Konec z barvanjem las – je že kateri uspelo?
sem 39, delam isto kot ti, ker mi kratki sivi poganjajo na vrhu glave in si jih pulim s pinceto,..barvam se nekje na 2 meseca..jih še ni toliko, se pa vidi, ker imam svoje rjave, barvam pa se na temno blond do zelo svetlo rjavo…
ali je možno, če si jih pulim občasno s pinceto, kratke sive, ki zelo hitro na novo poganjajo na vrhu,da potem še bolj hitr rastejo?
jaz zaenkrat mislim, da si ne bom pustila sivih..moja mama je 65, barva si na blond in zgleda zelo mlada..si ne predstavljam, da bi bila siva..[/quote]
Stara modrost pravi, da sivega lasu ne smeš izpuliti, saj sedem novih pride na pogreb ☺
In kaj boš s kano, ko boš začela siveti?[/quote]
saj zato se barvam, ker imam sive. 🙂 Ne vse, ampak kar nekaj. kana jih pobarva in rezultat je naravna barva, ne tista umetna peroksidna. Lasje se svetijo, so bujni, ne izpadajo, barva naravna. Moraš pa barvat s pravo kano, zmešano z limono, ne tiste kane, ki se spirajo po 5 pranjih, ki jih večinoma dobiš po drogerijah.
… druga barvila pa malo manj. Vem, ja. :))) Zato pa daš na sive lase manj kane in več drugega. Barvat je pa itak treba pogosteje zaradi narastka in ravno takrat so naravna barvila zlata vredna, ker ne uničujejo las, ker se dajo lepo mešati z olji, ker… ne nazadnje je tudi barva las bolj razgibana in ne deluje umetno.
No, druga rešitev pa vsaj 1x mesečno obisk pri dobrem frizerju.
To je pa ene 30 €. To si pa lahko provošči edino kakšna iz parlamenta.[/quote]
Ko bos nasla dobrega frizerja, ki te za 30 eur postrize, pobarva in sfrizira, pa prosim se tu gor objavi. Mene je nazadnje kostalo 70 eur, pa ni nek fancy salon, pa se prevec zadovoljna nisem bila. V ljubljani, sicer. Mislim, da bom sla nazaj na barvanje doma.
To je pa ene 30 €. To si pa lahko provošči edino kakšna iz parlamenta.[/quote]
Ko bos nasla dobrega frizerja, ki te za 30 eur postrize, pobarva in sfrizira, pa prosim se tu gor objavi. Mene je nazadnje kostalo 70 eur, pa ni nek fancy salon, pa se prevec zadovoljna nisem bila. V ljubljani, sicer. Mislim, da bom sla nazaj na barvanje doma.[/quote]
Moja frizerka pobarva ” narastek” , pa sem dolgolaska ( do polovice hrbta ) in posuši za 20 € . Striženje in bravanje pa 30 €. Barvat se hodim vsak 2. mesec, striženje 2x-3x na leto. Za vmes imam pa prah Wow s katerim si po umivanju las prekrijem narastek, do naslednjega umivanja. Stara sem 50 in tega se bom zaenkrat še držala.
Enako tudi jaz. Imela sem tudi jaz zelo goste lase, zdaj pa sem jih zaradi bolezni precej izgubila, kar ni prijetno. Zato nosim zelo kratke lase, Barvala se pa ne bom več – nisem navdušena nad vso tisto kemijo. Je pa res, da mišje siva barva ni prav lepo videti, moraš imeti vedno urejeno frizuro. Jaz imam k sreči srebrno sive lase.
Super, in kako si speljala zadovo?[/quote]
Nisem ravno tista, ki jo spršuješ, a ti lahko jaz povem, kako sem izpeljala.
Delala sem si pramene sive barve na vsake 3 mesece, dokler niso bili prejšnji pobarvani lasje vsi odstriženi. To je trajalo skoraj 1,5 leto, ker imam lase bolj na paževsko frizuro.
Res je pa treba še posebej, če nosiš svoje sive lase, paziti na svežo pričesko in vsaj rahlo naličen obraz.
Super, in kako si speljala zadovo?[/quote]
Nisem ravno tista, ki jo spršuješ, a ti lahko jaz povem, kako sem izpeljala.
Delala sem si pramene sive barve na vsake 3 mesece, dokler niso bili prejšnji pobarvani lasje vsi odstriženi. To je trajalo skoraj 1,5 leto, ker imam lase bolj na paževsko frizuro.
Res je pa treba še posebej, če nosiš svoje sive lase, paziti na svežo pričesko in vsaj rahlo naličen obraz.[/quote]
Super, torej zamenjaš nanašanje kemije enkrat mesečno na lasišče z nanašanjem kemije vsakodnevno na obraz:)
Pri frizerju si daj delati pramena, da se ti ne bo videl narastek tako očitno in tako na vsake toliko, dokler ti ne bodo lasje zrastli toliko, da se boš dala ostriči na primerno frizuro z nebarvanimi lasmi.
Jaz sem se barvala v rosnih letih, zdaj se pa ne več in ti še povem zakaj. Zato, ker se mi s tem ne da ukvarjati in je brezveze.
Kdor je lep, je lep. ;)[/quote]
Pa bosta dva pramena dovolj ?????
Dej, napiši zakaj imaš pofarbano lobanjo…Ajde, da čujemo to…
Dej, zakaj ne maraš pristne narave, oziroma zakaj se babe delaste, da imaste rade naravo…Ko pa to sploh ni res, to ugotovite že samo, če se v ogledalo pogledaste, ou…
Seks je namenjen za nadaljevanju človeške vrste, ne pa zabavi za babe…
Čisto normalno je, da moškega zelo kmalu ne zanima več spolovilnost s partnerico, to je nekaj najbolj naravnega na svetu, tako kot je naraven neokrnjen Triglav…
Dejte biti naravne, moški vas bodo končno začeli spoštovati, brez da bi komur koli še kdaj padlo na pamet, da bi vam ga uteral v našminkana usta med tisto kričeče rdečilo na vaših zgornjih ustnicah……
A ni to žalostno, da nas napeljujete na spolnost, same težave so s tem…
Raje bodite naravne.…Si misliš, kako bi bilo to čudno, če bi začeli Triglav farbat...zato, da bi bil privlačnejši…
Ženske ste čudne, to vaše goljufanje je zagotovo velika psihična motnja, ki jo prenašate tudi na moške…To je karmično gledano zelo zelo slabo…
Ma kaj te res ni nič sram moške napeljevati na spolnost, ma niti pred otroci vas ni sram, ali kaj…Meni se zdi to grozno….
Se zavedate, da s poudarjanjem spolovilnosti posiljujete ves moški spol, razen gejev….Tudi celo nekaterim gejem, ga tako dvigujete…So mi priznali….[/quote]
če še 1x prebereš boš izvedel 🙂 Pa ti men povej zakaj dajo moški delat pramena oz. še huje da se barvajo – včeraj sn vidla enga tipa starega gravž, na daleč se je vidlo da ima barvo rjavo o fuj, pa poglej Ota Pestnerja k se na črno barva, potem pa ima ob ušesih sive …. no povej
Dej, napiši zakaj imaš pofarbano lobanjo…Ajde, da čujemo to…
Dej, zakaj ne maraš pristne narave, oziroma zakaj se babe delaste, da imaste rade naravo…Ko pa to sploh ni res, to ugotovite že samo, če se v ogledalo pogledaste, ou…
Seks je namenjen za nadaljevanju človeške vrste, ne pa zabavi za babe…
Čisto normalno je, da moškega zelo kmalu ne zanima več spolovilnost s partnerico, to je nekaj najbolj naravnega na svetu, tako kot je naraven neokrnjen Triglav…
Dejte biti naravne, moški vas bodo končno začeli spoštovati, brez da bi komur koli še kdaj padlo na pamet, da bi vam ga uteral v našminkana usta med tisto kričeče rdečilo na vaših zgornjih ustnicah……
A ni to žalostno, da nas napeljujete na spolnost, same težave so s tem…
Raje bodite naravne.…Si misliš, kako bi bilo to čudno, če bi začeli Triglav farbat...zato, da bi bil privlačnejši…
Ženske ste čudne, to vaše goljufanje je zagotovo velika psihična motnja, ki jo prenašate tudi na moške…To je karmično gledano zelo zelo slabo…
Ma kaj te res ni nič sram moške napeljevati na spolnost, ma niti pred otroci vas ni sram, ali kaj…Meni se zdi to grozno….
Se zavedate, da s poudarjanjem spolovilnosti posiljujete ves moški spol, razen gejev….Tudi celo nekaterim gejem, ga tako dvigujete…So mi priznali….[/quote]
če še 1x prebereš boš izvedel 🙂 Pa ti men povej zakaj dajo moški delat pramena oz. še huje da se barvajo – včeraj sn vidla enga tipa starega gravž, na daleč se je vidlo da ima barvo rjavo o fuj, pa poglej Ota Pestnerja k se na črno barva, potem pa ima ob ušesih sive …. no povej[/quote]
no, tak ste ve fuj … še bolj … kot plastične lutke, vse umetno bljeeeeek
sem 39, delam isto kot ti, ker mi kratki sivi poganjajo na vrhu glave in si jih pulim s pinceto,..barvam se nekje na 2 meseca..jih še ni toliko, se pa vidi, ker imam svoje rjave, barvam pa se na temno blond do zelo svetlo rjavo…
ali je možno, če si jih pulim občasno s pinceto, kratke sive, ki zelo hitro na novo poganjajo na vrhu,da potem še bolj hitr rastejo?
jaz zaenkrat mislim, da si ne bom pustila sivih..moja mama je 65, barva si na blond in zgleda zelo mlada..si ne predstavljam, da bi bila siva..[/quote]
Brez skrbi si jih lahko populiš. Jaz sem tako delala vsaj 10 let, barvati sem se pričela šele pri 55. Sem jih imela dolga leta le par vztrajnih na vrhu glave, kasneje pa so se pojavili tudi pomešani in zelo razpršeni med ostalimi lasmi in ker imam goste lase, svetlorjave, niso bili opazni.
Tako, da več se ti jih pojavi zaradi let, ne pa ker si jih puliš. Tudi volumen se mi ni zmanjšal, imam še vedno košate lase.
Na črnih pa tega verjetno ne bi mogla tako dolgo prakticirati.
Pri frizerju si daj delati pramena, da se ti ne bo videl narastek tako očitno in tako na vsake toliko, dokler ti ne bodo lasje zrastli toliko, da se boš dala ostriči na primerno frizuro z nebarvanimi lasmi.
Jaz sem se barvala v rosnih letih, zdaj se pa ne več in ti še povem zakaj. Zato, ker se mi s tem ne da ukvarjati in je brezveze.
Kdor je lep, je lep. ;)[/quote]
Pa bosta dva pramena dovolj ?????[/quote]
Odvisno od velikosti glave in širine pramenov. 😉
Sem stara 44 let in že precej siva. Najprej sem šla dol z rdeče, ker je bil narastek prehud in lasje se počasi redčijo. Meni je najbolj grozno rdeča umetna barva na razredčene lase. To mi je najgrše od vsega. Jaz sem sicer imela bolj umirjeni , naravno rdečkasto, ampak mi enostavno ni več šlo. Tako da sem zdaj svetlejša, z odtenkom, bližje sivim, ki ne tolčejo več toliko ven. Barvanje sem zreducirala od prej na tri tedne na dva meseca. Ko bom že res siva siva, se bom verjetno pobarvala na zdaj moderno sivo. To barvo si res želim. Prav siva nočem biti, ko bom bela, pa me verjetno ne bo več motilo. Če bom Kovinska siva mi deluje pa neugledno. Vsekakor pa močne, umetne barve na star obraz ne gredo. Vsaj meni ne. Se mi zdi, da plešasti predeli še bolj tolčejo ven in žensko še bolj postarajo.