Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kontaktne lece z cilindrom!

Kontaktne lece z cilindrom!

Pozdravljeni, imam na enem ocesu leco z cilindrom, ko jo vstavim imam motno sliko na eno oko, dioptrijo sem si kaksa pol leta nazaj preverila tako, da v tem ni problem leca je tudi cista in neposkodovana. Optik je sicer rekel, da nikoli nebom z leco videla tako kot z ocalji ampak vseeno se mi zdi, da temu nebi smelo biti tako. Ima kdo kaksne podobne izkusnje? Kako se vam obnesejo lece z cilindri?

Imela leče s cilindri – poltrde. Ko jih nisem več prenašala, je bil res občutek, da je vse motno, ampak so me tudi motile v očeh. Imaš poltrde ali mehke?

Ja, imam takšne izkušnje, ker so leče neprimernih dimenzij. Imam manjše oko in je kar problem dobiti mesečne torične leče z manjšim premerom. Najboljše bi sicer bile narejene po meri, ampak so drage. Torej leče, ki jih najbolj promovirajo, imajo premer (DIA) navadno 14.5, kar je zame preveč in leča ni stabilna. Premika se preveč, zato je vid nejasen. Take leče so neuporabne. Še iz časov ko sem imela navadne, vem, da so bile super tiste z DIA 13.8, zato je najboljši približek torična 14.0 (pa sem stestirala vse, kar je na trgu pri nas, že 14.2 je preveč ). Trenutno imam znamko MIRU in moram reči, da so ene najstabilnejših in z njimi vidim dobro. Včasih so bile ok se bausch&lomb toric, zdaj mi ne ustrezajo več (imam tudi izsušene oči). Skratka – ne zadovolji se z lečami, ki ti jih hočejo prodati (in potem temu primerno pišejo tudi mere, čeprav niso dobre za tvoje oči), ampak vztrajaj, da ti pri pregledu izmerijo točno (kot bi naročala letne, po meri narejene leče), potem pa se poskusi čim bolj približati temu.

Jaz imam tudi manjse oko imam 14.0. Optik mi je sicer dal predlog za tisto leco, ko naj bi bila po meri narejena in je rekel, da dolgorocno ne bi bilo drazje, da ena stane 80€ ampak se nisem za to odlocila, ker nikoli ne ves ti lahko kam pade ali jo slucajno poskodujes potem je pa hudic. Jaz sem tudi pred zadnjim pregledom uporabljala Miru so mi bile ok, apmak nisem se imela cilindra na njih, sedaj imam Biofinity Coopervision in same po sebi so ok ampak enostavno na tem ocesu ko imam cilinder ne vidim jasno sliko in me zelo moti in jezi.

Z cilindrom leca je poltrda na drugem ocesu pa mehka. Hudic je, ko te v optiki, ko pomerjas sprasuje kako je, ce ti pase ali ne ponavadi, ko das svezo lecko notri je vedno ok sele cez nekaj casa, ko nosis lece lahko ubistvu podas neko mnenje, ce ti je vredu ali ne.

Z cilindrom leca je poltrda na drugem ocesu pa mehka. Hudic je, ko te v optiki, ko pomerjas sprasuje kako je, ce ti pase ali ne ponavadi, ko das svezo lecko notri je vedno ok sele cez nekaj casa, ko nosis lece lahko ubistvu podas neko mnenje, ce ti je vredu ali ne.
[/quote]

Sicer sem že malo pozabila (odpravila dioptrijo z operacijo), ampak niso poltrde leče zmeraj delane po meri? Ko so se pri meni pojavile težave z lečo, sem ugotovila, da sem s tem končala in je bila opcija samo še operacija. Oko leče enostavno ni več sprejelo. Ves čas občutek meglenosti in tujka v očesu. Včasih sem imela leče v očeh cele dneve, potem je po dveh urah postalo neznosno. Če pa ni to, sta pa opcije, da je leča poškodovana ali umazana. Se zgodi. Ena vem, da je imela enkrat zarezico. Čisto nova. Nisem mogla nosit.
Megleno ne bi smela videt v nobenem primeru – ampak je občutek megle kot skozi umazano steklo ali je zamegljen vid – ni oster?
Lahko pa, da ne prenašaš samo poltrdih leč. So veliko manj prijazne za oko.

Sicer sem že malo pozabila (odpravila dioptrijo z operacijo), ampak niso poltrde leče zmeraj delane po meri? Ko so se pri meni pojavile težave z lečo, sem ugotovila, da sem s tem končala in je bila opcija samo še operacija. Oko leče enostavno ni več sprejelo. Ves čas občutek meglenosti in tujka v očesu. Včasih sem imela leče v očeh cele dneve, potem je po dveh urah postalo neznosno. Če pa ni to, sta pa opcije, da je leča poškodovana ali umazana. Se zgodi. Ena vem, da je imela enkrat zarezico. Čisto nova. Nisem mogla nosit.
Megleno ne bi smela videt v nobenem primeru – ampak je občutek megle kot skozi umazano steklo ali je zamegljen vid – ni oster?
[/quote]

Se strinjam. Zato naj raje poskusi z mehkimi manjšimi.

Se strinjam. Zato naj raje poskusi z mehkimi manjšimi.
[/quote]

Mogoče se je v teh letih kaj spremenilo, pred 5 leti recimo z mehkimi toričnimi niso dosegli tako dobrega vida kot s poltrdimi. Zato še vedno predpisujejo poltrde za cilinder. In sem z njimi dejansko bolje videla.

[/quote]

Ne vem, meni je rekel optik, da je ta leca z cilindrom poltrda vsaj zdi se mi, ze na obcutek je dosti trsa od druge tako, da vrjetno drzi. Rekel je, da je opcija, da vzamem tudi mehke brez cilindra ampak ne bom z njimi toliko dobro videla sedaj pa ne vem ali mehkih z taksnimi merami nimajo z cilindorm ali ne ugl. takrat sem izbrala najboljso verzijo. O operaciji sem tudi razmisljala samo trenutno ni financ za to nazalost. Glede meglenosti niti ne vem kako bi opisala bolj kot, da je slika zamegljena ni ostra..je pa tudi odvisno od dneva vcasih je boljse vcasih pa polom. Ob naslednjem pregledu mu bom vsekakor omenila tezavo.

Mehke s cilindrom vsekakor obstajajo, samo glede velikosti ne vem. Pri poltrdi leči je res nujno, nujno, da je dobro očiščena. Vsak prstni odtis boš videla skozi oko, vsako packico. Če vidiš megleno, reklamiraj, ne samo omeni. Če je megleno, na daleč pa vseeno dobro vidiš, je sigurno problem v funkcionalnosti leče, ne dioptriji. Te leče ti drugače tudi profesionalno očistijo v optiki. Predpisujejo jih za dve leti in v tem času se na njih nabere vse sorte. Vsaj včasih so.

Hvala za informacije. Drugace pa reklamirati ne morem, ker sem samo na zacetku kupila pri njih potem pa preko spleta, ker so cenejse. Nimam tiste, ki je narejena po meri za daljso uporabo, kot sem omenila prej se bojim, da se ne bi kaj zgodilo bi ostala brez nje.

Hvala za informacije. Drugace pa reklamirati ne morem, ker sem samo na zacetku kupila pri njih potem pa preko spleta, ker so cenejse. Nimam tiste, ki je narejena po meri za daljso uporabo, kot sem omenila prej se bojim, da se ne bi kaj zgodilo bi ostala brez nje.
[/quote]

Uf, potem pa ne znam pomagat. Jaz se z lečami ne bi tako igrala, ker ti lahko povzročijo trajne posledice.

Nisi dobila leč 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na recept?

Saj se ne igram, narocam jih po vseh parametrih, ki so izmerjeni pri optiku. Tako, da je vseeno ali jih pri njih kupim ali preko spleta samo cena je drugacna. Lec nikoli nisem dobila preko recepta, niti nisem vedela, da je to mozno nikoli nobeden ni omenil, vedno sem vse placala, samo za ocalja je nek del pokrivalo zdravstvo.

Saj se ne igram, narocam jih po vseh parametrih, ki so izmerjeni pri optiku. Tako, da je vseeno ali jih pri njih kupim ali preko spleta samo cena je drugacna. Lec nikoli nisem dobila preko recepta, niti nisem vedela, da je to mozno nikoli nobeden ni omenil, vedno sem vse placala, samo za ocalja je nek del pokrivalo zdravstvo.
[/quote]

Še par let nazaj so bile polovično na recept.
Jaz sem samo enkrat naročila leče prek interneta – tudi kao po vseh parametrih. Pa jih nisem mogla nosit. Oko pordečelo, vse bolelo. Očitno kakšen parameter vseeno ni bil enak. Od takrat samo prek zdravnika.

Še par let nazaj so bile polovično na recept.
Jaz sem samo enkrat naročila leče prek interneta – tudi kao po vseh parametrih. Pa jih nisem mogla nosit. Oko pordečelo, vse bolelo. Očitno kakšen parameter vseeno ni bil enak. Od takrat samo prek zdravnika.
[/quote]

Meni so iste kot tiste, ki jih v optiki dobim ne cutim nobene razlike, oko me zna pect in z enimi in z drugimi, ker imam nasploh suhe oci.

Leče niso na recept, razen ce imas kaksno posebno okvaro. Sicer pa se da tudi z mehkimi toričnimi lečami tudi dobro videti. Samo da najdeš pravo velikost. Sicer pa naročiš letne mehke leče po meri. Še vedno jih boljše prenasa oko kot pa poltrde.

Mi lahko napisete, katere so to mehke toricne ime proizvajalca?

Mi lahko napisete, katere so to mehke toricne ime proizvajalca?
[/quote]

Sicer je že dolgo tega, pred leti sem imela ciba Vision ( ne vem, če še obstajajo). Kasneje sem prešla na mesečne – bausch&lomb purevision toric (ampak tiste stare, z DIA 14.0), trenutno Imama Miru 1 month for astigmatism (DIA 14.0)
https://www.lentiamo.co.uk/miru-1-month-for-astigmatism-6.html

Sicer pa imaš letne toricne mehke leče, npr. :
https://www.volens.de/proclear_toric_jahreslinse_-torische_kontaktlinsen-p
https://www.optilens.de/shop/ecco_soft_benz_t.html
So tudi trimesečne leče:
https://augenwelt24.de/ECCO-soft-4-seasons-T-MPG-E
Zame bi bile idealne dnevne, samo jih z majhnim DIA ni.

Ko sem prvič šla po leče so mi sprobali katere bi bile zame. Mislim, da so bilte takrat tudi trde. Te nikakor niso prišle upoštev. POtem smo sprobali poltrde, tudi te niso bile ok, preveč so me rezale.
Potem sem imela mehke, take za eno leto ali nekaj takega. Brez cilindrov. Pa ni bilo najbolj ok. Potem sem dobila mehke mesečne, te so bile boljše. Vedno so mi pa govorili,d a za mojo dioptrijo ni mehkih leč s cilindrom.
Pred par leti so mi rekli, da zdaj pa so s cilindri, smo sprobali pa mi nikakor ni odgovarjalo. Tako, da imam še vedno brez cilindrov, vendar pa slašbe vidim kot z očali. Aja, leče imam dioptrijo 10 minus.

Kar se recepta tiče: pri višjih dioptrijah dobiš recept za leče. Če imaš 8 minus na dve leti, če imaš 10 in več pa na eno leto. Mislmi, da je dovolj za 9 ali pa celo 12 parov mesečnih leč.

Mehke so tudi boljše, če športaš, ker so večje in ne izpadejo tako hitro kot poltrde.

Žal je tako, da ti optik in okulist ponudita tisto, kar imajo in prodajajo in ne tisto, kar bi bilo za tvoje oko optimalno. Res je tvoja dioptrija zelo visoka, ampak že kar nekaj časa imajo tudi za te dioptrije mehke leče. Kako dobro vidiš z njimi, ne vem, z nižjo pridem kar na tak vid kot z očali.

Žal je tako, da ti optik in okulist ponudita tisto, kar imajo in prodajajo in ne tisto, kar bi bilo za tvoje oko optimalno. Res je tvoja dioptrija zelo visoka, ampak že kar nekaj časa imajo tudi za te dioptrije mehke leče. Kako dobro vidiš z njimi, ne vem, z nižjo pridem kar na tak vid kot z očali.
[/quote]

Saj nisem napisala, da nimajo mehkih leč. Ravno obratno. Jaz sem napisala, da ves čas nosim mehke leče. Že več kot 20 let.

Saj nisem napisala, da nimajo mehkih leč. Ravno obratno. Jaz sem napisala, da ves čas nosim mehke leče. Že več kot 20 let.
[/quote]

So ti dali več različnih leč za test? Meni so do sedaj samo po en model (pa to pri različnih okulistih, ker sem itak samoplačnik). Seveda pa samo tiste, ki jih tudi sami prodajajo. Kasneje sem prek spletne trgovine dobila vse torične testne, ki so takrat obstajale na našem trgu. Na koncu sem vseeno naročila ene s Švedske, ki so bile za silo. So pa to bile vse mehke mesečne in dnevne torične leče. Skratka – obstaja veliko več leč, kot pa jih dobiš pri nas, pa ti vseeno okulisti pišejo prirejene (na leče, ki jih imajo) izvide. Take so vsaj moje izkušnje. Vsak pa si ne upa naročiti prek spleta in sam preizkusiti druge leče, zato pa!potem obupa, ker tiste testne pač niso ok.

Recept za kontaktne lečke lahko dobite v primeru, če imate dioptrijo višjo od 8, ali pa je razlika v dioptriji med desnim in levim očesom več kot tri. Lahko si pa naredite sončna očala z dioptrijo ali pa fotosenzitivna stekla, ki potemnijo, kadar je svetlo in so prozorna, kadar je temno.

So ti dali več različnih leč za test? Meni so do sedaj samo po en model (pa to pri različnih okulistih, ker sem itak samoplačnik). Seveda pa samo tiste, ki jih tudi sami prodajajo. Kasneje sem prek spletne trgovine dobila vse torične testne, ki so takrat obstajale na našem trgu. Na koncu sem vseeno naročila ene s Švedske, ki so bile za silo. So pa to bile vse mehke mesečne in dnevne torične leče. Skratka – obstaja veliko več leč, kot pa jih dobiš pri nas, pa ti vseeno okulisti pišejo prirejene (na leče, ki jih imajo) izvide. Take so vsaj moje izkušnje. Vsak pa si ne upa naročiti prek spleta in sam preizkusiti druge leče, zato pa!potem obupa, ker tiste testne pač niso ok.
[/quote]

Meni so npr. dali za probo samo eno brez cilindra in z njim, da vidim kaj mi bolse pase. Me je pa motilo, ker ko sem sedela in cakala, da mi prinese probne se je vec kot ocitno videlo, da imajo slabo zalogo, prvo je hotel dati ene pa jih ni bilo pa rece sestra ali imamo tiste pa nimajo.. na koncu je komaj zbrskal nekaj, da mi ponudi malo se mi je to zdelo tako tako. Se pa strinjam, da ti vecinoma nudijo tiste lece, ki jih sami prodajajo in tiste, ki so najdrazje. Jaz sem mu takoj povedala, da sem si do sedaj narocala lece preko interneta pa je takoj rekel, da to ni preverjena kvaliteta blabla.. in na koncu mi napisal taksne, ki jih v Sloveniji ni dobavljivih ter jih se sami niso imeli sem 2 tedna cakala, da pridejo kot zanalasc.

New Report

Close