Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kopanje v morju med menstruacijo

Kopanje v morju med menstruacijo

Sredi dopusta sem danes dobila menstruacijo. Prve 3 dni imam močnejšo, nato počasi pojenja, vendar še kaplja do šestega dneva. Ali je kljub temu neškodljivo po treh dneh kopanje? Smo na samem, kjer je morje čistejše in zato tudi ne bi motilo ostalih.

A za tampon še nisi slišala?

Problem pri tamponu je, da  takoj  vpije ogromno vode pri kopanju.

Tampon ali menstrualna skodelica rešita to težavo. Ne vem, zakaj bi bilo škodljivo, če si zamenjaš tampon, ko prideš iz vode je ok. Jaz jo bom imela na morju, je bilo že večkrat tako, imam sicer zelo blago, toliko, da pač je. Se kopam vse dni. Seboj imam dovolj tamponov in higienske vrečke, da ga spakiram, preden gre v smeti. Menjam na wc-ju, če ga na plaži ni, pa v kabini za preoblačenje, pač na hitro narediš in je.

Odgovor na objavo uporabnika
Taja294, 25.07.2022 ob 11:06

Problem pri tamponu je, da  takoj  vpije ogromno vode pri kopanju.

???????????????????????????????????????

Če je morje čisto (ste na otoku…) in ni ostalih, se seveda kopaj.

To z ne-kopanjem je spet ena zatiralska pogruntavščina za ženske.

Tampon seveda vpije veliko vode, ampak hkrati vpija tudi kri ter te zaščiti pred vdorom bakterij v nožnico. Če se kopaš v času menstruacije, uporabi tampon, ki si ga vstaviš tik pred plavanjem in odstraniš takoj, ko prideš iz vode. Zaradi možnosti vnetij tudi takoj sleci mokre kopalke ter ne lulaj v morje. Sicer pa ogromno žensk plava tudi v času menstruacije, zato naj te to čisto nič ne skrbi – vse bo v redu!

Brez tampona, raznih skodelic in drugih tujkov.

Pa kaj vam je ženske, no?

To privablja morske pse. Resno, morski pes zavoha kri že na kilometer in je velika verjetnost, da ga privabiš.

Nične vpije, ogromno vode pa sploh ne. Vedno uporabljam tampon za kopanje v morju. Zamenjam ga takoj po kopanju in ni nič napit z vodo.

Kopam se, ko so ta hudi dnevi mimo. Ker se tudi pocutim ne ok ob vseh nalivih. Kopam se s tamponom in pri meni se ne napije neki ful vode, bolj malo ali nic. Dovolj globoko ga potisni. Ne vem koliko si stara ampak ce si 20+ ne mi rect, da je to tvoja prva M, v kopalni sezoni no.

Da bi bila brez ali vzlozkom je pa najvecja neumnost. Na samem ali ne. Lahko se samo 6asmejis, zakasljas 0a se ti vlije, pa da to mija familija gleda je meni neapetitlih no.

Seveda, nima kaj bit. Jaz sem lani dobila menstruacijo predzadnji dan dopusta in sem šla na 1. dan normalno plavat, brez vsega, tudi kopalk. Drugi dan  sva šla domov plus grozno grozni krči so se pojavili in nisem mogla hodit, kaj šele čofotat. Da ne bo zgražanja, na otoku in v samotnem “privatnem” zalivčku, kjer ni bilo drugih kopalcev, zato tudi brez kopalk, če bi bil kdo že tam, se sigurno ne bi kopala. Je pa tako, da jaz nisem nikoli ves dan ali ure in ure na plaži. 20 min plavanja in to je to.

Iz katere luknje si ti prilezla avtorica? Svašta. Tampon se nič ne napije vode, vsaj meni ne, dovolj globoko ga moraš dat, pa bo vse OK, zamenjaš takoj ko prideš iz vode in je zadeva rešena… enkrat sem dejansko pa videla žensko, ki je šla v vodo z vložkom napopanim na kopalke, tej tudi ni bilo nič jasno…

V Mullerju in DM prodajajo tudi specialne tampone za plavanje…

Dejte babe te svoje pizdine probleme pisat na za to namenjenem forumu.

Pejte u pičko materno s tem tardečim šmirom.

Zamašite si že te pizde, da ne bo vse poscano za vami.

Pazi da te morski pes ne pohamsa. Sploh pa če imaš kakšen vaginitis. Kri + von po ribah = recept za katastrofo

Najbolj pomembno pa pozabljate. Operte si te vaše pizde, da ne bo smrdelo za vami po ribah.

Skodelica bi bila v redu? Lahko greš po tiste plavalne hlače za čez.

Jadransko morje je dovolj varno za kopanje tudi med menstruacijo.

Povsem drugače pa je v Indijskwm alu katerem drugem oceanu, Rdečem morju. Tudi obale Sredozemskega morja,Tunizija,…, niso najbolj primerne. Morski psi zavohajo kapljico krvi na kilometre daleč.

Odvisno kje, 25.07.2022 ob 14:47

Jadransko morje je dovolj varno za kopanje tudi med menstruacijo.

Povsem drugače pa je v Indijskwm alu katerem drugem oceanu, Rdečem morju. Tudi obale Sredozemskega morja,Tunizija,…, niso najbolj primerne. Morski psi zavohajo kapljico krvi na kilometre daleč.

Se pa na Hr obali vedno kopam. Res je, da nikoli na plažah, kjer so drugi ljudje. Gremo s čolnom na samotne plaže, tako kot vedno, ko smo na morju. Če imam menstruacijo jaz ali katera od hčera, se tudi ne sidramo, kjer je več ljudi. Izbiramo res samotne loakcije, kar v Dalmaciji ni problem.

Taja835, 25.07.2022 ob 11:01

Sredi dopusta sem danes dobila menstruacijo. Prve 3 dni imam močnejšo, nato počasi pojenja, vendar še kaplja do šestega dneva. Ali je kljub temu neškodljivo po treh dneh kopanje? Smo na samem, kjer je morje čistejše in zato tudi ne bi motilo ostalih.

Mesečna Skodelica je super!

Zdaj se tudi dobijo prav menstrualne kopalke za kopanje med menstruacijo brez tamponov. Npr. kej takega

https://www.idealno-pralno.si/izdelki/kopalke/

bikinke, 25.07.2022 ob 11:22

Iz katere luknje si ti prilezla avtorica? Svašta. Tampon se nič ne napije vode, vsaj meni ne, dovolj globoko ga moraš dat, pa bo vse OK, zamenjaš takoj ko prideš iz vode in je zadeva rešena… enkrat sem dejansko pa videla žensko, ki je šla v vodo z vložkom napopanim na kopalke, tej tudi ni bilo nič jasno…

pa nismo vse ženske enako zgrajene. če imaš ti ene izkušnje, imajo druge lahko drugačne.

ene imajo daljše, druge krajše vagine, ene širše, druge ožje, če si rodila več otrok, je nekaj čisto drugega, kot če si še brez….

mislim…. in potem ti pljuvaš po drugih ženskah, ne da bi se sploh zamislila nad sabo. tiste, ki pravijo, da se tampon napije vode, verjetno govorijo iz svojih izkušenj…

So tamponi za kopanje, mislim da vpijejo manj vode in jih je lazje khm ven dobit, se splaca poskusit 😉

Imas v DM-u tampone prav za kopanje. Sestava samih je podobna navadnim. Ponavadi ga glih uporabljajo oz priporocajo za v bazene da ne pride do nekaksnih okuzb. Imenuje se Jasmin Sport Aqua.

Imeli so tudi v Müllerju podobne sam je bila dodatna sestava vosek.

Voda ne gre notri, oz se tampon ne zmoci, vpije pa menstrualno kri.

Lp

New Report

Close