Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kontracepcijske tabletke in zanositev

Kontracepcijske tabletke in zanositev

Ojla,

Pred približno enim letom sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk, ker želim zanositi. Jemala sem jih približno 3 leta in pol. Prvih par mesecev se ni prijelo, bila sem tudi pri ginekologu, ampak je rekel da bi naj trajalo čiščenje telesa od tabletk do 3 mesecev. Zdaj me pa že zelo skrbi, ker še kar nič. Ko že pa mislim, da se je kaj prijelo pa spet samo ena črtica. 🙁 Koliko časa ste se vi čistile oziroma trudile zanositi po kontracepcijskih tabletkah? Bi bila mogoče težava kje drugje? Sicer mi pa je rekel ginekolog da drugih težav ne vidi…

tukaj je v igri veliko dejavnikov, kot prvo koliko si stara? Če si starejša je brez veze še čakat, ker ti vsako leto plodnost naravno upada. Naj te ginekolog temeljito pregleda, opravi krvne teste, ne samo osnovnih, pa potencialni očka naj preveri spermiogram za začetek.

V enem letu, ce bi bilo vse ok bi ze morali zanosit, naj vam naredijo podrobnejsi pregled.

Dvomim, da so po enem letu krive tabletke. Vztrajajta ali pa vztrajaj pri podrobnejšem pregledu. Nekateri so zelo kompatibilni, drugi manj, očitno spadata med slednje, morda bo pa treba malo pomoči 🙂

Ne bodi neučakana. Sprosti se, bo ko bo. Vse bo ok.

Če si s partnerjem zaradi spočetja otrok in ne zaradi užitka in vsak mesec spremljaš morebitno zanositev, je to kar velik stres. Sprosti se, uživaj in bo. Biti pod stresom je hudo. Pri 35-tih sem vprašala partnerja, če bi imel otroka. Je rekel, lohka. Vedela sem, da sem v letih, ampak, če bo, bo. Zanosila v 2 mes. 2. otrok, zanosila tik tak, še vedela nisem, kdaj. Mi je pa pravil znanec, z ženo sta bila še mlada, nikakor ni mogla zanositi, poročena pa že 4 leta. Ginekolog ji je svetoval, naj gresta na dopust v tople kraje, vročino (mislim, da sta šla nekam na Jadran). Uživala sta na polno, se sončila, predajala toploti sonca in res je njegova žena zanosila. Potem pa še 3x brez problema (pa ne v toplih krajih). Sprosti se, ne štej dni in ti bo uspelo. Potrpljenje! Srečno.

lola246

jaz vem kakšne nasvete boš dobila tukaj. in žal tudi drugje. jaz ti bom spet po svoj povedal. ampak po resnici. vidiš zato, jaz govorim da mora ženska imet prvo moža in potem oroka pri 23 letih.  ja??  zdaj pa k tebi. kaj skoz govorim.  da tudi najbolj fajn zabava, kot sex in šport, hobi,hitro, kmalu ni več zabavno, ko ej treba pokazat pravi rezultat.kakor vidiš, imam spet prav.   naprej.  če želiš zanosit, rabiš  nalsednje. pravega moškega. ki ga oraš znat izbrat. in te mora prej poročiti. da ne boš baby mama. ločenka, samska.  ker si pizdi.   zahtevaj proko, če ne želi, pohiti k takemu ki želi poroko s teboj.   zdaj pa recimo , da je to rešeno, čeprav jaz vem da ni.  ampak ok.  tibirada bila okrogla. oki.   ti moraš, tvoje telo prisilit, nafukat, da je vojna, pomankanje?? zakaj?? ker potem vklopi, dodatne mehanizme, ki izjemn olajšajo zanositev. torej moraš začet delat fasting.  hujšat, veliko športat,tečt, dvigovat utezi resno. če si iz lj, bi bilo najbolje,  judo, bjj in ali ilimpisk odvigovanje utezi. veliko tečet, stres na telo. ne na um. telo moraš podvržit stresu, da boš suha.  jest veliko zdravih maščob, vitamnov, folne seveda, pa elektrlitov,  veliko vode pit.  pred sexom seveda alkohol.  in to bo naredilo, da bo noseča zelo hitro.  če od tega vsega ne boš v 3 mesecih, pol pridi k meni.  hahaha  jaz pa samo pogledam, luliko pa je kr noseča.  ahahah

kot že rečeno, tebe je ginekolog že pregledal in je okej…no, naj si pa še tvoj šocel da pregledat spermo, da se vidi plavalce pa to…kar korajžno, da se ve kje sta…nič čakat več…

yep, nekako se tud jst nagibam k spermi tvojega…ker je zadne  cajte  tolk govora o zanič spermijih zaradi strupov in plastike in vsega – lej to strokovnjaki na teh področjih pravijo ……, da je že čudež, da kaki še katero lahka oplodi, čist res…no, naj da pregledat seme…

New Report

Close