Konec veze zaradi psa
Sem v vezi nekaj let. Psi so me že v začetku motili, to sem tudi povedala. Zdaj živimo skupaj in bi rada končala vezo. On tega noče, pravi da naj potrpim še teh nekaj let. Baje naj bi še nekje 5 let živeli. Jst pač nočm več bit pod isto streho kokr psi, ja jih je več.
Takrat je rekel da ima pse, ko sva se spoznala, samo je potem pozneje bilo videti da pač ni tako enostavno kot se reče.
Rekla sem mu da se mislm preseliti ker tako ne morm. On pač ves sesut..
Se splača potrpet?
Glede tega zelo pomembnega se ne ujameta in žal nista za skupaj. Jaz tudi sama vem ker imam rada živali, da bom imela tudi čez x let vsaj 1 žival al bo to pes, maček(bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in si ne predstavljam niti živeti z nekom ki mu ni do živali.
Kaj tocno pa te pri pseh moti? In koliko je teh psov# so kakšennposebne pasmem da se mora ekstra z njimi kako posebno ukvarjat?
Recimo jaz sem nora na čistočo in dolgo nisem želela psa v hiši, a sem popustila zaradi otrok. Zdaj jo imam tako rada, da z lahkoto spregledam vso nečistočo, ki pride z njo, pač malo več čistim, malo pa stran oogledam in je.
Podpis.
Imam tudi sama rada zivali, a sem postopoma izgubila prijateljico, ko se ji je popolnoma zmesalo s psom. Tudi njena zveza je zaradi psa razpadla. Ce je pes na prvem mestu, potem pac tam ni cloveka. Vsak se sam odloca.
[/quote]
Tako nekako, sploh predzadnji stavek, ce ej zival pred partnerjem, pac ne bo slo, že za to, ker tak ‘ljubitelj’ ne vidi, da je povsem izgubil kompas in se mu zdi, da ni s tem nic narobe … Od tega da s psoma skupaj jedo – malo.meni malo tebi, z isto zlico, psa gor, psa dol … In to na 50 kvadratih, v stanovanju …čista ljubezen ja.
Jaz imam rada pse, ampak sama ga pa ne bi imela nikoli. Tako sem rekla nekaj let nazaj, ko sem potem na vrat na nos posvojila odraslega psa. Je super, pameten kot strela, naučil me je ogromno stvari, ampak po pravici povedano komaj čakam, da umre. To je zame absolutno prevelika odgovornost, nikamor ne morem brez njega, življenje si moram res prilagajat zaradi njega. Imam tudi mačke, ki so čisto drugačne, imam jih že skoraj 20 let in sem očitno mačkoljubec. Psi pa res niso zame.
Za piko na i pa si je še moj partner, s katerim sicer ne živiva skupaj, lansko leto omislil psa. Mrcino, ki ima skoraj 80 kg. Pa ni panike, imam tudi tega psa rada, kot pač vse živali, ampak ko pa pride k meni domov in najprej potaca vse kavče, potem raztera mačke po kotih … Ne, ne bi ga imela v varstvu, nikoli. To sem tudi mojemu rekla. Pač nisem za pse in fajn je, da to vsaj upam na glas povedat.
Človek brez empatije je materialist. Samovšečen in nikoli pomagati sočloveku. so pač pomembni enostranski in točno določeni cilji in postavljeni ultimati, kjer pač škaf brez dna ne bo držal vode.
Sovražit pse, ki ti niso všeč ali se ne razumeš s njimi ne pomeni, da jih moraš mu vzet in prevzet vajeti. Nihče in ničesar ni tvoja last in vse na tej zemlji je na posodo in ne last.
Moja znanka je doživela preobrat zaradi katerega je postala druga oseba. Prej nikoli ni marala psov, če smo srečale na sprehodu kužke jih niti s pogledom ni ošinila, kaj šele, da bi doživljala ljubezenske izlive. Potem pa iz danes na jutri kupi čivavo in postane najbolj ljubeča pasja mati na svetu in borka za pravice psov. Njen kuža je kot clovek, ima kraljevsko posteljo, čeprav spi pri njej lepo pokrita z glavico na blazini,. Potem ima modna oblačila, najbolj modne pripomočke, splovilo in ritko ji po vsakem odvajanju briše z vlažilnimi robčki… Ima posebno torbico za nego, ki jo ima ves čas s seboj itd. Ma mnogo vsega… Težko je dojet tak preobrat.