Konstruktivne debate
no ja Marija, saj ni tako hudo. Med prijatelji in dobrimi znanci, vedno pride do tega, da si sem pa tja nimamo kaj povedati, to je normalno. In pravi prijatelji to razumejo, včasih se nam preprosto ne da razmišljati. velikokrat se mi je zgodilo,d a so se mi prijatelji opravičevali, ker že toliko časa niso poklicali, ker niso prišli na obisk in so na dan obiska, prinesli s seboj nešteto pozornosti s katerimo so hoteli povedati,d a smo še vedno prijatelji, samo bili smo tako zaposleni ……itd. pravi prijatelji so vedno veseli, pa čeprav se vidš vsak dan ali pa čez eno leto. Če si pa slabe volje, pa tudi to sprejmejo.
Največjo izkušnjo sem imel v zavodu za duševno prizadete, ko sem prenehal delati v tem zavodu, samo se videli samo še enkrat na mesec, na posebnih srečanjih teh otrok. No in s časoma tudi tu vedno manj, spomnim pa se , dokodka, ko me ni bilo pol leta, ko sem stopil v sobo, ni bilo v očeh teh otrok, niti kanček slabe volje, temveč so te bili veseli tako kot takrat, ko si hodil vsak dan, če ne še bolj veseli, ker so te po dolgem času spet zagledali. No ta občutek bi moral obstajati med prijatelji in dobrimi znanci, ali pa kar nasplošno med vsemi ljudmi.
Konstruktivna debata, le kaj je to??? No to je nekaj takega kar si ti začela. Poglej koliko zanimivih sporočil. Samo bodimo to kar smo, pa se bo vedno našel pogovor. Saj si niti eden izmed nas ni popolnoma podoben. Zato je debat napretek.
primož
Primož,
zadeve tudi jaz nisem vzela kot za hudo. Res je, med prijateji včasih tišina globlje govori in veliko več pove, kot v glas spremenjena misel in – beseda izrečena. Bolj za šalo kot zares sem se obrnila “na klic v sili”, vendar vem, da ima vsako svoje delo dopoldan, da so redki dnevi, ko lahko tako znorimo, kot smo znoreli včasih. Energija nas je malo zapustila, si pač povemo, kar si povemo, si na kraktko odrepliciramo, in ker je ravno čas za vlaganje in spravilo vsega tistega, zaradi česar smo si polomile dolge nohte v njivi in si naredile sovražnike na prstih (saj veste, tiste nitke ranjene kože, ki taaaaaaaakoooooooo bolijo!), se dekleta pogovarjamo tudi o načinih vlaganja sadja in zelenjave, o načinih spravila le-te v zamrzovalno skrinjo, o kozarcih za vlaganje in tako dalje in tako naprej. Tudi to je za marsikoga od nas lahko – ne rečem da je, ampak lahko je, kar se pokaže v razvoju same debate. Nisem mislila nič posebnega, še najmanj pa kaj slabega, postala pa sem rahlo otožna in morda me je zabolel očitek, da ni na tem forumu konstruktivnih debat. Zato sem se “izpisala” in potem mi je odleglo. Kot je seveda odleglo naši šefici, ko nam je ponudila snov za debato! Tko je to! In – hvala ti Primož, ker si si vzel časa za nas in ker imam občutek, da si odgovoril meni, ko sem že bila prepričana, da midva pač ne bova nikdar več debatirala. Morda zato, ker sem si pač tako zamislila, morda zato, ker sem nedavno tega preveč izplazila svoj jezik. Skratka, kakorkoli že, tudi to je konstruktivna debata.
In zdaj, fantje in dekleta, če se komu ljubi, gremo naprej, če ne, vzamemo par dni dopusta in potem … mene boste zadnjo pregnali od tukaj, to vam garantiram!
Čbelca,jest mam prakso s tem ! Trikrat sem se selila,vedno sem prišla v tako zanemarjen plac,da se bog usmili. Ti pridem pomagat.
Potrebno je precej časa,vode,ene 3 kit špohtle človeh obrabi,
pa so tapete dol. Potem pa gips in izravnalno maso,če je potrebno,pa
pobeliš. Joj,kako je potem lepo en ornk kofe u miru spit in gledat sadove sojga mučejna.
Ce se dajes dol iz uzitka je gotovo konstruktivno.. Ce kuhas knedeljne tudi!
Pri tapetah je dajanje dol definitivno destruktivno… Kot sem rekel, stare tapete moras dobro “nasaftat” z vodo, da bodo naredile mehurje, potem pa uvali cebeljcku “spahtel” v roke… Pa nagrado za delo mu v naprej obljubi, recimo kaj konstruktivnega, hehe…
Preden se lotis tega dela, moras imeti kupljene nove tapete.. To svar se vedno delajo v Vevcah, samo prodajo so pa zaupali enemu privatniku nekje okrog Celja. Jaz sem bil malo prehitro destruktiven, pa se mi je zgodilo, da so imeli takrat na zalogi tapete edino v Metliki..
Ja, ce tko.. potem bo treba dobit mojstra.. Najboljs, da ti tud tapete on dol da, da se ne bo imel potem na koga jezit.. Za tapetam je potrebno precej kitanja in izravnave zidov, preden na zid nadenes marvricne barve.. Mogoce pa zajcek pozna kaksnega dobrega mojstra?
Hja, tvoje muce…, malo bodo mestne gospodicne ze morale potrpet….