Najdi forum

konjsko meso

pozdravljene!
jaz pa prosim za nasvete, kako pripraviti konjsko meso. mesa sploh ne znam pripravljat, ga ne maram preveč, zdaj sem pa noseča in slabokrvna. zanima me vse kar vam pade na pamet, npr. golaž, faširano, zrezki… sem poskusila z iskalnikom, a receptov za kuharske analfabete v zvezi s konjskim mesom še niste pisale 🙂

hvala!

Potem pa si slabo iskala 🙂 Malo nižje (starejša sporočila) imaš recept za konjski golaž. Jaz drugače uporabljam predvsem mleto konjsko meso za razne polivke za testenine ali riž. Uporabljaš ga kot svinjsko/goveje mleto meso.

Najraje imam pripravljenega tako, da ga vržem v ponev (včasih prej namažem s senfom), popečem na obeh straneh (vsaka stran cca 3 minute), dam na krožnik in šele potem solim (drugače je bolj trd, če ga soliš pred pečenjem).

Pa zraven zelena solatka polita z limoninim sokom. To je zame super kombinacija!

ja, saj….. problem je v tem, da tudi golaža ne znam skuhat. mislim, kakršnegakoli…. ko prepražiš vse našteto, vržeš noter še meso, kaj potem?
zaliješ s toplo vodo, ali daš prej gor še kaj paradižnika al kaj podobnega? meni je skrivnost, kako nastane omaka!
upam, da ne težim preveč, ampak o kuhanju mesa res nimam pojma!

Pod konjski golaz je res izcrpno napisano.Poisci!
Ce imas mesarja,ki mu zaupas,ga poprosi za rozbif ali pljucno pecenko.Lahko popeces zelo na hitro ,kot ti je bilo zgoraj svetovano,ker je meso mehko in brez zilic.Tako ohranis najvec mineralov in vitaminov.Tudi polpetke si napravi majhne kot oreh in jih hitro popeci.Sicer pa uzivaj cimvec presne zelenjave in sadja,ki je bogato z zelezom. Lp babi

lepa hvala vam za ideje, zrezek sem naredila včeraj in je bilo njaam… , pa še nasitno!

konjsko meso može se pripremati na sve moguće načine kao i npr junetina, ali je finije. Najdraži komad su nam ždrebeća leđa, npr na roštilju (peku se minutu, dve sa svake strane). Od konjetine radim i saft, pečem u rerni kao pečenje, faširano upotrebljavamo za sve i svašta (faširanci/polpeti, bolonjez, sarma i filana paprika…). Meso NIJE slatko. Ne smije ga se predugo obrađivati (peći npr), izgubi finoću.

New Report

Close