Najdi forum

konfiguracija

Zanima me, kakšno konfiguracijo zahtevajo programi Oberon, jezik C in modula-2, ker kupujem računalnik, ki bo sposoben zagnati te programe.

Hehe, a gres na FRI letos a? 🙂
To so zelo nezahtevni jeziki. Jaz sem jih vcasih uspesno poganjal na P233Mhz in 32MB rama (win 95). Ce kupujes novo masino, potem bo dovolj, karkoli bos kupil. Oberon je recimo objektno orientiran Pascal. Delphi je precej bolj zahteven glede konfiguracije, a tega na FRIju ne bos videl.

Seveda pa je odvisno kako kompleksne programe bos delal? Ce bodo zelo dolgi, zahtevni in bo potrebno veliko racunanja in tega…potem le kupi spodobno masino. Saj je ne bos uporabljal le za te tri jezike? Ce pa ja, pa kupi vsaj masino na kateri bodo ok tekli Win98. Taka masina bo dovolj za vse 3 jezike. To seveda govorim za delo na faksu. Ce bos sel globje v to, bos verejtno uporabljal C in Javo. Takrat bos pa razmislil o mocnejsi masini.

za delo potrebujes vsaj 386 in 8MB RAM (toliko da bos lahko lepo zagnal Linux), compilerji pa potlej takoaltako delujejo. Gotovo pa si bos kupil kaj mocnejsega. Za samo programiranje ne potrebujes nic kaj posebne masine (take kot so za igranje igric), ce bos programiral se v Javi, potlej pa ne varcuj pri RAMu

LP

Router

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close