konc zakona
Če bi vam tiste vaše poroke bile svete, ne bi bilo ločitev in varanja. Nismo vam neresneži krivi vaše zakonske neresnosti…
Če bi vam tiste vaše poroke bile svete, ne bi bilo ločitev in varanja. Nismo vam neresneži krivi vaše zakonske neresnosti…[/quote]
“Ločitev” je statistično gledano verjetno približno enako med poročenimi in koruzniki, ravno zato, ker sploh ne razumejo bistva poroke, o tem govorim, ker jim nič ni jasno. Da si sposoben se zavezat z nekom za celo življenje oz. dokler si živ na tej zemlji, je potrebno nekaj več, in to je ljubezen. In, če je ljubezen potem je zvestoba brez najmanjšega dvoma, brezpogojno zaupanje, varnost, telesna privlačnost (kemija). In vse to mora bit od začetka, brez truda. Vse ostalo je instant vezanje zaradi nekih pravil, navad, ker so se tudi prijatelji že vsi poročili, ker je bogat, ker ima lepo hišo, dobro službo…
Če bi bilo čisto vseeno, ne bi bili nekateri tako našpičeni proti ideji o poroki …
Če bi bilo čisto vseeno, ne bi bili nekateri tako našpičeni proti ideji o poroki …[/quote]
Pa kdo je našpičen? Poročajte se, kdo vam brani?
Kdaj boš razumel, da zakon ni kos papirja?
Verjetno nikoli, ker se ne boš nikoli poročil…. :P[/quote]
Ne razume, pa ne zato, ker se ne bo/se še ni poročil, temveč zato, ker je že primerjava pogodbe o izposoji denarja ter poroke pove o avtorju, da nima pojma za kaj se gre.[/quote]
Aloha
In ti sedaj verjetno pričakuješ, da bom pobral lego kocke, se nehal igrati, splezal na drvo, te dol grdo gledal in renčal na tebe.
Nak, raje te bom nežno pobožal po brihtni glavici in ti priznal, da res nimam pojma. Sem namreč eden od tistih, ki se celo življenje učijo. :-))
Do sedaj sem edino osvojil, da je edini garant za obstanek in srečno zvezo (pa naj bosta poročena ali ne ) med partnerjema le ljubezen iz tega izvirajoče spoštovanje drugega kot osebe. Z vso ostalo kramo okoli srečne zveze imam pa res probleme z razumevanjem. Vključno z institucijo poroke, njeno dodano vrednostjo in vplivom na srečo in sploh tisto pravljićno happily ever after. Kaj češ, trda buča, pa mi ne gre in ne gre v njo. :-))
Ajd uživaj.
Uf, tokrat so pa ženski multinicki v porastu…
Spet se zaletavaš. Tudi, če nisi poročen, te po razpadu zveze doleti delitev premoženja in odločanje glede skrbništva otrok. Nič ni neporočenim prišparano.[/quote]Odvisno kolk se ti mudi stran. 🙂 ce se ti fejst, ti ena ovira ali dve ne predstavljata neke ovire, vseeno pa je pri poroki treba le to razveljaviti. A nisi ti pravnik?
Spet se zaletavaš. Tudi, če nisi poročen, te po razpadu zveze doleti delitev premoženja in odločanje glede skrbništva otrok. Nič ni neporočenim prišparano.[/quote]Odvisno kolk se ti mudi stran. 🙂 ce se ti fejst, ti ena ovira ali dve ne predstavljata neke ovire, vseeno pa je pri poroki treba le to razveljaviti. A nisi ti pravnik?[/quote]
Ja sem. In zato ti razlagam, da tudi “razveza” izvenzakonske zveze NI enostavna. Ti pa delaš butla iz sebe, ignoriraš napisano in lajaš dalje brezveze. Kolikokrat naj še napišem isto, da boš ti kaj razumel?
[left][/left]
Oh, rituali imajo posebno (simbolno) moč in vrednost , brezdušen moderen človek pač ne rabi tega v svojem pustem, suhoparnem duševnem svetu, oropanem “vsega božjega” in magičnega.[/quote]
Poroka ima tako magično moč, da vsaka tretja razpade. Huda moč.[/quote]torej 66.6% uspesnost. A ti si pa mislil, da je to 100% garancija? 🙂
Moč imajo le tam, kjer so partnerji močni. Šibkim nič ne pomaga. :)[/quote]
To je tako, kot če rečeš, da pošteni ljudje rabijo neke overjene pogodbe. Zakaj le, če pa so pošteni.
Kot je močan človek, močan sam po sebi, ne rabi zunanjih simbolov, da mu dajo moč.[/quote]mogoce pa nekatere ljudi simboli okrepijo, druge pa oslabijo. 🙂 poroka kljub vsemu ni le nek nepomemben simbol. Vsaj ne zame. To govorijo tisti, ki se je otepajo. Jih pa povsem razumem, ker sem sam gledal na to enako, nekoc. 🙂
No sedj pa vam bo stric W. povedal eno veliko pomanjklivost poroke.:-))
Če sta poročena in vam kakšen mojster tipa Spajder napumpa vašo oh in sploh… bodo v rojstni list avtomatsko napisali srečnega moža (kot nagrado, ker sta poročena) kot očeta otroka. Ga tudi nobeden vprašal ne bo, al je bil kaj gor in ali je stresel ali ni. :-))
Torej prvo te določijo… pa se potem ti žali od Poncija do Pilata in dokazuj, da nisi foter.
No če pa nista poročena… in zopet kakšen obrtnik tipa Spajder strese vašo najdražjo, bo pa dedc moral iti vsaj podpisat očetovstvo. Če noče, pa mora ženska dokazovati od Poncija do Pilata… in poskusiti dokazati, da je rogonja foter. :-))
Odvisno kolk se ti mudi stran. 🙂 ce se ti fejst, ti ena ovira ali dve ne predstavljata neke ovire, vseeno pa je pri poroki treba le to razveljaviti. A nisi ti pravnik?[/quote]
Ja sem. In zato ti razlagam, da tudi “razveza” izvenzakonske zveze NI enostavna. Ti pa delaš butla iz sebe, ignoriraš napisano in lajaš dalje brezveze. Kolikokrat naj še napišem isto, da boš ti kaj razumel?[/quote]kako smesen izpades z zaljivkami, ko pa le ti ne vidis celotne slike. 🙂 kje sem pa napisal, da je razveza enostavna, da si mi zdaj to usunjal? Debata je o tem, da je pri poroki le ta pac se malo tezja. Kar nekam preusmerjas pozornost. Kaj tega te naucijo v soli al mors bit tak? 🙂
DNK testov pri nas ne delajo? Niti takrat, ko poročeni mož sigurno ve, da ni on oče? Ali se vsi zanašajo samo na to, da zaradi ugleda (WTF?) ne bo sprožil postopka?
Ne razume, pa ne zato, ker se ne bo/se še ni poročil, temveč zato, ker je že primerjava pogodbe o izposoji denarja ter poroke pove o avtorju, da nima pojma za kaj se gre.[/quote]
Aloha
In ti sedaj verjetno pričakuješ, da bom pobral lego kocke, se nehal igrati, splezal na drvo, te dol grdo gledal in renčal na tebe.
Nak, raje te bom nežno pobožal po brihtni glavici in ti priznal, da res nimam pojma. Sem namreč eden od tistih, ki se celo življenje učijo. :-))
Do sedaj sem edino osvojil, da je edini garant za obstanek in srečno zvezo (pa naj bosta poročena ali ne ) med partnerjema le ljubezen iz tega izvirajoče spoštovanje drugega kot osebe. Z vso ostalo kramo okoli srečne zveze imam pa res probleme z razumevanjem. Vključno z institucijo poroke, njeno dodano vrednostjo in vplivom na srečo in sploh tisto pravljićno happily ever after. Kaj češ, trda buča, pa mi ne gre in ne gre v njo. :-))
Ajd uživaj.
Hvala za pozdrav, bom uživala, enako tudi tebi. Kar se pa poroke tiče, se meni zdi, da z njo simbolno poveš “svetu”, da sta ženska in moški (midva, ki se poročava), začutila ljubezen tako močno, da želita biti skupaj do smrti.
[b]Sempre Sempre – Al Bano & Romina Power[/b][/quote]
Za vsako dobro stvar lahko nastevamo slabosti in obratno. Zivljenje pa preseneca.
Ma imate zakone, pa si jih berite. Kaj od neta samo ženski čvek poznate?
Mogoče kot zanimivost tudi to, da za očeta otroka, ki se rodi v zakonski zvezi ali 300 dni po njenem prenehanju, velja mož otrokove matere.
To je tako, kot če rečeš, da pošteni ljudje rabijo neke overjene pogodbe. Zakaj le, če pa so pošteni.
Kot je močan človek, močan sam po sebi, ne rabi zunanjih simbolov, da mu dajo moč.[/quote]mogoce pa nekatere ljudi simboli okrepijo, druge pa oslabijo. 🙂 poroka kljub vsemu ni le nek nepomemben simbol. Vsaj ne zame. To govorijo tisti, ki se je otepajo. Jih pa povsem razumem, ker sem sam gledal na to enako, nekoc. :)[/quote]
Kot je že Antilopa napisala, poroka je le običaj in s poroko človek ne postane ljubeč in zrel partner.
Sam ne maram tega običaja, ker mi ne pomeni nič, a sem vseeno sposoben biti v resni zvezi in biti zvest, ker so to moja načela in odsev mojega karakterja, ne pa kosa papirja. 🙂
No vidiš, moje mnenje je zopet malce drugačno in sicer je ljubezen stvar tistih dveh, ki se ljubita. In ne stvar celega sveta. To je med njima: -))
Zakaj potem še cel svet ne povabite v spalnico, ko si izkazujete ljubezen?
No vidiš, moje mnenje je zopet malce drugačno in sicer je ljubezen stvar tistih dveh, ki se ljubita. In ne stvar celega sveta. To je med njima: -))
Zakaj potem še cel svet ne povabite v spalnico, ko si izkazujete ljubezen?[/quote]
Simbolno, sem napisala (simboli niso, bili nikoli kar tja v en dan), no morda danes so, tako kot vse.
Zakaj potem še cel svet ne povabite v spalnico, ko si izkazujete ljubezen?[/quote]zakaj pa ne bi dal kar na net, je za vec gledalcev prostora? 🙂
Mogoče kot zanimivost tudi to, da za očeta otroka, ki se rodi v zakonski zvezi ali 300 dni po njenem prenehanju, velja mož otrokove matere.[/quote]
Mhm…
Izpodbijanje očetovstva in materinstva
96. člen
(1) Mož lahko izpodbija očetovstvo otroka, ki ga je rodila njegova žena v zakonski zvezi ali pred pretekom tristo dni od prenehanja zakonske zveze, če misli, da ni njegov oče.
Ustavno sodišče je soglasno razveljavilo tisti del zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR), ki domnevnim očetom predpisuje, da morajo najkasneje v petih letih po rojstvu otroka vložiti tožbo, če sumijo, da otrok ni njihov. Tako v veljavi ostaja samo tisti del zakona, ki določa, da mora domnevni oče tožbo vložiti v letu dni od tedaj, ko je izvedel za okoliščine, ki vzbujajo sum, da otrok ni njegov (subjektivni rok).
Vir: Delo
(2) Tožbo mora vložiti v enem letu od tedaj, ko je zvedel za okoliščine, ki vzbujajo sum, da otrok ni njegov, vendar najkasneje pet let po rojstvu otroka.
Forum je zaprt za komentiranje.