Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Konec obveznega cepljenja

Konec obveznega cepljenja

Ste prebrale???

Le kdaj bodo izkoreninjene še ostale bolezni….

Nataša

ja to smo že vedeli … ampak žal jaz ne verjamem v izkoreninjenje bolezni … ne te ne nobene druge 🙁 … enkrat bo z veliko silo itak nekaj udarilo ven … nas je preveč na tej ljubi zemljici in pregrdo ravnamo z njo … bo sama poskrbela da jo bomo nehali uničevati …

sem pa vesela da se je cepljenje končalo … moj 4-mesečnik je še bil cepljen … kar me tudi ne mori preveč … ker imamo namen še malo raziskovat skrite kotičke tega planeta … kjer tud te bolezni še vedno so.

drugač pa … človek nikdar ni pametnejši od narave … a je mogoče kdo gledal dokumentarc kaj so rusi počeli v laboratorijih v 80-tih letih s črnimi kozami (ko so jih že razglasili za premagane) :((( zih se to še dogaja … in prepričana sem da bomo vsi skupaj enkrat fino dobili po buči za vse to.

mal sem zašla :)))

B.

saj niso izkoreninjene, samo zmanjšane na tako stopnjo, da delamo več škode z neselektivnim cepljenjem kot pa sama bolezen, ker je cepljenje kljub vsemu le 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uspešno in predvsem lahko kaže lažne pozitivne teste, če si bil cepljen. Zdaj bodo pa morali monitoring populacije močno povečati. Mene bolj skrbi, če smo res tako dobro v zdravstvu, da bomo pravočasno in dovolj zgodaj odkrivali pojavitev bolezni.

Pri Natasi Raljan- Tic je dolgo niso odkrili. Tudi sami bomo morali zdravnikom
” tecnariti”, da bodo pravocasno predpisali ustrezne preglede.

Lep pozdrav s cimvec zdravja Babi

Pri nas (S Evrope) cepljenje za TBC pri novorojencih ni vec obvezno… ker skorajda ni vec primera te bolezni.. Je pa priporocljivo za vse otroke starsev, kateri veliko potujejo… to se pravi takih, kot smo mi…:)) Ce je vsaj en stars “tujec”… Eh, bolje, da vam ne npisem, da sem takrat slisala: “Ja, vi, ki mislite potovati v Rusijo”… Slovenija je se vedno marsikomu nepoznana…
Saj sem bila tudi sama zelo skepticna… pa ker sem vedela, da bodo tudi v Slo kmalu ukinili… ampak, ko so mi ralozili, kaj vse lahko stakne otrok na potovanjih npr z letalom… me je pa zvilo…
Baje cepivo drzi prvih deset let… Ali katera ve, ce to drzi?

Jaz sem vesela, da so vecina cepljenj za nami.. in da smo jih presli skoraj brez reakcij… Lp! S.

No moja kolegica je ravno v petek prisla iz bolnice in mora biti se 6 tednov na bolniski.

problem ni samo v črnih kozah – z današnjim znanjem zna po končani fakulteti vsdak biolog ali mikrobiolog sam naredit mnogo hujše zadeve kot so že znane bakterije
tako da tisto kar pokažejo na filmih je samo del stare zgodbe…….

če vprašaš vojaške raziskovalce se bi oni cepili proti vsemu za kar se cepit da:D

cepivo proti tberkulozi je slabo, ker prime le pri manj kot 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi
to pomeni da tudi če si bil cepljen, je velika verjetnost da zboliš za tuberkulozo.
je pa res da so bakterije ki povzročajo tuberkulozo neprestano prisotne v okolju, a za tuberkulozo zboli zelo malo ljudi, saj zbolijo le tisti ki imajo zelo slab imunski sistem – zato tudi bodo ortoke mamic, okuženih s HiV še naprej cepili, saj imajo oni mnogo večjo verjetnost da zbolijo

ampak za tuberkulozo se ze nekaj časa išče novo učinkovitejše cepivo, in ko bo na voljo se bodo cepljenja ponovno uvedla

New Report

Close