konc zakona
Ločitev je bila zame odrešitev. On je bil proti ločitvi, zato je bila zadeva bolj zakomplicirana, ker ni hotel priti na obravnave. Ampak potem je bilo pa super.
Mir, več denarja, lahko delam kar hočem, potujem, ne polagam računov kam hodim, kdaj pridem domov. Če se mi da kuham, pospravljam, če se mi ne da kuhat grem v gostilno jest al pa pojem sendvič.
Sem razmišljala, da sem se v nekaj letih tako navadla samskeega stanu, da sploh nisem več primerna za skupno življenje z moškim. Sem se preveč razvadila v samskem stanu in nisem več za kompromise.
Premlada, preveč naivna, naučena, da mora biti ženska dobra gospodinja in da mora ženska podpirati tri vogale hiše. Potem pa sem dozorela, dojela, da mi tega ni treba in sem stvari rešila po svoje.
Sem pač bila tepka. Kaj naj rečem drugega.
Zakaj se skoraj samo ženske ločujejo? Koliko je moških, ki zahtevajo ločitev? Skor nič.
Kar pomeni, da ženske nočejo nič narediti za razmerje, se raje ločijo kot trudijo.
Mislim, da prej pomeni, da so moški komot in raje živijo v zvezi, pa čeprav slabi, kot da bi naredili korak dalje. Tip pač živi mimo žene, zahaja v gostilno, večini dedcev to ustreza.
Izbira partnerja nam narekuje isto zrelostno stopnjo partnerjevi – gre za neavtonomno (nezavedno) izbiro in zgolj poustvarjanje družinskega razmerja iz primarnih družin s kopiranje vlog očeta in matere, kjer je bila mati podpirati 3 vogale pri hiši. In če to sliko nosiš kot pečat lastne ženske psihe in zaznamovanostjo v strahu pred zvezami, brez da bi asimilirala izkušnje iz prejšnje veze in jo nagradila v pozitivno v naslednji, boš pač gledala na zvezo isto kot tvoja mati – kot ujetost in tiranijo zakona, kjer je boljše biti samski kot trpeti, kakor pa biti v zvezi in hkrati biti srečen.
Zato, ker so egoistične in mislijo samo nase. Na ta način tiho provocirajo svojega moškega, ki se ga želijo znebit. Čustveni manjko nadoknadijo s hrano. Lenoba… Veliko vzrokov je. Nekatere gledajo cel popoldan bedaste nadaljevanke in zraven jedo, da se čustveno napolnijo. Lenoba možganov, nižje sposobnosti… Še bi se dalo naštevat. Izgovarjajo pa se na pomanjkanje časa, otroke…
To velja le za tipe, ki si ne znajo skuhat niti hrenovke in niti gat oprat. Zato se bojijo biti samski.
Značilnost starejše generacije. Mlajše generacije moških pa komot živijo samski. Marsikdo sploh ne razmišlja, da bi se kdaj vezal z žensko.
Ko ženska dobi moža, se razvali, ker ni več na lovu.
Dokler je samska, skrbi zase, ker želi ujeti moškega.
Lepo bi bilo, če bi pisal v razumljivejšem jeziku. Saj ni pretežko, kaj.[/quote]
Jp, se strinjam zdle ko berem. Lej, sedaj na tastaturi gre – razumljivo. Al te matra ščž, kar nimam na telefonu. In ja – misli so hitrejše kot telefon. Sorry.
….na prvi stavek avtorice; “Kdaj je trenutek, kdaj je čas, da potegneš črto?”
Meni bistveno sporočilo njej: če želiš nazaj, skoraj ni možno / vse se spremeni. Baje, ko dosežeš črto, pa stopiš čez, potem pa tudi ni nujno da bo bolje,; vseeno ne moreš spat,… je pa kaj drugega za “mlet”. Večina stvari je v glavi. Al se splača – ni mišljeno “materialno” bolj varnost, zaupanje & sreča.[/quote]
Hvala ti. In sem vesela, da se nisi jezil, ampak lepo razložil stvar. Itak telefon je prava katastrofa za pisanje. Si preizkušen za zakonsko življenje, ker tako lepo sprejmeš kritiko 😉 Pohvalno !!!!!!!!
Zato, ker so egoistične in mislijo samo nase. Na ta način tiho provocirajo svojega moškega, ki se ga želijo znebit. Čustveni manjko nadoknadijo s hrano. Lenoba… Veliko vzrokov je. Nekatere gledajo cel popoldan bedaste nadaljevanke in zraven jedo, da se čustveno napolnijo. Lenoba možganov, nižje sposobnosti… Še bi se dalo naštevat. Izgovarjajo pa se na pomanjkanje časa, otroke…[/quote]
Kako pa to, če pa menda podpirajo tri vogale pri hiši ? 🙂
Ali hočejo biti kot steber, saj steber mora biti močan in masiven, da lahko podpira cele tri vogale. 🙂
Izbira partnerja nam narekuje isto zrelostno stopnjo partnerjevi – gre za neavtonomno (nezavedno) izbiro in zgolj poustvarjanje družinskega razmerja iz primarnih družin s kopiranje vlog očeta in matere, kjer je bila mati podpirati 3 vogale pri hiši. In če to sliko nosiš kot pečat lastne ženske psihe in zaznamovanostjo v strahu pred zvezami, brez da bi asimilirala izkušnje iz prejšnje veze in jo nagradila v pozitivno v naslednji, boš pač gledala na zvezo isto kot tvoja mati – kot ujetost in tiranijo zakona, kjer je boljše biti samski kot trpeti, kakor pa biti v zvezi in hkrati biti srečen.[/quote]
V ozadju je isti vzorec. Lenoba pri njem, ker nič ne dela, in lenoba pri njej, ker bo raje samska, kot pa kaj spremenila pri sebi, namesto le sledila pridobljenim vzorcem.
Takšna ženska zato ni dozorela, je le spoznala posledice svojih prepričanj.
Če si finančnu na psu, težko špilaš samski lajf.
Zato je včasih bolje stisniti in vztrajati v zakonu.
Nič kaj posebnega. Saj se od nekdaj tako počeli. Več zakonov je iz koristoljubja kot iz ljubezni. Če pa je na začetku ljubezen in če ta ljubezen ugasne, se večinoma vseeno vztraja skupaj, ker se finančno splača.
Ločenke so zakon. Ponavadi ne težijo s poroko, niti ne želijo nekega skupnega življenja. So pa strastne in nore na seks.
Jaz pa bolj Pumo s svojimi nazori vidim, kot dobrega zakonskega moža, ker poudarja razloge dobrega zakonskega moža, ki ženo vidi, kot svojo osrednjo osebo, praktično razume bistvo zakona. Morda tudi zato, ker je vdovec. Časi so drugačni pa je tipičen primer ženske, ki se ukvarja s tem zakaj ni dobro bit v zakonu in išče vse mogoče razloge proti.
Ma en drek se ti tu za.jebavaš. To je samo tvoja obrambna taktika, ko te kdo opomni na bedarije, ki jih pišeš. Ta čvek je tvoj hobi in nič se ti tu ne za.ejbavaš, temveč se učiš, o odnosih in vsem, kar bi se rad delal, da obnvladaš, v bistvu ti pa posebaj najbolj provokativni posti odpirajo nek nov, čisto neznani svet…[/quote]
O odnosih se itak človek uči celo življenje, mar ne? Razen tistih, ki so se že pametni rodili. 😉 Drugače pa, če se tebi zdi nekaj bedarija, ne pomeni, da me boš prepričal v to, da tudi res je. Samo tebi se pač zdi bedarija in tu se vse konča. Zato so mi odzivi na moje “bedarije” pač zabavni in to je to. Meni je povsem jasno, da so naši svetovi različni in da nikoli ne bodo enaki, niti k temu ne težim, ampak je ravno to največji čar. Ravno zato je vse skupaj tako zelo zabavno. Vsaj meni. 🙂
Zadel si bistvo, za ponucat skratka 🙂
Logično, da je vse več ločenk. Saj pa ja ženske dajo večino vlog za ločitev. Očitno jim je to ljubše kot biti poročene. Pa se sproducira posledično tudi kup ločencev. Torej ponovno samskih. Spet ženske krive, ker hočejo ločitev :).
Pa ti dejansko misliš, da so sanje vsake osebe, da se poroči? Koruzništvo je bistveno boljša izbira.
Samskih moških je nekje do starosti 35, 40 let več kot žensk. V starosti nad 70, 80 let pa resnično močno prevladujejo samske ženske, ker dalj časa živijo.
Kaj pa moški, ki ga nihče ne ljubi, se tudi postara za 20 let?
Meni se zdijo razni Spiderji in podobni samci čisto ok.[/quote]
Če se ženske bolje počutijo samske kot poročene, potem je s takšnimi ženskami nekaj hudo narobe.
Narobe v tem smislu, da ne znajo ustvariti ljubečega odnosa in poiskati partnerja, ki bi jih spoštoval.
Nasvet dobro funkcionira, če ima težave le eden. V tem primeru pa sta oba v stiski in vsak je preveč okupiran s svojo stisko.
Ne iščem razlogov proti poroki. Dovolj mi je le en: da se ne želim poročiti, ker mi je koruzništvo bistveno boljše.
Rabim še kakšen razlog? Niti pod razno.
Nimam pa nič proti tistim, ki se poročijo. Tako, da Pumi iz srca privoščim, da se srečno poroči. Tudi tebi privoščim, da se srečno poročiš. Vem, da eni tisti prstan in papir ogromno pomenita. Pa slavje pa kar pač želijo zraven.
Zato, ker so egoistične in mislijo samo nase. Na ta način tiho provocirajo svojega moškega, ki se ga želijo znebit. Čustveni manjko nadoknadijo s hrano. Lenoba… Veliko vzrokov je. Nekatere gledajo cel popoldan bedaste nadaljevanke in zraven jedo, da se čustveno napolnijo. Lenoba možganov, nižje sposobnosti… Še bi se dalo naštevat. Izgovarjajo pa se na pomanjkanje časa, otroke…[/quote]
Kako pa to, če pa menda podpirajo tri vogale pri hiši ? 🙂
Ali hočejo biti kot steber, saj steber mora biti močan in masiven, da lahko podpira cele tri vogale. :)[/quote]
Če bi res kaj podpirale se ne bi redile, ker je toliko dela. jaz sem vdova in podpiram vse 4 in nimam prav veliko časa mislit na hrano 🙂 Tista o močnem stebru je pa dobra primerjava. Reče mož ženi: Ljubica, ti pa res podpiraš tri vogale pri hiši. Ona njemu: Dragi, lepo, da to opaziš. On: Saj ni težko, ko pa si tako debela.
Robi, se boš moral sprijazniti, da smo ženske, ki nam ni mar za poroko. Pač tako je. Verjameš ali ne, ampak koruzništvo je enim bistveno bolj všeč kot poroka. Želim pa tudi tebi, da ne bo katera ženska zavrnila tvojega prstana.
Nekaj je na tem, d ababe podpirajo tri vogale. Ko one dvignejo roke, familija razpade.
Tudi meni ni mar za poroko.
Želel sem dati primerjavo med odnosom in samskim življenjem. Poroka je le simboličen pomen.
Ali pa, da dedci niso tako vredu, kot so prepričani, da so?
Nenazadnje, tudi na spletnih portalih visi precej več dedcev, kot žensk. Ženske so bistveno manj zagrete za parčkanje, obstaja nesorazmerje.
Nikakor ne oporekam tvoji misli, da je zate boljše koruzništvo. Moje mnenje pa je, da si na ta način na moderen način pustiš svobodno pot, ker nisi čisto 100% prepričan, da je to to. Nekateri na ta način dobro funkcionirajo. Meni se zdi življenje brez poroke, sploh, če nimaš otrok, kot večno odhajanje na zmenke (kot najstniki). Nezrelo, ampak to je samo moje mnenje, ki ga ne vsiljujem nikomur.
Forum je zaprt za komentiranje.