Konec strategij(-e) cepljenja in prosto cepljenje na željo posameznika?
Hm, težko verjamem, ampak… imela si prav. Hvala.
[/quote]
Dobil si termin? Meni je bilo še prejšnji teden rečeno, da ne cepijo nikogar pod 60, če ni v rizični skupini. Da naj kar počakam na klic. Sem pa 45. Tale strategija je res zafurana. Očitno kot ponavadi pridejo h koritu tisti, ki so najbolj glasni.
Dobil si termin? Meni je bilo še prejšnji teden rečeno, da ne cepijo nikogar pod 60, če ni v rizični skupini. Da naj kar počakam na klic. Sem pa 45. Tale strategija je res zafurana. Očitno kot ponavadi pridejo h koritu tisti, ki so najbolj glasni.
[/quote]
že vsak tamau ve, da je v SLO na lagerju 160.000 doz cepiva, ki ga nihče noče, sploh pa ne AZ.Zdaj lažejo da je cepiva premalo, samo zato, da bi folk začel vpit kje je cepivo, samo se to ne bo zgodilo!!
Starejši so se cepili kar so se cepili, med starejšimi je veliko necepljenih, ker se nočejo, mlajši se se bodo morda 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, sploh pa ne zdaj pred poletjem………….
Nič ne bo fašisti so izgubilo vojno!!
že vsak tamau ve, da je v SLO na lagerju 160.000 doz cepiva, ki ga nihče noče, sploh pa ne AZ.Zdaj lažejo da je cepiva premalo, samo zato, da bi folk začel vpit kje je cepivo, samo se to ne bo zgodilo!!
Starejši so se cepili kar so se cepili, med starejšimi je veliko necepljenih, ker se nočejo, mlajši se se bodo morda 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, sploh pa ne zdaj pred poletjem………….
Nič ne bo fašisti so izgubilo vojno!!
[/quote]
A sedaj že 160 000 včeraj ste trdili 120 000, dajte se zmenit in poenotit, ker se smešite.
Mogoče se bo kaj spremenilo, ko bodo končno “rodili” aplikacijo, ki naj bi delovala na nacionalni ravni.
Tisti, ki smo prek e-uprave izkazali interes za cepljenje pred meseci, smo nedolgo nazaj dobili obvestilo, da bomo dobili nek sms v prihodnjih dneh, tako da bo zdaj vse zadovoljilo informacijsko pooblaščenko, ki je prej bremzala zadevo in da bodo podatki posredovani v to aplikacijo, potem pa naj bi prek mejla ali smsa dobil sporočilo z datumom in krajem cepljenja.
Mogoče se bo s tem “sprostilo” cepljenje za vse.
Zgolj ugibam, ne vem.
Informacijska pooblaščenka ni nič kriva, če država ni sposobna spacat enih splošnih pogojev v skladu z GDPR, ki je obvezen za vse povsod po EU. Če lahko ena leva firma s 3 zaposlenimi objavi nagradno igro in mora zraven vsakega udeleženca obvestiti kako in zakaj bo uporabila zbrane podatke, kako je možno, da država tega ni predvidela in pripravila, preden se je sploh lotila zbirat prijave, niti ji ni to uspelo v pol leta??? In potem je kriv tisti, ki po svoji dolžnosti opozori na to sramotno šlamastiko? Ta oblast je tako obupno nesposobna, da bi bilo smešno, če ne bi bilo tragično.
noup….sredi julija te čaka ponovno cepljenje, maske ves čas na gobčku, če ti kaj ni prav se žali Jajnši
https://www.youtube.com/watch?v=G3m3xe2vO1Q
Vaš link
[/quote]
To vem. NIJZ pravi, da zagotovo 3 mesece, lahko pa celo 6.
Torej je od aprila do julija moja imunost vprašljiva, potem je pa sploh več ni?
Lahko potujem brez 3. doze cepiva po 6-ih mesecih od prejetega 2. odmerka?
Ne bi se cepila samo zaradi potovanj.
Predvsem ne bi rada zbolela.
Hočem pa tudi živeti vsaj približno normalno in če grem na sosednjo HR ne vsak teden na bris.
Pred poletjem 20 smo skoraj vsak prosti vikend preživeli na hr obali.
Hočem pa tudi živeti vsaj približno normalno in če grem na sosednjo HR ne vsak teden na bris.
[/quote]
Kakšne tretje doze, jst sem se cepil in grem drug teden na Hrvaško za celo poletje, cepljen ali ne itak moram ob stiku z drugimi imeti masko, koliko časa drži cepivo pa ?? ko bodo s testi ugotovili bomo vedeli.
Vaš link
[/quote]
to niso vprašanja prebivalcev Slovenije, to so vsiljena vprašanja in odgovori NIJZ.
Vprašanja, ki sem jih jaz zastavil, pa ni nikjer npr. tale:
Ali je bil virus SARS-COV-2, ki domnevno povzroča bolezen COVID19 izoliran in dokazan in kje je ta dokaz na podlagi katerega je bila v SLO razglašena epidemija?
Zakaj v SLO v laboratoriju preiskujete PCR teste na sekvenci 45, če pa je predlog WHO-ja 20 sekvenc?
Zakaj nekatere države obdelujejo PCR teste na sekvenci 20-25 vi pa na 45?
Zakaj vsakega pacienta, ki je samo pozitiven na podlagi PCR testa brez simptomov bolezni covid19 in ima 2 do 3 , ali več pridruženih bolezni razglasite da je umrl zaradi covid19?
Zakaj je v SLO edina država na svetu, ki svoje državljane cepi s cepivom AZ samo z enim odmerkom, kar pa ne zadošča za prestop državne meje?
prosim za odgovor
to niso vprašanja prebivalcev Slovenije, to so vsiljena vprašanja in odgovori NIJZ.
Vprašanja, ki sem jih jaz zastavil, pa ni nikjer npr. tale:
Ali je bil virus SARS-COV-2, ki domnevno povzroča bolezen COVID19 izoliran in dokazan in kje je ta dokaz na podlagi katerega je bila v SLO razglašena epidemija?
Zakaj v SLO v laboratoriju preiskujete PCR teste na sekvenci 45, če pa je predlog WHO-ja 20 sekvenc?
Zakaj nekatere države obdelujejo PCR teste na sekvenci 20-25 vi pa na 45?
Zakaj vsakega pacienta, ki je samo pozitiven na podlagi PCR testa brez simptomov bolezni covid19 in ima 2 do 3 , ali več pridruženih bolezni razglasite da je umrl zaradi covid19?
Zakaj je v SLO edina država na svetu, ki svoje državljane cepi s cepivom AZ samo z enim odmerkom, kar pa ne zadošča za prestop državne meje?
prosim za odgovor
[/quote]
Enkrat sem prebral misel nekega filozofa: neumna oseba lahko postavi vprašanje na katerega deset znanstvenikov nima odgovora.
[/quote]
Kako dolgo pa misliš, da drži cepivo proti prehladu?
Korona virusov je na milijone in vsakih par mesecev novi sevi.
bla-bla-bla- ni pravih podakov, ljudje se tepejo za cepiva, zadnjič na GR so se stepli 80 letniki, če ne bi bilo zraven njihovih otrok bi partizabni dokončali, kar niso leta 1945…hecam se…cepiva je kot dreka 150.000 in NIJZ ima točne podatke, ker to ni Albanija, saj veš, da NIJZ dela strokovno, al pa ne?
no, pustimo NIJZ doz je 150.000 in Jaanši se tresejo hlače, ker ne ve kam bo z dodatnimi 500.000 ki prihajoja, v EU ga že vsi sprašujejo kaj hudiča delate v SLO da gre cepljenje tako počasi. No zdaj baje pripravljajo še vojsko da bo pomagala, samo ne vem kaj bodo vojaki tam delali, a bodo starce iz DSO nosili tja in jih potem držali da ne uidejo
[/quote]
Se strinjam. Sploh nimajo evidence. Strategijo ima samo še Kaco. Trenutno jim aplikacija ne deluje. Ljudje pridejo na cepljenje in povejo da so jih klicali, čeprav jih niso in jih brez problema cepijo. Kar nekaj znancev se je tako cepilo. Pa ne gre za rovte, ampak glavno mesto.