Konec porodniške – pomoč
Pozdravljeni,
kmalu bo moje porodniške konec. Nimam več statusa študenta oz dijaka, ampak moram še narediti eden predmet za maturo. Kaj mi svetujete glede zaposlitve? Torej… glede na to, da se v kmalu v prihodnosti načrtuje še en otrok, me zanima ali je bolje se zaposliti za določen cas? Za nedoločen čas dvomim, da bi dobila, denar se pa potrebuje.
Kaj pa v primeru, da se sploh ne zaposlim in ne iščem zaposlitve? Ali mi kaj pripada? Partner je zaposlen.
Hvala za odgovore 🙂
Mene pa malo “pojezi” takšno kalkuliranje, če nekdo nujno potrebuje denar. Če meniš, da nujno potrebujete denar, išči službo in ko jo boš našla, je že bolje, če jo dobiš za nedoločen čas in si potem morda na porodniški še enkrat.
Malo manj razumem, če nujno potrebujete denar, eden je zaposlen, drugi še malo kalkulira, kako bi folgali potem naprej še z enim otrokom, če bi ti prenehalo del. razmerje za določen čas? Če že sedaj pri enem otroku finančno nekako gusti, kakor navajaš. Saj na Zavodu tudi ne dobivaš v nedogled denarnega nadomestila, pa še tisto ni tako veliko, da bi preživelo še enega otroka.
Otrok je odgovornost in če je še eden in nimate ravno bogatih finančnih sredstev, potem najprej najdi še sama redno zaposlitev, potem si pa še kakšnega otroka omislite.
In če se ne zaposliš in boste po načrtih vseeno imeli še enega otroka – kako si to mislila, če že sedaj praviš, da se denar potrebuje?
Poskušaj vmes narediti še tisti eden predmet pri maturi, ker ti bo verjetno s papirjem od mature lažje pogledati za kakšno delovno mesto kot pa brez nje.
http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe
Forum je zaprt za komentiranje.