Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Konec štetja korone – testi le hospitalizaciji – NORO

Konec štetja korone – testi le hospitalizaciji – NORO

Na spletni strani Who piše, da nekateri ljudje ne razvijejo simptomov, kljub okužbi, niti se ne počutijo slabo.

Ker ce ji ne bi, bi se cityparki, btcji in ostali trgovski centti zaprli.
Noup, drzava dovoljuje se odprtje novega, otvoritev z verjetno lepimi popusti za vse koronavirusa zeljne ovce.
Aleja.si

Zakaj nekateri rabite v hm zdej? Al pa hervis? Al pa v gap? Res, ZAKAJ?

Prav vidno je, kdaj privrženec stranke piše…

Madonca,pa saj tudi če smo 14 dni v izolaciji, se bo v tem času ziher vedno kdo našel, ki bo širil virus dalje. Srečaš ga lahko v lekarni, nujnem nakupu v trgovini… Nidani, vedno se kdo najde.

Žal imaš popolnoma prav. Sedaj lahko samo na varnem čakamo. Ljudje naj se pa faking zbrihtajo in naj nehajo gledat samo za svojo rit. Samoizolirajte se.

Res? Kako se lahko nujen obisk lekarne (kjer btw spuscajo notri enega po enega) in kazanje na otvoritvi stacun z nenujnim blagom sploh primerjata?
A jih je v nakupovalnih srediscih tud 10 pred vrati ali prosto po presernu slatajo vse po vrsti?
Kaksna matematika je to? Strankarska, cerkvena?

Srečko5, tole napisano za “elito” si pa zadel v sam center tarče. Saj so se tudi z maskami na obrazu pohvalili, in s tem pokazati, da zase jih že imajo, in to tiste taprave, ne kirurških.

ALi ste opazili, da so se obrazi t.i. elite (predvsem starejši) povsem “potuhnili”?
Pred tem so stalno dajali izjave na vse mogiče teme in kofetkali.
Res je vse gre po zvezah.
Nekateri imajo že zagotovljene respiratorje, drugi so se “poskrili” v tujino (Hrvaška in par drugih držav):

Nič kašlja?
[/quote]

Ne.

Med nami je toliko kožnih, da so dosedanji nacini neucinkoviti, podatki pa lažni. Statisticno je dolocen procent bolnih. Ženska je na tiskovki lepo povedala, da bo nova mwtoda v nekaj dneh, ko se pojavi več obolelih, tocna. Sedaj nismo še v fazi najvecje obolevnosti.
S tem nacinom bodo s proatili kapacitete za testiranje. Če imaš lazjo obliko si pa na bolnisji doma. Pika. Samokarantena je osnova vsega. Zdravih in bolnih. Pika. Bodite pametni in ze enkrat razumite pojem samokarantene. To ne pomeni, da greš v kafič na kafe, tudi če si tam sam, ampak, da si ga skuhaš doma.
Vse sloni na ljudstvu. Če bomo pametni, gremo lepo skozi, ker pa smo ocitno neumni, bo pizd.arija. samo poglejte današnji dan na lj tržnici, v piranu. Norcev kar češ. Samo danes smo sigurno pridelali kakih 1000 novih okuzenih, ti bodo zadevo še širili….računajte malo, se zamislite in ostanite doma.

Ok, ampak koliko časa so potem kužni tisti, ki so sami okuženi in imajo blage znake ali jih sploh nimajo? Ti se okužiš in si v karanteni doma – koliko časa? Kdaj veš, da nisi več boln in/ali kužen?

Srečko5, tole napisano za “elito” si pa zadel v sam center tarče. Saj so se tudi z maskami na obrazu pohvalili, in s tem pokazati, da zase jih že imajo, in to tiste taprave, ne kirurških.
[/quote]
Lej, če sem tukaj na mon forumu samo enemu odprl oči in je poskrbel za sebe in svojo varnost, sem zadovoljen v sebi.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Sicer pa, glede na to, da je v prihodnosti planirano čipirati ljudi, je takale zadeva idealna priložnost.

Seveda, da ne znate, zmorete zračunat, ker zdravnikov pravzaprav ni. Večina bolnih.
Kar j8h pa je, jih je pa treba šparat, ker bodo drugače ptegoreli.
Sistem je sesut.
Kdor tega še ni dojel, se še vedno dela norca iz gripice, kar se mnogi še vedno, naj bo vsaj toliko uvideven in naj to počne na samem.
Vsaj zaščiten.
Večina obolelih je starih med 30 in 49let!!!!!! Uradna cifra!
Torej nikakor 80plus.
Bo sedaj šlo?

Lej, če sem tukaj na mon forumu samo enemu odprl oči in je poskrbel za sebe in svojo varnost, sem zadovoljen v sebi.
[/quote]

Do sedaj nisi nikomur odprl oči, žal.
Niti nisi ničesar v splošno dobro povedal.
Edino, kar trobezljaš, je iz posta v post to, kako si poskrbel za svojo rit, ostali naj se pa je be mo, ker smo napačno volili. Haha, saj večina ljudi sploh tam bila ni! Ok. Tumbaj dalje, kot ta s-tara kokoš.
Oba histerično napihuje.

Ok, ampak koliko časa so potem kužni tisti, ki so sami okuženi in imajo blage znake ali jih sploh nimajo? Ti se okužiš in si v karanteni doma – koliko časa? Kdaj veš, da nisi več boln in/ali kužen?
[/quote]

Lool, tudi mene to zanima? Eni so bolni 4 tedne drugi 6. Kdaj bos vedel, da si zdrav?! Ker ne bos vec imel vrocine, kaslja. Ja pa ja. Jaz kasljam vsako zimo. A naj bom doma tri mesece?

Sicer pa ce se ze grejo taksno taktiko, bi popolna karantena bila nujna! Ne pa da se hodimo v sluzbe.

https://www.youtube.com/watch?v=Etlyvt9n_QE

VB bo delala popolnoma isto.

Lool, tudi mene to zanima? Eni so bolni 4 tedne drugi 6. Kdaj bos vedel, da si zdrav?! Ker ne bos vec imel vrocine, kaslja. Ja pa ja. Jaz kasljam vsako zimo. A naj bom doma tri mesece?

Sicer pa ce se ze grejo taksno taktiko, bi popolna karantena bila nujna! Ne pa da se hodimo v sluzbe.
[/quote]

Teden dni si bolan pri milejših simptomi. Zdaj so vse te spustili domov pri nas. V bolnicko jih je samo deset. Štirje so se težkimi simptomi. Eden je žal umrl.

[/quote]

Kake štiri tedne od pet, sedem dni do 14 ti so že težje. Da si štiri tedne bolan so že zapleti težki si v bolnici.

Do sedaj nisi nikomur odprl oči, žal.
Niti nisi ničesar v splošno dobro povedal.
Edino, kar trobezljaš, je iz posta v post to, kako si poskrbel za svojo rit, ostali naj se pa je be mo, ker smo napačno volili. Haha, saj večina ljudi sploh tam bila ni! Ok. Tumbaj dalje, kot ta s-tara kokoš.
Oba histerično napihuje.
[/quote]
Rezultat ignorance velike vecine in VASEGA napuha je to, da ste vsakega, ki je se pravocasno skusal narodu odpreti oci, po dolgem in pocez popljuvali.

Vi ste tisti, ki ste s svojo vztrajno ignoranco in zajebancijo okoli vsega tega poskrbeli, da nam, osvescinim ni preostalo drugega kot, da smo se bolj kot ne umaknili. Tam, kjer virus se ne razsaja, pa se to se danes dogaja. In ravno taksni NAFUTI BEDAKI ste poskrbeli, da so ljudje okoli vas ostali zaspaniin se danes marsikaj ne jemljejo resno, s svojim obnasanjem pa ogrozajo vse okoli sebe.

Ampak ocitno ste preneumni, da bi se svoje vloge sploh znali zavesti.

Zaradi taksnega ignorantskega KONCENZUSA na vseh nivojih, pa danes dejansko vec ni pravega smisla ljudi masovno testirati, ce je testov premalo. Zato pa imate bolanih en kup zdravnikov. Tako kot smo hekateri ze pred bog si ga vedi koliko tedni napisali. “Zurka” pa se sele zacenja. Ampak za vecino je vse to ocitno visja matematika. Vzno, da se ne panicari. Ja, seveda…

V celotnem tekstu si 2x popolnoma brez potrebe poklicala mojo mačko Piko. Želim, da se temu v bodoče izogibaš. Hvala.

Meni je zadeva dokaj jasna. Ko je človek enkrat toliko prehlajen, da potrebuje zdravniško pomoč, se ga testira in se na podlagi testa določi ustrezno zdravljenje. Za njegov celoten socialni krog se takrat smatra, da je okužen, če je bil test pozitivien. Posledično je bil porabljen 1 test, laborantka je naredila 1 test. Prihranek časa.
Jasno je, da ne moreš testirati vsega prebivalstva, saj smo venomer v stiku drug z drugim. Tudi če sem dopoldne testirano negativen, popoldne nisem več, ker sem šel v market po kvas. Naj se po nakupu kvasa testiram ponovno?

Ko presežeš določeno kritično število ne moreš več slediti vsem, ker nimaš dovolj kadra, ki bi se s tem ukvarjal, niti ni pravega smisla. Na koncu verige povezav, bi se sklenil krog, in ugotovili bi, da so bili vsi v stiku z vsemi.
Tu je vikend in vsi smo v samoizolaciji. Tako zdravi, kot okuženi (od katerih nihče ne ve kaj je, okužen ali zdrav). Če ostanemo v samoizolaciji, bodo zdravi ostali zdravi, nekateri okuženi bodo ozdraveli, nekaterim pa se bodo zdravje močno poslabšalo. Te bodo testirali in zdravilil v bolnišnicah.
Če v samoizolaciji ne ostanemo, če nismo dovolj disciplinirani, bomo na koncu vsi okuženi, nekaterim pa se bodo zdravje močno poslabšalo, in te bodo testirali in zdravili v bolnišnicah (če bo še prostor zanje). Torej, prostor za hudo bolne je popolnoma odvisen od discipline celotne populacije.
Pod črto; predvidevati je treba, da je nepoznana oseba, ki jo nekje srečujete, okužena in pazite se pred njo. Predvidevati je treba, da ste že okuženi, in vprašajte se, koga želite ali ne želite okužiti naprej. Bližnje, svojce, otroke, starše, sodelavce, ste že. Ne hodite naokrog in ne okužite še ostalih.

Ljudje smo idioti. Še zmeri se druzimo. Sva sla s kolegom pse sprehajat. Med nama 2 m razmika preventivno. Vmes srecava skupnice ljudi po 4-5. Verjetno kaksna družina. Se jih ogneva v loku. Kako pa je po mestih in vaseh? On dela od doma, mi se nismo še uspeli zmenit v sluzbi, šef ni glih za… Smo pa iz cele Slovenije. Če se samo en okuži in prinese v pisarno. Me je že zdaj strah, ker eni še vedno kihajo in kašljajo še od prej. Sploh ne morem normalno delat. Pa že tko so me v službi v 2 mescih okužil 3x z neko virozo/prehladom. 1 tedn bolniške. Še vedno nisem čist ok. Se prav jaz sem bil s tem kolegom na sprehodu, drugače doma, ne otroci niso več doma, v bistvu sem že kar kandidat za resnejšo obliko bolezni. Kako bodo drugi, ne vem. A je 2 m zunaj dovolj daleč. Oba sva mnenja, da nisva še nič pobrala nikjer. V večjo družbo noben ne upa zdaj.
A kaj me sploh skrbi? Imam starše stare čez 70, on tudi. Smo na vezi prek telefona. V bloku kjer živim, so ene 3 upokojenci, ki se redno srečujemo na hodniku. Ne želim jih okužiti, nočem da kdo umre zarad mene. Če mene kdo okuži, ne želim širiti naprej. Če se okužim grem v samokaranteno za 14 dni. Ampak ker ne bojo več testiral, ne vem al mam viroza al covid19. V karanteni bo cela družina za 14 dni minimalno, no v bistvu sva samo 2, ker so otroci že na svojem. Upam, da kdo resneje ne zboli. Okrevanje od 3 do 6 tednov! Kdaj grem sploh lahko v službo, da nikogar ne okužim? Nočem da zarad mene kdo umre. A da pustimo da se 2 milijona zarad idiotov, ki se družijo prekuži in zaradi 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 2 milijona ljudi zabaše ves zdravstveni sistem, to je ok?
No vsaj šole zaenkrat ne bojo tega prenašale naokoli. Ampak kaj bo čez 2 tedna. Zgleda bi morali dejansko ustaviti ne le javno življenje, ampak celo državo, razen nujnih zadev.
[/quote]
20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} težje obolelih od 2.000.000 je 400.000 tisoč.
Če vzamemo italijanski model, ki se nam obeta je to vsaj 7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 400.000 je to 28.000 tisoč pokojnih recimo v nekaj mesecih.
Verjetno bo še huje, ker je naše zdravstvo samo še na papirju. Sicer vsa čast tistim, ki se trudijo, (ker ne morejo pobegniti) samo vsi vemo, da je to ustavljanje cunamija s otroško kanglico.
Koliko pa imamo v Slo sploh krematorijev. 1 ali morda 2? Kakšna je je njihova kapaciteta?
Tako, da je angleški model – prekužimo kar se da hitro vse za nas nevzdržen. Dobro, ne bomo kremirali imeli bomo septične jame. Na Žalah so že odkupili nekaj dodatne zemlje, že pred korono, da ne boste zagnali vik in krik.
Torej teh 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} procentov nikogar ne zanima ( glej Borisa Johnsona in njegovo zločinsko blebetanje) kaj pa 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} procentov prekuženih in preživelih. S kakšnimi posledicami (tudi na možganih)? Bo virus ostal trajno v telesu in izbruhnil kadar se mu bo zahotelo, morda naslednjič pri isti osebi ne bo lažja oblika? Kdaj dobimo odgovore?
Vem, da so tole izračuni bolj na palec in oko ampak kaj če so blizu resnici.

da iz nosa NE teče.
[/quote]
Glej simptome!
https://www.24ur.com/novice/slovenija/koronavirus-kaj-morate-vedeti-in-kako-ravnati.html
Sicer pa so simptomi kar se da različni. Res 24kur ni kredibilen vir podatkov (kateri vir pa tej situacijiu sploh je) pa vseeno poglej.

Kaj je to mrzlica?

Nizja temp kot povprecna?
[/quote]
Visoka vročina pri kateri te trese kot bi prišel iz ledene vode. Lahko pa tudi samo blago povišanje pri nekaterih tam okoli 37,5 in mrzle roke, noge, mrazenje po životu in vsaj pri meni čuden občutek na predelu lic.

New Report

Close