quote]
Hvala!
Kako, da je forum kar naenkrat postal moderiran.
[b]Shenandoah – I Wanna Be Loved Like That[/b][/quote]
Hvala![/quote]
To pišem v imenu ženske, ker sem očitno postala zaradi prejšnjih postov protidržavni element in me kontrolirajo 🙂
Lepa pesmica, čeprav ni prav v mojem stilu in besedilo je na našo temo 🙂
Ta mi bolj dopade 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=qKggnBh2Mdw
Aja, zaradi linka na youtube 🙂 🙂 🙂 kokoš jedna sem jaz 🙂
Ločevati državo, institucije in ljudi, tudi ni ravno razumno. 🙂
Država smo ljudje. In institucije sestavljajo ljudje.
Vsak narod ima takšno oblast, kot si jo zasluži.
A to si prebrala v kakšnem romantičnem romanu ? 🙂
Poroka nima čisto nobene veze s čustveno ali duhovno zrelostjo in ljubeznijo, ampak le z vero v nek običaj.
Če tega običaja ne bi poznali, potem se ljudje ne bi resnično ljubili in bi bili vsi nezreli ?
Ta vera je pa identična s kakšno drugo obliko verovanja. Na primer v boga, kjer si vernik prav tako le domišlja, da je boljši, bolj dober, pameten, pošten….Je pa v resnici le to, kar je. Vera je le iluzija. Zato je vedno manj porok, ker so ljudje prepoznali iluzorno vrednost samega običaja, kot so ljudje prepoznali iluzornost vere in ostalih bedastih oblik verovanja v božjo voljo.
A to si prebrala v kakšnem romantičnem romanu ? 🙂
Poroka nima čisto nobene veze s čustveno ali duhovno zrelostjo in ljubeznijo, ampak le z vero v nek običaj.
Če tega običaja ne bi poznali, potem se ljudje ne bi resnično ljubili in bi bili vsi nezreli ?
Ta vera je pa identična s kakšno drugo obliko verovanja. Na primer v boga, kjer si vernik prav tako le domišlja, da je boljši, bolj dober, pameten, pošten….Je pa v resnici le to, kar je. Vera je le iluzija. Zato je vedno manj porok, ker so ljudje prepoznali iluzorno vrednost samega običaja, kot so ljudje prepoznali iluzornost vere in ostalih bedastih oblik verovanja v božjo voljo.[/quote]
No jaz sem razumel, kaj poroka naj bi bila. Ne pa kaj je.
Kajti poroka je tudi to, da se popolni neznanci poročajo med seboj, da se lahko pridobi vizum, državljanstvo… proti plačilu. :-))
Ne mešat civilne in cerkvene poroke.
Forum je zaprt za komentiranje.