Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute konec močnega EURa

konec močnega EURa

v zadnjih dneh se vse bolj govori, da je obdobje močnega eura končano. Je to mišljeno napram dolarju ali tudi napram drugim valutam – predvsem me zanima CHF. Ali se pričakuje ponovna rast CHF napram eur?

Vse je odvisno od Rusije in Gruzije. Denar je kot plaha srna. V zadnjem času se to govori predvem za razmerje z USD. Kaj se bo v prihodnje dogajalo s CHF bo potrebno spremljati. Dejstvo je, da se je EUR stalno krepil in je umiritev dobrodošla. Da je obdobje močnega EUR končano je po moje preveč pesimistična izjava. Koliko bo Evropa politično močna, toliko bo močan EUR. Politčne krize so pa vedno mogoče povsod po svetu.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Zanima me kaj menite o bodoči rasti srebra ali zlata?

Zlato je od meseca marca letos ko je bila cena 1000 usd padla na 795 usd. Torej je cena v petih mesecih padla relativno za 20%.
Če dolar raste pada cena zlata in nafte ter obratno! Če je inflacija visoka cena zlata raste in obratno.
Trenutno je zlato v negativnem trendu zato bi jaz počakal z nakupom!

Zlato je borzna kovina in se cene oblikujejo na podlagi svetovne ponudbe in povpraševanje. Veliko je odvisno od ZDA, ker imajo največje zlate rezerve (8,133.5 ton). Zadnja leta ceno bistveno oblikujeta največji porabnici Indija in Kitajska. Če bo tam recesija, bo cena padla in obratno.

Cena trenutno pada. Koliko časa še je zelo špekulativno. Nekateri napovedujejo, da bo cena do konca leta zopet zrasla na 1000 usd.

gibanje tečaja:
http://www.elementum.si/index.php?stran=0200

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close