Konec z barvanjem las – je že kateri uspelo?
Barvam si lase – na rjavo – že 30 let.
Vsak mesec ali na dva. Da prikrijem sivino.
Zdaj si jih nisem barvala že od poletja. Imam v resnici srebrno siv narastek – lep, 3 cm.
Ene se barvajo na tak odtenek.
Gledam sosedo srebrno sivo, samo ima bolj goste lase, krajše in je top za videt.
Jaz se odločam, da se ne bi več barvala! Zdaj prikrivam s šild kapo, da se ne vidi kontrast, ko grem ven.
Je že katera zbrala pogum in se ni več barvala? Je izpadla bolj ‘starikavo’? Saj končno se lahko še vedno pobarvaš nazaj :-).
Mislim počakat do pomladi – do takrat lahko s kapo hodim naokoli in potem se postrišt na kratko.
Ste ve tako pogumne?
sem 39, delam isto kot ti, ker mi kratki sivi poganjajo na vrhu glave in si jih pulim s pinceto,..barvam se nekje na 2 meseca..jih še ni toliko, se pa vidi, ker imam svoje rjave, barvam pa se na temno blond do zelo svetlo rjavo…
ali je možno, če si jih pulim občasno s pinceto, kratke sive, ki zelo hitro na novo poganjajo na vrhu,da potem še bolj hitr rastejo?
jaz zaenkrat mislim, da si ne bom pustila sivih..moja mama je 65, barva si na blond in zgleda zelo mlada..si ne predstavljam, da bi bila siva..
Jaz ze dolgo opazujem en fenomen, ki dosedaj ni bil znacilen za naso drzavo. Mlajse zenske srednjih let se ne barvajo, starejse upokojenke pa obvezno. Tudi moja mami pravi, da bi dala zadnji euro za barvo za lase, ker siva pa ze ne bo. Ceprav meni priznava, da mi moja naravno siva paz frizurca pa ful pase….Italijanke, Nemke, Skandinavke-itak, se jih velik ne barva. Je pa res treba paziti, ce nosis sivo frizurco- lase morajo biti vedno lepo postrizeni, dveze umiti, obraz nalicen, sminka na ustnicah in lepa postava.
Meni res zgleda starikavo in grdo.Zelo grdo.[/quote]
Čist res? Starejša gospa, urejena z belimi lasmi ti je grda?
Meni bolj groteskno izpade, ko se dame barvajo na črno, rdeče. In če imajo redke lase, že po 14-tih dneh izpade ‘žalostno’.
Spominjam se ene gospe na banki, ki je imela srebrno barvo las, spete v rolo. (ne v figo)
Kako je bila lepa.
Kako je bila lepa in elegantna. Pa mlada!
meni je zelo grdo, razen potem ko si že tako stara in če imaš recimo dolge lase spete v figo, da se ne vidi toliko las..
gledam pa eno znanko, ki še ni 40, mlada, pa je vsa neka bio, veganka, oh in sploh in se seveda ne barva..groza, kako staro in neurejeno zgleda, ker ima že kar nekaj sivih las za svoja leta..pa še dolge ima, nespete in izgleda kot pehta.
Pri frizerju si daj delati pramena, da se ti ne bo videl narastek tako očitno in tako na vsake toliko, dokler ti ne bodo lasje zrastli toliko, da se boš dala ostriči na primerno frizuro z nebarvanimi lasmi.
Jaz sem se barvala v rosnih letih, zdaj se pa ne več in ti še povem zakaj. Zato, ker se mi s tem ne da ukvarjati in je brezveze.
Kdor je lep, je lep. 😉
Seveda delujejo starikavo.
Če si pod 70 in če želiš izgledati mladostno, urejeno in ne nosiš sivih kikel do podkolena in rjavih jopic ter štrapac čevljev, ne priporočam sive glave.
Čeprav poznam tudi ženske, ki gredo proti 80, pa so urejene – še zmeraj si kupijo kakšno dobro cunjo, čevlje, hodijo k frizerju, imajo makeup… topšit ženske.
Veliko je tudi odvisno od financ.
No, jaz sem že ena tistih, ki se cca 4 leta ne barvam več. Stara sem preko 60, imam kratko fizuro, seveda urejeno, saj grem vsak mesec k frizerju.Imam pa goste lase. Imam sorodnico ki redno hodi službeno v Italijo, pa pravi da se Italijanke zelo malo barvajo.Imajo pa res urejene frizure.Ni mi žal da sem se tako odločila. Sem se rešila kemije na lasišče.
Tudi jaz sem nahala barvati lase malo pred šestdesetim letom. Niso še enakomerno sivi, videti je kot nekakšni drobni prameni in večina ljudi okrog mene pravi, da so v redu. Pa jih ne sprašujem, le partnerja sem. Najbolj všeč pa mi je to, da sem se rešila kemije pri barvanju, saj so me kar mučile alergije.
Je pa res tudi to, da sem od otroštva naprej občudovala sive lase. Še vedno sta v moji predstavi najlepši par starčka, ki sem ju spoznala kot otrok. On v svetlejši sivi obleki, ona v kostimu, oba siva in on z belo srajco in ona z belo čipkasto bluzo, pa tolikokrat sta se držala za roke…
Gledam mlade, ki se barvajo na belo, stare pa na barvo.
Pa gledam stare, tam pri 80- 90 tih, ki imajo lepe, bele in goste lase, zelo lepo.
Najbolj grozen je prehod, tisti posamezni sivi in štrleči. Ko bi bili vsaj enake kvalitete, pa niso.
Dokler ne bodo sivi, bo barva.
Hecno, spodaj pa posivijo, po nekem času pa zopet obarvajo in to na čisto drugo, kot na glavi.
Imate ve tudi ta fenomen?
Naslednji mesec bom stara 59 let in še nisem imela pobarvanih las. Sicer mi tega nihče ne verjame, ker imam malo sivih las, pa še bolj svetle lase imam po naravi.
Tudi v prihodnosti se ne nameravam barvati. Barvanje je škodljivo, pravijo, da barve pronicajo skozi glavo do možganov in je zato tudi toliko bolezni.
Rajši se večkrat postrižem in lase navijem. Pozimi nosim hlače, poleti pa krila, je tudi krila malo čez kolena, čeprav morda zgledam kot stara teta, ampak ženske smo ženske, meni je všeč krilo in lepi čevlji ali pa sandali.
Ga ni gršega kot videti ženske s pobarvanimi lasmi, pol narastka, vmes pa kakšne rdeče, oranžne ali popolnoma črne barve, da se že kilometre na daleč vidi, da je vse umetno.
Dej, napiši zakaj imaš pofarbano lobanjo…Ajde, da čujemo to…
Dej, zakaj ne maraš pristne narave, oziroma zakaj se babe delaste, da imaste rade naravo…Ko pa to sploh ni res, to ugotovite že samo, če se v ogledalo pogledaste, ou…
Seks je namenjen za nadaljevanju človeške vrste, ne pa zabavi za babe…
Čisto normalno je, da moškega zelo kmalu ne zanima več spolovilnost s partnerico, to je nekaj najbolj naravnega na svetu, tako kot je naraven neokrnjen Triglav…
Dejte biti naravne, moški vas bodo končno začeli spoštovati, brez da bi komur koli še kdaj padlo na pamet, da bi vam ga uteral v našminkana usta med tisto kričeče rdečilo na vaših zgornjih ustnicah……
A ni to žalostno, da nas napeljujete na spolnost, same težave so s tem…
Raje bodite naravne.…Si misliš, kako bi bilo to čudno, če bi začeli Triglav farbat...zato, da bi bil privlačnejši…
Ženske ste čudne, to vaše goljufanje je zagotovo velika psihična motnja, ki jo prenašate tudi na moške…To je karmično gledano zelo zelo slabo…
Ma kaj te res ni nič sram moške napeljevati na spolnost, ma niti pred otroci vas ni sram, ali kaj…Meni se zdi to grozno….
Se zavedate, da s poudarjanjem spolovilnosti posiljujete ves moški spol, razen gejev….Tudi celo nekaterim gejem, ga tako dvigujete…So mi priznali….