končnica pps
lep pozdrav. sem bolj samouk na računalniku zato sem se sedaj znašla pred problemčkom. nedolgo nazaj sem prejela v outloku datoteko s končnico pps in so me je računalnik vprašal s kateim programom naj jo odprem sem prehitro kliknila na outluka. tako da sedaj teh datotek ne morem odpirati. mi lahko kdo pove kaj naj storim ali se lahko zamenja datoteki končnica v npr. jpg. lepo prosim pomagajte. l.p. darči
.pps je koncnica za Power Point datoteke in s tem se lahko odprejo samo s tem programom, ali s kaksnim drugim za izdelavo prezentacij.
sej vem ja. zanima me kako naj prekličem ukaz da se mi ne bi odpiralo z outlukom, ampak power pointom tega ne vem na žalost. res hvala za vsako pomoč
Odpri Explorer, pojdi na meni Tools, izberi Folder Options, nato si izberi File Types.
Poišči končnico PPS (Microsoft PoverPointova predstavitev) in klikni na gumb Change (ali Edit) in si za Open izberi MS Power Point.
Če ne bo šlo napiši katere windovse imaš, ker je točna pot v vsakih majčkeno drugačna.
hmmm oprosti jez sem mal blond pri meni so pod tool navedene naslednje možnosti 1 mail and nevs 2sinhronize 3windovs update in 4 internet options a si mislis mogoče tukaj. sam tuki res ne vem kje naj iščem pps končnico. sicer
imam pa windovs profesional. a misliš da je to prov še mi pomagaj prosim
Odpri (Windows) Explorer ne Internet Explorer (z desno miško klikni na Start in izberi Explore)
Sledi korakom kot sem ti jih opisal prej, klikni na Change in če imaš 2000 Profesional potem se ti odpre okno Open With, kjer poiščeš Microsoft Power Poin for Windows, če pa imaš XP Profesional potem pa imaš verjetno že kar na začetku pod Recommended programs MS Power Point, spodaj pa še dodaj kljukico pri Always use the selected program to open this kind of file.
Bo šlo?
hmm najlepša hvala za pomoč. je šlo, je šlo končno po tvojih navodilih. res si zlat-a. zdej nisem več tok blond ha ha
želim ti lep dan darči
Sam da je šlo, sicer so pa men všeč blond 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.