Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek koncno locitev mojega partnerja

koncno locitev mojega partnerja

Samo rada bi se malo izpovedala, ker sem vesela.

Partner ze 8 let zivi loceno od zene, ima tudi odraslega otroka. Midva sva sedaj skupaj 5 let, skoraj od zacetka na njegovo zeljo tudi ziviva skupaj. Imava res lepo partnerstvo v pravem pomenu.

Koncno je gospa pristala na ponudbo sporazumne locitve, toliko let se je vrtela, izmikala, grozila, zavracala, izsiljevala, karkoli samo locitve ne – zivela sta pa ze zdavnaj narazen, kdo bi to razumel. Pa se totalno fer je bil in skrben oce tudi kasneje. Sicer ga bo stalo veliko, ampak kar se mene tice in to sem mu takoj povedala, magari naj ji da cetudi vse kar ima, jaz lahko skrbim za oba, imam svojo hiso in svoje dohodke. Samo se njega si zelim, pa ceprav brez cevljev in gat.

Kako sem vesela. Ni kaj dosti govoril o tem, ker je pac tak da bi zelel najprej pripeljati stvar do konca, potem se pa pohvaliti; razbirala sem stvari iz pogovorov z odvetnikom, kar sem sproti zasledila, ce sem gq direktno kaj vprasala… No danes pa mi pride v roke pismo, da so se dogovorili o koncnih pogojih in kateri so to, ter da se stvar zakljuci predvidoma v kratkem, ker je bil sporazum tudi pisno dosezen.

Zdaj bom pa pocakala, da mi pove sam 🙂 Samo toliko, da ocitno tudi moski znajo potegnit kako odlocnejso potezo, ce si to res zelijo.

Lep dan vsem!

Ne razumem, v čem je bil problem. Tudi moj mož ne pristane na sporazumno ločitev, pa sem pač vložila tožbo. A čisto resno misliš, da ga bom čakala 8 let, da si premisli ali kaj?

Sem vesela … za oba.

Vendar, v vednost, žena se nima kaj izmikati … Loči še lahko vsak, če se želi, partner ti tega preprečit ne more. Še več, po razlogih te več nihče ne vpraša, le podaš tožbo za razvezo in sodišče te loči, pa če se nasprotna stran še tako upira. Tako da, to njegovo vztrajanje “v zakonu” je imelo še nekaj zadaj … pa saj ni pomembno, le naivna ne bodi in ne kuj ga v zvezde.

Ker ni sodišča, ki tožbi za razvezo zakona ne bi ugodilo, tudi jaz ne razumem, zakaj je moralo miniti 8 let.
Zdaj pa samo pazi, da čez naslednjih 8 let ne bomo tukaj brali podobnega posta druge avtorice 🙂

Ni hotel iti v tozbo, ker je bil ves cas pristas sporazuma (stvar karakterja in vesti ocitno). Je pa res, da je po nekaj neuspesnih poizkusih dogovora dal se ultimat – ce ne sprejmemo dogovora do XXX, grem v tozbo. Potem se je le premaknilo (pocasi, pa vendarle). Zdaj je on bolj miren, jaz pa tudi; ona pa bo dobila ven vec, kot bi s tozbo.

Verjetno je imela že kak razlog da se ni hotela ločit…

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Tudi jaz pravim. Če bi se resno želel ločit, bi se že davno.
,,Kapo dol”, da si pet let živela s poročenim moškim druge žene.

Drugače sem pa zdaj tudi jaz vesela za vaju

Glede na to, da sta že 8 let skupaj, najbrž nisi 20-letna punčka. Ne bodi tako naivna. Ti lahko preživljaš oba, vse financiraš, samo njega si želiš. Ne bit trapasta, ko boš enkrat rožnata očala snela, boš videla, zakaj je ta filozofija neumna.

Glede tega, kako je žena onemogočala ločitev, so ti pa že napisale. Že dolgo, dolgo ni več tega, da bi se oba partnerja morala strinjat z ločitvijo.

V glavnem, meni se zdi cela zgodba sumljiva. Med drugim tudi zaradi tega, ker je tebe tako jasno izključeval iz vsega skupaj. Pa gre za vprašanje, ki se tebe še kako tiče, ti si pa morala razbirat stvari iz pogovorov z odvetniki.

aja, ne ziviva v sloveniji… tko da je treba prej razdelit premozenje oz. doseci dogovor, preden se lahko locis. V slo bi bilo lazje oziroma bi se to se lahko potem par let vleklo.

hočeš reči, da si odprla uradno pismo, ki je bilo naslovljeno nanj in našla pogoje sporazumne ločitve, ki zadevajo le tvojega moža in njegovo bivšo ženo?

bruh…

Meni je tale tvoj partner še vedno sumljiv. Ko sta se spoznala, že 3 leta ni bil več z ženo, potem pa je še 5 let v zvezi s tabo cincal, ali bi kaj napravil ali pa mu še naprej ustreza, da ima na voljo kar 2 ženski. Jaz sem svojega zapustila pred pol leta in ravno prejšnji mesec vložila tožbo za ločitev, pa sploh še nimam novega partnerja.

…vesela za vse vas, me je pa zmotilo nekaj…ti si odpirala njegovo pošto, da že veš? In zdaj še čakaš, da ti sam pove? Saj pa ve, da si že seznanjena, ne?
Jaz še otroku ne odpiram pošte, kaj šele možu!!!

Mojega je tudi žena zapustila, se je odselila. Potem pa se ni hotela ločit – zakaj, ne vem. Nista imela nobenega skupnega premoženja in v zakonu nista bila dolgo, ko se je odselila.
Potem pa si je našla drugega in naenkrat se ji je zelo mudilo z ločitvijo. Ker že par let nista živela skupaj je ločitev stekla zelo hitro.
Ja moški so pač šleve in nič sami ne naredijo, dokler jim voda v grlo ne teče. Enostavno tako je in sigurno da nobena ločitev ni ravno prijetna, zato pa odlašajo.

Jaz sem bila tudi jezna nanj, vendar je imela moja prijateljica točno isti primer.

Obe sva že imeli otroke, oni pa kar ne ločit, pa tudi njihove bivše že nove družine…

Mah to “v ozadju” – ne verjamem, so pač take šleve in pika.

Jah treba si je vzeti čas in to uradno izpeljat, samo joooj ko je pa to res tako težko in grozno no…

Jaz ti privoščim vse dobro, me je pa zmotilo, ker “taka pisma” navadno ne prihajajo po pošti odprta in naslovljena na zunajzakonske partnerje – če pa si brskala po njegovi korespondenci, pa to tudi ni nekaj, s čimer bi se človek pohvalil…

Saj ni mož:-)

Spet ena piše na MON slabo skonstruirane zgodbice.

V bistvu je tako da ce se dogovoris sporazumno, gres potem lepo v locitev in je fertik v nekaj mesecih. Ce gres v tozbo glede delitve, potem se lahko lepo zavlece se nekaj let. Dogovor ali odlocite sodnika mora biti pred locitvijo.

In potem je bilo tko da je bilo najprej videti, da bo pristala brez tezav. Se celo brez odvetnika se je hotel meniti. Pa sva upala, saj bo. Bo hitro in bo prej kot tozba. Pa je zavrnila. In jovo na novo. Zdaj vse z odvetniki. Je izgledalo da bo, se nic pismeno. Spet zavrnitev. Bo ona dala ponudbo. Spet cakava, traja par mesecev. Predlog katastrofa, spet zavrnitev. Pa jovo na novo….

Upas, cakas, si optimist, pa pesimist, pa spet optimist… Pa mislis da bos ze tozil, pa spet pride neka iniciativa za dogovor…. Ej ne bi verjeli kako hitro se par let nabere pri takem guncanju in itak da pol ze reces, pa magari bi se takoj tozili in bi bilo vse reseno…. Ce bi vedela prej…

Zato sem zdaj tako vesela, razumite me.

Jaz ti privoščim vse dobro, me je pa zmotilo, ker “taka pisma” navadno ne prihajajo po pošti odprta in naslovljena na zunajzakonske partnerje – če pa si brskala po njegovi korespondenci, pa to tudi ni nekaj, s čimer bi se človek pohvalil…[/quote]

ja saj vem, ampak ni tezave, delala sem v njegovi delovni sobi in sem videla na vrhu mape. Tako da tudi vem, da ne bi imel nic proti, ce ga vidim oz ce mu povem, da sem prebrala. Pa ne bom, se bom nqredilq dq sem spregledala:-)

Tukaj zdaj tako pišeš, kot da bi bila aktivno udeležena v vsem skupaj. V resnici ti pa tip sploh ni povedal, da mu je končno uspelo doseči dogovor z ženo. In tudi prej te ni o ničemer obveščal, si morala na ušesa vlečt, ko se je z odvetniki menil.

Jaz ti privoščim vse dobro, me je pa zmotilo, ker “taka pisma” navadno ne prihajajo po pošti odprta in naslovljena na zunajzakonske partnerje – če pa si brskala po njegovi korespondenci, pa to tudi ni nekaj, s čimer bi se človek pohvalil…[/quote]

ja saj vem, ampak ni tezave, delala sem v njegovi delovni sobi in sem videla na vrhu mape. Tako da tudi vem, da ne bi imel nic proti, ce ga vidim oz ce mu povem, da sem prebrala. Pa ne bom, se bom nqredilq dq sem spregledala:-)[/quote]
hočeš reči, da je bilo pismo že odprto pa si ga prebrala? torej tip že ve, pa ti sploh ni povedal? si sploh preverila datum tega pisma? mogoče ti pa nima namena povedat…

Napisala sem, da ni kaj dosti o tem govoril, razen ce sem ga direktno kaj vprasala; saj lepo pise zgoraj. Ni pa res nikol prisel na nacin – ej juhu, spet me je odjebala. To se ni neki za hvalit, ane; dobre stvari je povedal – ko se je zdelo da se premika, s slabimi pa se ni hotel ravno ven metati. Sklepam, da tudi zaradi obcutka, da je on kje sfalil…

Pa v bistvu bi rekla, da ti kar večina vse zelo privoščimo. Le čudno se nam je zdelo vse skupaj.

Uživajta v vajini skušnosti še naprej 🙂

ja saj vem, ampak ni tezave, delala sem v njegovi delovni sobi in sem videla na vrhu mape. Tako da tudi vem, da ne bi imel nic proti, ce ga vidim oz ce mu povem, da sem prebrala. Pa ne bom, se bom nqredilq dq sem spregledala:-)[/quote]
hočeš reči, da je bilo pismo že odprto pa si ga prebrala? torej tip že ve, pa ti sploh ni povedal? si sploh preverila datum tega pisma? mogoče ti pa nima namena povedat…[/quote]

Oh joj zdaj sem pa res na detektivski preizkusnji 🙂 pismo prislo danes, partner je v sluzbi, jaz imam dopust in sem vstala po njegovem odhodu. Se pa nebi cudila, da bi raje prisel s papirji o dokoncni locitvi kot pa z napovedjo, tak pac je.

Ja saj mi je jasno, ce ne bi poznala cele storije bi jaz tudi dvomila.
bi pa tud jaz raje koncne papirje imela, vsekakor; ampak zdaj vsaj vem, da jih bom.

Hvala za lepo misel!

Tvojemu je tako pašalo, zato se ni takoj ločil. Moški niso šleve, kot je ena zgotaj napisala, ONI TOČNO VEJO KAJ JE ZA NJIH DOBRO in nič več od tega.

New Report

Close