kontaktne leče
Pozdravljeni vsi, ki jih uporabljate.
Sedaj imam očala, dioptrija 1,5, šlabše vidim na daljavo. ker se mi zdi, da vidim šlabše in se bo verjetno dioptrija povečala, razmišljam o nošenju leč. kako ste zadovoljni tisti, ki jih nosite, so kakšni zapleti, vnetja in kakšna je razlika v ceni. Vidim, da se dobijo mesečne, tedenske,… Sedaj nosim korekcijska očala, sončna očala z dioptrijo – zdržijo nekje dve leti, skupaj cca 300 € za dve leti. Kakšna pa je računica z lečami? Mene ta očala mal motijo, v službi že nosim, doma pa nekako ne potegne (mali takoj potegne dol), ne morem pa brez sončnih, sploh v avtu.
Kakšne so torej iskušnje iz prve roke, ker optiki normalno hočejo prodat najdražje, ki so seveda najbolj kvalitetne. Jaz bi eno dobro in razumno varianto.
Bi bilo fino, če bi miklavž res obstajal….
Lp, in prijetno miklavževanje vsem! D
leče so okrog 150 eu za pol leta, če nosiš mehke mesečne, drugače pa so lahko tudi dražje (14 dnevne) ali cenejše (poltrde letne), potem je zraven še strošek za tekočino za čiščenje, končno dražje kot očala, ampak oko neizmerno bolj uživa, sploh pri večjih dioptrijah
Jaz jih nosim že 13 let in mi najbolj odgovarjajo Bausch & Lomb Confort(mesečne). Sicer imam kar občutljive oči, a s temi lečami sem zelo zadovoljna.Nosim jih od jutra do večera (najmanj 7h-22h), pa jih sploh ne čutim,razen ko so godne za zamenjavo. V večini jih lahko nosim vsaj mesec in pol, če ne dva.
Če si iz Ljubljane ali okolice povej, ti na ZS sporočim v kateri optiki so daleeeč najcenejše.(da ne bom kregana zaradi reklame:-))
lp,b
Presrečna sem bila, ko sem po kakih 15 letih nošenja očal, ki sem jih sovražila, začela nosit mehke kontaktne leče. Najprej sem na Opčine hodila ponje, ker jih pri nas še ni bilo oz. so bile dražje.
Zdaj imam že kar dolgo iste, 14-dnevne, ampak jih nosim brez težav vsaj en mesec. Strošek – škatlico s šestimi lečami, torej tremi pari, imam za tri mesece, torej 100 € letno, plus tekočina za čiščenje, ki pa ni tako zelo draga.
Ne zamenjam več za očala!
Jaz nosi Johnsnovoe Acuvue Hydraclear-14 dnevne, zelo udobne. V eni škatlici so 3-je pari, torej je ena škatlica za mesec in pol. Stane 25 EUR, naročim kar na 080 LEČE, kjer ne plačam poštnine pa še domov mi jih prinesejo. Tekočino kupujem ta veliko od Solo care aqua in jo imam za 2 meseca.
Moja dioptrija je -1,75.Želim it na operacijo oči, izračunala sem, da se mi investicija povrne v 5-ih letih.
ahoj,
jaz sem jih tudi nekaj časa nosila, zdaj sem spet na očalih, pri dioptriji -1 jih nosim samo v službi in v avtu, doma pa ne. Leče so mi sicer dobro sedle, nisem imela težav, mi je pa zjutraj doma pogosto zmanjkalo časa, da bi jih v miru dala noter. Imela sem Johnsonove. Poleg tega uporabljam kar precej make-upa in čeprav je ta kvaliteten in primeren za uporabnice leč, mi je pogosto kakšen delček ušel v oko in pod lečo, potem je bilo treba pa ven dajat…poleg tega, če sem šla zvečer na telovadbo, sem morala dati najprej leče ven, zbrisala make-up in potem leče spet noter…
drugače pa-poskusi, boš videla, kako ti bo všeč…
Dekleta hvala za hitre odgovore. Bom kar poskusla te 14-dnevne, pa da vidim kako se obnesejo. Ker očala me doma motijo, v službi še zdržim, moti me pa tudi, da preko ceste vidim človeka, v resnici pa tam stoji kanta za smeti in ena vrečka na njej – se mi je še tašča smejala!
Drugače sem pa iz Posavja in tu imamo ravno ene tri optike. Tudi Novo mesto pride v poštev.
Lp, D
jaz jih kupujem že mnogo let tukaj in sem zelo zadovoljna:
Optike, kolikor vem, so v Krškem dve in v Brežicah dve. Verjemi, nič slabše niso od tistih v Novem mestu in Ljubljani. In povsod imaš kvalitenega okulista s koncesijo. Lahko pa greš v sevniški zdravstveni dom k Boštjanu Mehu, ki je super. On sicer dela tudi v optiki Bautin, ampak tam bolj za očala, se mi zdi. Ima pa tudi koncesijo. Nikakor pa ne kupuj leč na lastno pest, ker dioptrija ni ista kot za očala. Ti jo morajo najprej izmerit.
No, mi smo tamalega ravno iz NM preselili k njemu. Zakaj bi se vozili tako daleč, če ni treba? Sploh pri lečah boš verjetno morala večkrat na pregled in potem je razdalja kar moteča, a ni?
Pa mislim, da sem bila jaz pri tem Pušniku. Je privat? Pa nisem bila zadovoljna. Kje pa je? V taki plavi stavbi?
Če je tapravi, mi je predpisal popolnoma neustrezne leče.
Vsaj včasih je bil v plavi laguni, od tovarne Krka naprej, modri bloki. čist možno, da nisi bila zadovoljna. Meni so do sedaj odsvetovali leče zaradi majhne dioptrije. Sedaj pa mislim, da bo večja in bi probala leče, ker me motijo ta očala cel dan na nosu. Tja sem se pa prestavila zato, ker sem enkrat na hitro potrebovala pregled. A mogoče veš koliko pa je čakalna doba pri dr. Mehu sedaj tu v zd?
Lp, D
Ti, kaj ti pa vem. Nazadnje je bila dva meseca. Ampak vseeno je bolje počakati, kot pa metati denar stran za neustrezne leče.
Pri Pušniku vem, da me je pregledal in sploh ni imel izbora leč. Kar puf, Johnsonove. Ki so spodnji razred. Drugih sploh ni imel. Mogoče je zdaj kaj drugače. In imam zelo zapleten vid, rabim cilinder, pa je to kar spregledal. Dobesedno mi je samo denar pobral.
Potem sem hodila še v Celje v optiko Clarus. Tam dela kolega od Meha, tudi iz bolnice. Preizkusila sva dvoje leč in na koncu ugotovila, da rabim poltrde, da mehke sploh ne ustrezajo. Pa toliko denarja sem že zmetala! Zdaj pa itak večino časa nosim očala, ker sem se leč naveličala. Obratno kot ti. :))
Tako da če rabiš nujno, je tudi Clarus mogoče varianta. So zelo prijazni. Sicer boš plačala pregled, so pa z lečami zelo dobro založeni.
Meha imaš sicer na internetu.