konec leta
Takole, ob bližajočem se koncu leta, sem skoraj vsako leto malo žalostna. Zavem se vsega minevanja… minevajo meseci, leta, naša življenja. Skoraj deset let bo že, kar sta mi kmalu eden za drugim umrla oba starša. Spominjam se očeta, kako je bil prav tako vsak december malo depresiven. Že takrat sem ga v bistvu razumela. Nič ne veš, kaj ti bo prineslo novo leto. Menjavali se bodo letni časi, prihajali pa bodo dogodki, za katere zdaj še ne vemo. Vrtimo se v krogu življenja, veselja, dela, a tudi skrbi, žalosti. Smo v najlepših letih, a zdi se mi, da se tega premalo zavedamo. Čez 15 let bomo imeli v spominu leta, ki smo jih preživeli po službah ali pa smo se jezile nad možmi, ki so toliko v službi.
Žalostna sem, ker moja dva otročka nikoli ne bosta poznala enega dedka in babice. Nikoli. Sploh si ne predstavljam, kako bi bilo, če bi še živela. Ko gledam mala dva, kako rasteta, se zavedam tudi svojih let, kako bežijo.
v bistvu se bojim, kaj bo prineslo prihodnje leto…
Želim vam veliko dobre volje.
Jaz sem bila včeraj tudi žalostna bila je obletnica smrti mojega očeta, šli smo na grob in tudi jaz sem razlagala svojemu eno leto in poll staremu sinku vidiš tukaj pa tvoj dedi pančka, kar hudo mi je, ker se ne bosta nikoli poznala…..
Živeti je treba tako ali tako, ampak drugače smo zdravi in zaenkrat tudi srečni in to je največ kar šteje, je pa res, da so božični prazniki tudi prazniki, ko se spomniš celega leta in zamisliš kaj ti bo prineslo naslednje, jaz pravim tako, če bo naslednje leto tako kot je bilo letošnje bo super…….
Pustimo vsakdanje skrbi to spada k življenju……….
Imejte se radi Mateja
Vsako obdobje našega življenja je očarljivo. Otroštvo, mladost, zrelost in starost. So težki trenutki in so srečni. Tam od zrelosti naprej se stara samo naše telo, duh raste.
Sama se čudim, zakaj ljudem predstavlja novo leto takšno prelomnico. Saj je samo en dan, tako kot vsak drugi. Tako pač štejemo dneve, tedne, mesece…
Tudi mi bomo enkrat odšli. Ostal bo del našega srca, katerega s+bomo pustili v srcih svojih dragih. Treba ga je posebno negovati, čuvati in imeti še naprej rad z enako mero, kot prej.
Bacilka.